Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:20, 24 cze 2021

Do góry
Danusiu czy ta niska kocimiętka co nam się podobała to "Persian blue"?
Jest na fotka na poprzedniej stronie
Ptasi gaj 00:01, 24 cze 2021

Do góry
oliwka napisał(a)

No właśnie Ela nie rób scen. Wychodzi na to, że sprawiedliwość wszystkich dopadnie- za kilka lat będę stara i zasuszona
I na dodatek nigdy ładna nie byłam. Co zrobisz jak nic nie zrobisz??? Trzeba brać od życia co daje i odpowiednio ustawiać się na zdjęciach.

Perukowiec wygląda jak puchata chmurka

Jakie sceny? Hania ma rację i ty też. Nie chcę już drążyć tematu mojej fotogeniczności.
Kasiu jesteś piękna szczupła kobieta a wiesz kiedyś też taka byłam. Miałam dlugie błąd włosy kręcone robiłam sobie afro bo mi się podobały.
Sama sobie wszystko szyłam były takie czasy, że prześcieradła farbowałam i szyłam kiecki,z dżinsów torby ozdabiane guzikami, klamrami sprzączkami.

Teraz mam ogród i tam się wyzywam. Krojë go na swoją modłę mnie się podoba.

Kasiu to bardzo ładna róża co ci się podoba nie znam teraz nazwy, ale ma fiszek zawieszona zobaczę to odpisze
Tak sobie myślę, że nadawałaby się na balkon ona pachnie bardzo ładnie.
Ptasi gaj 22:31, 23 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Darcia sek 2 tym, że ja nie pamiętam nazwy, ale mam instalowane jak będę pokazywała fotki następne to podpisze.
U nas przed chwilą przeszła potężna ulewa.

Miło,, że nic nie widzisz. Ha ha ha

Ogrodnicy to jak gołębiarze tak są ze sobą związani. Oczywiście nie wszyscy.

New dawn

Ela róże boskie, szczególnie New Dawn a ta druga to co to jest?
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:59, 23 cze 2021

Do góry
Mimo perturbacji wiosennych róże po ostrym przycięciu nadrobily czas i wróciły do normalnosci. Nie wiem czy to przyczyna, że są starsze ale nabrały masy i ładne krzaki się zrobiły Moje też się poparzyły na słońcu. Przykryłam prześcieradłem, ale za późno.

Wcale się nie dziwię, że z taką chęcią wracasz do swojego ogrodu po dłuższej nieobecności. Ja tez

Ptasi gaj 12:53, 23 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Piękne widoki. A twój ogród znakomicie wygląda. Potwierdzam, babka z humorem.
Ja po drugiej dawce na tężec, ciekawe czy ręka będzie boleć, lekarz mówił, że różnie może byc.
Ela, u mnie nadal bez deszczu, masakra i jeszcze wodę zabrali, bo burmistrz z wodociągami wojuje. Ale ochłodziło się, 23 na plusie i jest czym oddychać

Widzisz za mało było czasu na takie rozmowy co komu dolega przy stole
U nas w nocy przeszła burza tak lało eM z Mają spali. Jaki twardy sen pioruny i waliło nie do opisania a oni spali. Ja na balkonie siedzialam i słuchałam jak deszcz się leje prosiłam aby tylko gradu nie było.
Po deszczu rankiem można było złapać oddech, teraz znowu +31 w cieniu, ale niebo jak za mgła pewnie znowu będzie burza. Pogoda typową aby nogi wyciągnąć i poleżeć.

Współczuję jak nie na deszczu. Kop studnie tak jak mówiłam odzyjesz będziesz niezależna. Wiem, że ogród odzyje nawet jak nie będzie podlewany, ale nie wszystkie rośliny. Nie po to zasuwasz wiosna aby patrzeć na ich zmarnowanie.

Ptasi gaj 12:43, 23 cze 2021

Do góry
Trzcinniki cheju

Róże

Przerabianie ogródka pod swój gust 11:16, 23 cze 2021

Do góry
Byłam w kilku ogrodach każdy ma rozgardiasz nie wypielone i dopieszczone rabaty to jest nie uniknione. O rozgardiaszu tylko wie właściciel oglądający na tym forum nie musi tego widzieć.
Najważniejsze aby ogród robił wrażenie ładnego zadbanego azylu.
Ja też mam szczególnie przy kompoście, ognisko, zrzut badziewia do jesiennego spalenia.
U nas przeszła bardzo ulewna burza możemy oddychać o 2 stopnie chłodniej czyli +30

Pozdrawiam

Mi brakuje wlasnie takiego miejsca, poniewaz do ogrodu wchodzi sie z dwoch stron i nigdzie nie moge nawrzucac np. galezi.Stad kompostownik duzy, by jakos to ogarnac.U nas tez leje i w koncu okolo 20 stopni
Przerabianie ogródka pod swój gust 11:15, 23 cze 2021

Do góry
Jak bym chciała mieć takie ukwiecone zbocze. Jesienią muszę wszystkie samosiejki kwitnące pozbierać po działce i przesadzić w jedno miejsce. Odtrogowiec ładny,szałwia i inne

Zbocze jest dla innych roslin trudnym miejscem ale wlasnie dla tych lubiacych bardziej sucho, jest idealne
Ogródek warzywny na balkonie 10:56, 23 cze 2021

Do góry

Ewka i Kasia napiszcie jak nazywała się ta kocimiętka niska nie mam głowy do nazw.
W Albamarze jest jakaś niska ale czy to ta. Ewa zerknij do Albamaru.
Mam kreciola na tle kocich i kupiłabym następne, ale boje się powtórki w wysokościach.
Kiedyś dawno temu kupiłam groniasta piękna, ale wysoka. W zeszłym roku kupiłam wolker's i też wysoka ale przepiękna. Chętnie bym teraz kupiła niższe ale ładne nie te pospolite.

Pozdrawiam

Wydaje mi się, że to Persian Blue
Tak zapamiętałam tą nazwę.
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:11, 23 cze 2021

Do góry
Jak bym chciała mieć takie ukwiecone zbocze. Jesienią muszę wszystkie samosiejki kwitnące pozbierać po działce i przesadzić w jedno miejsce. Odtrogowiec ładny,szałwia i inne
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:58, 23 cze 2021

Do góry
Byłam w kilku ogrodach każdy ma rozgardiasz nie wypielone i dopieszczone rabaty to jest nie uniknione. O rozgardiaszu tylko wie właściciel oglądający na tym forum nie musi tego widzieć.
Najważniejsze aby ogród robił wrażenie ładnego zadbanego azylu.
Ja też mam szczególnie przy kompoście, ognisko, zrzut badziewia do jesiennego spalenia.
U nas przeszła bardzo ulewna burza możemy oddychać o 2 stopnie chłodniej czyli +30

Pozdrawiam
Ptasi gaj 09:10, 23 cze 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Oj, dziewczyny, na wygląd trzeba zapracować. A przecież w przyszłości nie chciałybyście być zasuszonymi staruszkami, bez widoku na odrobinę życia w waszej sylwetce. Dobrze jest, trzeba jeszcze zachować humor, i wiedzieć kiedy z siebie pośmiać się. Udanej środy!

Właśnie w tym sęk, że mimo wysiłku nie da rady się zasuszyc. Jeść smakuje, energię w moim przypadku trzeba mieć podwójnie.
Trzeba mieć dystans do siebie, mam nadzieję, że go przełamie.
Humoru mam w nadmiarze.

U nas o godz 1 w nocy przeszła dużą ulewa.teraz jestem z córką na 2 szczepieniu idąc tak pięknie po deszczu życie wróciło.

Przepiękna lawenda

Ptasi gaj 09:02, 23 cze 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Oj maruda jesteś. Kobieta jest zawszę piękna bez względu na wiek. I na zdjęciach takie kobietki widzę

Grzegorz ja uważam, że jestem piękna tylko na fotach źle wychodzę.
Zresztą każdy ogród w realu tak jak i kobieta inaczej wygląda o ile fotoshop nie wspomoże, aby ulepszyć wygląd.
Ptasi gaj 07:15, 23 cze 2021

Do góry
Aniu jako następna podbudowała mnie. Ostatnio straciłam na wadze ponad 5 kg nie objadam się czekoladą i taki dobry skutek.
Może zrobię fotki i wstawię z innej pozycji.
Ptasi gaj 00:17, 23 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Ela przesadzasz, no co ty ? Wyglądasz dobrze ja nic nie widzę takiego o czym piszesz.
Fajne spotkanie, no bo wiadomo pasja łączy

W ogrodzie pięknie kwitną Ci róże, pokazuj i podpisuj bo wiem, że masz ich trochę , chętnie się z nimi zapoznam

Darcia sek 2 tym, że ja nie pamiętam nazwy, ale mam instalowane jak będę pokazywała fotki następne to podpisze.
U nas przed chwilą przeszła potężna ulewa.

Miło,, że nic nie widzisz. Ha ha ha

Ogrodnicy to jak gołębiarze tak są ze sobą związani. Oczywiście nie wszyscy.

New dawn

Ptasi gaj 00:08, 23 cze 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ela miło Cię zobaczyć taką wesołą, na luzie

Róże pnące w tym roku masz nie tak obfite jak zawsze, ale pozostałe nadrabiają.
Oczko wodne z tymi liliami wygląda bardzo naturalnie.

Danka fajnie było tylko ten cholerny upał na szczęście miałyśmy się gdzie skryć przed słońcem. Później ruszył wiatr i jakaś ulga była.
Ja mam luz ale nie wszystko mi się podoba u siebie. Takiego mam świra i nic nie zrobisz na punkcie fot. Trzeba z tym walczyć

Kiedyś człowiek był piękny i młody i wspomnienia wracają a tu starość nie radość człowiek się zmienia nie zawsze tak jakby chciał.

Trzy roze musiałam przyciac na 10 cm od ziemi. Ta z jednym badylem kwitnącym w zeszłym roku wyglądała tak

Ogród w Klein Kottorz 22:03, 22 cze 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Nr 1 róża Piruette

Danusiu witam

Piękna róża, ale ona to pnąca a u ciebie jest niższa jak to robisz. Chętnie bym takiej wysokości kupiła. Na pnące patrzeć nie mogę po tej wiośnie. Tyle cięć i tak byłam pokiereszowaną od stóp do głów.

U nas trochę popadało i słyszę grzmot. Deszcz potrzebny najbardziej boje się huraganów i gradobicia.
Podlewałam ale na pomoc przyszedł deszcz.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 19:48, 22 cze 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Super spotkanko u mnie gilenie üposadzilam w ziemi wymieszanej z liscmi i przykrylam sciolka lesna ( liscie,galazki) i na mojej glinie rosnie.Ale to bardzo delikatna roslina.

Kasiu wiem że delikatne. Chociaż u Danusi widać, na delikatne nie wyglądają. Dobrze wypasione krzaki i to nie jeden co rabata to gilenie w innym zestawie.

Zobaczę może jeszcze raz kupię i posadzę tak jak piszesz i nie jedna tylko kilka w jednym dołku zakopie.

Dzisiaj chmury wyszły i trochę pokropiło, krąży burza.
Trochę podlewalam.

To osiedlowy perukowiec

Róże ładnie kwitną. Tak kwitnie róża przy altance zmarzła pierwszy raz jeden badyl został

Ogródek warzywny na balkonie 11:12, 22 cze 2021

Do góry
effka napisał(a)
Kasia ma najpiękniejszy balkon-taras jaki w życiu widziałam. To taka mała ogrodowa oaza, wierzcie mi na słowo! Widziałam na żywo
Elu, fajne fotki!

Ewka i Kasia napiszcie jak nazywała się ta kocimiętka niska nie mam głowy do nazw.
W Albamarze jest jakaś niska ale czy to ta. Ewa zerknij do Albamaru.
Mam kreciola na tle kocich i kupiłabym następne, ale boje się powtórki w wysokościach.
Kiedyś dawno temu kupiłam groniasta piękna, ale wysoka. W zeszłym roku kupiłam wolker's i też wysoka ale przepiękna. Chętnie bym teraz kupiła niższe ale ładne nie te pospolite.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 08:22, 22 cze 2021

Do góry
oliwka napisał(a)
Elu cieszę się, że się poznałysmy, już wczoraj chciałam napisać, ale cały dzień w pogoni za lekarzami Przyznam się, że jestem na początku twojego wątku i chyba miesiącami będę go nadrabiać. Matko 4000 M2!!!!! Jak ty to wszystko robisz!!!!!! I jaka różnorodność. I jeszcze zająć się domem i po wszystkich ogrodach biegać na forum Ela daj mi szansę pooglądać wszystko a potem będę zostawiała achy i ochy. A ja właśnie wymyśliłam sobie odwyk od netu, no to mi teraz kochana pokrzyżowałaś plany.
Buziaki

Też podchodziłam kilka razy do odwyku, ale nie da rady. Trzeba ograniczyć, ale to nawyk.
Tak Oliwko jest co robić sama obrabiam eM zajmuje się trawnikami reszta do mnie należy. Jeszcze nie posialam żadnego warzywa w folii trudno będą późniejsze. Zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia.
Trzeba posiać bylinki na przyszły rok ostróżki, pierwiosnki i jeszcze inne

Stanowczo za mało czasu. Byłyście ok 2,5 godziny. Czas leciał szybko trochę siedzenia później obchód i znowu w drogę powrotną.

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies