Na dzień dobry w niedzielny poranek
W tym roku nie będzie tutaj żółtego koloru. tylko biel, róż, purpura
Biało żółta rabata miała w sobie duuużo świeżości
Tesiu, mam kilka młodych bukszpanów na kulki, to je tam posadzę, do tego żurawki, w plecki hosty. Przylaszczki obejrzałam i się zachwyciłam. Są śliczne. Kwitnie marzec - maj wg opisu: przylaszczka
W szkółkach nie widziałam Jak zobaczę, to będę wiedziała, żeby kupić
Karolu, mam kilka bukszpanów, które będę robić na kulki. Tam się znajdą. Nie dam rady wszystkiego kupić, a człowiek by chciał wszystko od razu Pod jodłę posadzę te małe kuleczki I żurawki między nie. Takie: Na brzeg mam małe trawki: Carex Morrowii „Variegata” tzw.kurze łapki.
Obok trawki widać jeden bukszpan, który chodować będę na kuleczki. One są trzyletnie. Dostałąm kilka od mojej siostry z jej własnego chowu. Będzie dobrze?
W wiąza nie idź - było to pierwsze drzewo w moim mikro i nie miałam skrupułów, żeby go zwyczajnie wywalić. Ta odmiana ma jeszcze pseudonim - wredny Słonce przypala mu liście, rośnie jak drapak a mój jeszcze dodatkowo zachorował (guzy na liściach). Idź w lukasa. Podciosasz gałązki od dołu, tak aby rośliny pod spodem się ładnie prezentowały i będzie git
Tam gdzie bukszpan zrobiłabym właśnie kompozycję z hortensjami. Chyba że one miały być w szpalerze?
Tak jak pisała Juzia - tojeść nie. Wszyscy szaleli na jej punkcie a potem wszyscy na nią narzekali.
Czy oprócz miejsca pod oknem stipa/lawenda jeszcze gdzieś się powtórzy?
Gosiu, zacznij o narysowania linii rabat. Co i gdzie, Falowane lub proste. Rośliny szkieletowe sadź w ilościach nieparzystych. Jeżeli wyeksponowany ma być klon (lewa strona) jako samodzielne drzewo, to trochę go przesuń, żeby nie był umieszczony centralnie. Wokół niego możesz dosadzić kilka wyższych traw a na niższe piętro bukszpan lub niskie kontrastujące trawy.
Nabazgrałam coś, może Ci się przyda. Mam jednak duży problem z prawą stroną z oczkiem wodnym. Chociaż można by tutaj powtórzyć kompozycje z klonem z naprzeciwka Wyszło mi, ze sosna musi emigrować
Jesienią 2013 posadziłam dość dużo cebulowych
nie wykopywałam ich, a często dosadzałam w ich miejsce letnie rośliny jestem ciekawa czy coś z nich będzie
Karolu wiosna wiosna bo zima nie chce przyjść
Olu siej i mam nadzieję, że nasionka wzejdą wiosną po posianiu do gruntu
Mirellko dziękuję za miłe słowa ten mój przypomina mi Twoją miniaturkę.A taki kamień mam zamiast kafelek w kuchni.
Takie okazy wyrosły mi w doniczkach w zeszłym roku, przepraszam zdjęcia nie ostre ale jedyne
Jesli to miejsce przy domu a tak domniemywam, to będzie dobre dla magnoli, gdyż lubi cieple i zaciszne miejsca bez przeciągów. Polecam magnolię Nigra, bo powoli rosnie i jest raczej dużym krzakiem niz drzewem (3-4 m docelowej wysokosci), zaleta jest to, ze kwitnie najpózniej wię rzadko zagrażaja jej majowe przymrozki. Widzę, że u Ciebie syberiada....
Łukasz a na I/J nie chciałbyś jakichś pierwiosnków np tych ząbkowanych?
Były by akcentem na wiosnę , chyba że chcesz byliny kwitnące później .
Mnie na wiosnę strasznie cieszyły te moje białe kuleczki a miałam tylko kilka sztuk, zamierzam posadzić je gdzieś w kupie bo wtedy dopiero będzie efekt
Dziewczyny mam zimę od wczoraj bo dziś już niedziela szok dopiero pozmywałam ...po impre...hi hi i sobie wlazłam bo wszyscy chrapią
Dzieciaki po fikały sobie choć na koniec ferii frajda
Takich gości też mam w ogrodzie. Podoba mi się sposób w jaki się poruszają, skaczą jakby miały zamontowane sprężynki, uwielbiają przesiadywać pod sosną.
Czytałam o buksiku miejmy nadzieję że to ostatnia lawina jaka na niego zeszła