Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

paulina_ns 21:43, 16 kwi 2015

jolka napisał(a)

Paula, Ty masz widok piękniejszy, bo od Ciebie bliżej do gór Ja się też zbieram do szkółek, byłam w ParkuM, i potwierdzam - ceny szalone. Muszę się wybrać do Gołkowic, mam nadzieję że tam coś wyhaczę fajnego A poszukuję 5 cisów, 6 brzózek pożytecznych, 60 tuj, 15 sosenek varella (o ile znajdę w rozsądnej cenie, jako alternatywa dla kulek cisowych, których u nas nie uświadczysz). A dzisiaj odwiedziłam pana w Nawojowej, kupiłam 3 kulki dla brata. Nawet posadziłam z rozpędu

No w ParkuM troszkę przesadzają, pytałam o hortensję limeligh powiedzieli mi cenę ponad 50 zł...Kulki CUDNE !!! Właśnie dzisiaj szukałam w wiadomościach nr do tego pana, bo potrzebuję 3 i się zastanawiałam, czy jeszcze ma, ale jak widzę nie brakuje Nie wiem, czy wiesz, ale otworzyli na lwowskiej nowy sklep ogrodniczy, ceny fajne, wybór spory akcesoriów do ogrodu, co do roślin średnio, malutkie mają, ale zależy kto co szuka pozdrawiam
katarzynkak 11:24, 17 kwi 2015

jolka napisał(a)

Kasia, jakie najlepiej pasują to nie wiem. Ja mam miskanty morning light.
Wg mnie fajnie się komponują, ale to kwestia względna.
Dziękuję również za komplement, i załączam garstkę dzisiejszych fotek

Trawy po fryzjerze i bukszpany.

W kolorze blue Nie wiem czy na zdjęciach będzie to widoczne, ale niebieskie kwiatuszki bardzo się porozsiewały

Blue c.d. Pod ambrowcem, który okazał się platanem, pachną hiacynty.
Miały być niebieskie, zabłąkały się dwa różowe

I to co w tej chwili lubię w ogrodzie najbardziej .. ciemierniki

I inne oznaki wiosny ..graby, róże, trawki - wszystko rusza.

Własnie zamierzam posadzic ml przy hortkach . U Ciebie wszystko wyglada ślicznie

Jak bedziesz miała namiary na brzózki to poprosze.
Ja ogladałam w okolicach i ceny są rózne- za małe brzózki od 25 zł, za duże drzewa-około 180 zł.
jolka 16:44, 17 kwi 2015

paulina_ns napisał(a)

No w ParkuM troszkę przesadzają, pytałam o hortensję limeligh powiedzieli mi cenę ponad 50 zł...Kulki CUDNE !!! Właśnie dzisiaj szukałam w wiadomościach nr do tego pana, bo potrzebuję 3 i się zastanawiałam, czy jeszcze ma, ale jak widzę nie brakuje Nie wiem, czy wiesz, ale otworzyli na lwowskiej nowy sklep ogrodniczy, ceny fajne, wybór spory akcesoriów do ogrodu, co do roślin średnio, malutkie mają, ale zależy kto co szuka pozdrawiam

Za 3 kulki stówę zapłaciłam Były jeszcze inne, w różnych wielkościach i cenach.
Na Lwowską muszę podjechać. A Twój nowy awatarek śliczny

Pozdrowienia

jolka 16:51, 17 kwi 2015

katarzynkak napisał(a)

Własnie zamierzam posadzic ml przy hortkach . U Ciebie wszystko wyglada ślicznie

Jak bedziesz miała namiary na brzózki to poprosze.
Ja ogladałam w okolicach i ceny są rózne- za małe brzózki od 25 zł, za duże drzewa-około 180 zł.

Myślę, że będziesz zadowolona z ML, i dzięki za miłe słówka.
Wczoraj wszystko sypnęliśmy nawozem, dziś popadało, mam więc nadzieję że ładnie ogród ruszy i się zazieleni. A Doorenbosów to ja w swojej okolicy w ogóle nie widziałam. Jak coś znajdę internetowo, to oczywiście podrzucę. I 180 zł.. wydaje mi się dość drogo. Pozdrówka Kasia

Marzenaka 00:03, 18 kwi 2015

jolka no pięknie, wiosennie, kulki cudne!
jolka 12:41, 18 kwi 2015

Marzenaka napisał(a)
jolka no pięknie, wiosennie, kulki cudne!

Dzięki Marzenka Nowe kulki fajne są, takie okrąglutkie. Brat widział tylko fotki, i się mnie pytał czy sztuczne A ja zadowolona jestem, bo się dziś spotkałam z Panem, co mi będzie trawnik siał. Sama nie dam rady z tym perzowiskiem, koniec kropka. Będzie Pan Trawka

paulina_ns 15:30, 18 kwi 2015

jolka napisał(a)

Za 3 kulki stówę zapłaciłam Były jeszcze inne, w różnych wielkościach i cenach.
Na Lwowską muszę podjechać. A Twój nowy awatarek śliczny

Pozdrowienia

Dziękuję No ja się wybieram, wybieram, tylko muszę najpierw przygotować rabatę, a jak sama wiesz, że póki co pogoda do pracy w ogrodzie beznadziejna...Musimy kiedyś umówić się na jakąś kawkę
jolka 16:05, 18 kwi 2015

paulina_ns napisał(a)

Dziękuję No ja się wybieram, wybieram, tylko muszę najpierw przygotować rabatę, a jak sama wiesz, że póki co pogoda do pracy w ogrodzie beznadziejna...Musimy kiedyś umówić się na jakąś kawkę

Co do kawki ... chętnie Co do pogody - dramat!!
Nie kombinuj już z tymi rabatami dzisiaj, tylko uciekaj do domu, bo się pochorujesz
Dorota123 17:08, 18 kwi 2015

Śliczne masz ciemierniki, u nas bardzo uboga oferta, ale pierwsze 2 nabyłam w ubiegłym tygodniu i bardzo się z nich cieszę. Pozdrawiam.
jolka 17:40, 18 kwi 2015

Dorota123 napisał(a)
Śliczne masz ciemierniki, u nas bardzo uboga oferta, ale pierwsze 2 nabyłam w ubiegłym tygodniu i bardzo się z nich cieszę. Pozdrawiam.

Dorotka, również pozdrawiam
U mnie też wybór ciemierników żaden, i dlatego, dlatego ...
przed chwilą 3 pełne kupiłam internetowo