Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 13:00, 29 mar 2015

Do góry
malutkie irysy i liliowce stella de oro ładnie po zimie odbijają

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:59, 29 mar 2015

Do góry
miodunka kwitnie
mam ją drugi rok ...

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:55, 29 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ja jak zwykle coś palne głupiego... ale zaryzykuję.. dobrze, że pogoda się schrzaniła.. nie będzie ciągnęło wilka do lasu tylko będziesz się kurować.. Ja oskrzela przeziębiłam dwukrotnie i do dziś zdycham. 2 miesiące zdechlak i powikłania

Wiosna kolorowa nastała.. narcyzów zazdroszczę, ale ... muszę pocieszać się ich widokiem u Ciebie.

Aniu u nas wczoraj troszkę nawilżyło ogród, popadało delikatnie
dzisiaj piękne słoneczko

za niedługo będzie zielono wszędzie
bardzo mnie to cieszy !!!

najszybciej zakwitły narcyze miniaturowe ok.10 cm
w ubiegłym roku kupiłam przed świętami w doniczce w kwiaciarni
i po przekwitnięciu wsadziłam w ogrodzie

tak samo zrobiłam z hiacyntami dwa lata temu
dziewczyny pisały kiedyś na forum, że te cebulowe pędzone w doniczkach nadają się do kosza
ja jestem innego zdania

Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:37, 29 mar 2015

Do góry
Słuchajcie , wykopałam od mamy wielkie karpy piwonii (wiem, że to nie czas )I muszę już sadzić. Oczywiście miejsce nie przygotowane Ale myslę, żeby posadzić albo międzu wierzbami w formie szpaleru (na gęsto - tych kulek i dereni tu nie będzie)lub przed tujkami żótymi (zdjęcie zrobione od tyłu działki - ambrowców i dereni nie będzie)). Co doradzicie?

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 12:35, 29 mar 2015

Do góry
Hej. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu Czy to tuja szmaragd czy coś innego?

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:02, 29 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ola

Śliczny ten zastaw. To musi to być piękny widok jak czosnki zakwitną, już sobie wyobrażam Masz gęste kępki tych czosnków, czy cebulki tak się "pokociły" czy sadziłaś cebulki przy kupie ?
Miłego dnia Aniu
Przycinanie - cięcie tui 11:56, 29 mar 2015

Do góry
alinak napisał(a)

Alinak bardzo ladne masz thuje.Taki zywy zielony kolor maja Podoba mi sie tez w style te drzewko ciemno rozowe,co to jest?
Zuzula ja mam ten sam Problem.Koty i psy podsikuja mi wybrane thuje.Ja ucinam te wszystkie miejsca gdzie sa czarne ALE .... najpierw dokladnie szukam czy juz zaczely na no wo wypuszczac. Widac takie malutkie zielone miejsca i do tego miejscy tylko wycinam. Musisz wiedziec ze jak wytniesz do pnia to nie odrosna.Przynajmniej tak poczytalam.
Dwa ogrody 11:51, 29 mar 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Moniko, nie na parapetach, przed oknem

O ja piernicze!!! Dajesz radę zapanować nad podlewaniem?

Też proszę o namiary na rękawice, bo do róż i berberysów takie muszę mieć, inaczej wyglądam jakbym się cały dzień z młodym kotem bawiła Co to ta Julia? W internecie czy stacjonarnie?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:47, 29 mar 2015

Do góry
Czy mogę podzielić mój rozchodnik. Jak to zrobić? Zimował w doniczce. Dał mi duuuuużo radości jak zobaczyłam te małe kapustki, a rośnie jak szalony
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:24, 29 mar 2015

Do góry

ja bym najpierw stworzyła rabaty, by tuje nie rosły w trawniku
po prawej gdzie drzewka też trzeba stworzyć rabatę, określić jej linię
jak teren będzie przygotowany, można myśleć jak go upiększać, dać średnie piętro i niskie
plac zabaw też stoi jakoś tak w trawniku
jakieś granice można mu wyznaczyć, lub wkomponować do rabat
ja moją piaskownicę właśnie wrzucam do rabaty, do tej pory stała na środku trawnika, bo trzeba było już piasku nasypać i 2 lata tak służyła
przydałoby się też coś zielonego przy tarasach, nie tylko wokół ogrodu
Wersja mini mini 11:15, 29 mar 2015

Do góry
W domu. Muszę pokazać fikuska

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:13, 29 mar 2015

Do góry

A ja znów z pytaniem Sylwio co to za rodzaj trzmieliny jest na zdjęciu a z niej żywopłocik?
Wersja mini mini 11:13, 29 mar 2015

Do góry
Na dworze siąpi. Siedzę pod kocykiem z kawką i patrzę...
Wczoraj "przeprosiłam się" z obciętymi gałęziami winobluszczu - świetny materiał na wianek

W cieniu - zacieniona 11:12, 29 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Bogusia, dzieki za porady w sprawie ciemiernika, moze doczekam lanow, teraz ma 5 sztuk
Ładnie się wysiewa wokół roślinki...trzeba uważać przy plewieniu.Przed trzema laty kupiłam jeden krzaczek,w następnym miałam już maleńkie siewki.Kilka w trzecim roku zakwitło,kwiaty trochę niejednorodne,ale to będą silne roślinki,bo same się zaaklimatyzowały,nie tak jak te pędzone.W sumie jest 15 małych kępek.Nie miałam ciemnego...ale dzięki uprzejmości Bogusi już mam...i bardzo się cieszę.Może uda mi się upolować pełne...

Kwiatuszek dla Ciebie...jeszcze świeżynka...Mila.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:11, 29 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Małgosia to moje/twoje magnolie:

Tą pierwszą specjalnie taką kijaszkowatą wybrałam bo pasuje mi a'la drzewko w jednym miejscu. Jeszcze nie wsadziłam bo układanie ścieżki kończę ale jak zasadzę to położę przy niej kamyk z napisem "Małgosia" a co! Mój ogród, mogę nazywać jak chcę Całuski
Weź mnie jeszcze czymś zainspiruj, najlepiej białym albo niebieskim

No piekne są - nie ma porównania do mojego "patyczaka" z OBI. Fajnie że masz już plan gdzie je posadzisz bo ja ciągle sie waham u siebie....i mam 5 różnych wersji....nie wiem która zwycięzy..
Z tym kamykiem to może przesada ale miło by mi było jak bys za jakis cas pokazała obie magolki kwitnące na fotce u mnie zebym mogła je podziwiac w pełnej krasie.
A tych fotek nie usuwaj niech zostaną
Pozdrawiam!
Wersja mini mini 11:09, 29 mar 2015

Do góry
Nie za bardzo, wpadłyśmy jak po ogień. Zakupiłyśmy bazie i mech w glicerynie. Były tez wianki z bukszpanu. Cebulowo był dramat.

Kilka "jajcowych" fotek, niestety nie będę oryginalna. Na giełdzie szukałam przepiórczych piórek ale jak się okazało w tym roku nikt chyba przepiórek nie skubał. Dorwałam jakiś oklejony wianek i skutecznie w domu oberwałam piórka.
Powstały takie jaja
W cieniu - zacieniona 11:05, 29 mar 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A ja, bo noc krótsza
Dosyć już tego leniuchowania...musimy przygotować się do prac w naszych ogródkach.
Ciekawa jestem od czego pokazały piórka w tle...od czosnku niedźwiedziego czy od rannika?
Mój mały skrawek ziemi 11:04, 29 mar 2015

Do góry
Zdjęcia z dzisiejszego spaceru
Sasanki lada dzień rozkwitną
I pierwsze tulipanki wczesne dlatego je tak lubię

W cieniu - zacieniona 11:03, 29 mar 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Ja też bo nie mogę siedzieć
Aniu...za dużo pracy w ogrodzie...trzeba też odpocząć.Pamiętaj o chwili na przerwę i pracuj na kolanach.
Malutki pod lasem 11:00, 29 mar 2015

Do góry
za ładny ten placyk na śmietniki
a pojemniki widać od frontu
ja posadziłabym jeszcze tuje przy wejściu na placyk, zasłonią to co tam stoi
nie dawaj obrzeży, będzie niewygodnie kosić
lepiej zrobić kancik i jechać kółkiem po korze

ja mam taką jedną skrzynię 2/1m, wysokość 20 cm grubość deski 2,6 cm, niczym nie malowaną, powyginała mi się, ale od drewno to może zależy, wydawała się sucha
warto dać więcej wkrętów, a jak ma się zdeformować to i tak się zdeformuje, nie ma co wyprzedzać faktów, mimo to ziemia z nich nie ucieknie
a wokół skrzynek nie siałabym trawy, bo trzeba będzie ciągle kosić wykaszarką, kosiarka wąsów przy skrzyniach nie chwyci, ale to Wasz wybór
ja dałabym żwirek lub korę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies