Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 22:07, 21 sie 2021

Dzisiaj ładna pogoda. Uporządkowałam skalniak, jeszcze zostały większe iglaki do przesadzenia. Nastawiam się na niższe rośliny.

Dalie, po prawej jakies robaki chodzs nie wiem co to jest może ktoś wie. Kwiaty nie są pogryzione.

ElzbietaFranka 22:12, 21 sie 2021

CD

Cukinię - klęska urodzaju

ElzbietaFranka 22:19, 21 sie 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ela ja też w centrum Polski mieszkam i tylko widzę jak po stronach pada chmury nas omijają, ale na szczęście wczoraj popadało, bo juz było źle.

Dalie też mnie wkurzają, takie wielgachne i się przewracają, udaję już , że ich nie widzę

U mnie jedna ma 2 metry taka wysoka narazie ma 2 kwiatki. Po diabła się tak męczyć z nimi w zimie przechowywać później do donic wcześniej daje następnie do gruntu. I rosną wysokie następnie się przewracają znowu je aplikować. O już nie tylko zostawię franc kafka reszty nie wykopie.
A jeszcze ślimaki je lubią.

Pozbieram nasiona z Jeżowek wysieje i lepszy pozytek
daszum 22:41, 21 sie 2021

Ja nie przechowuję przez zimę żadnych roślin.
Nic też nie okrywam.
Co przeżyje to zostaje.

U nas sucho, dzisiaj 2 godziny podlewałam.
ElzbietaFranka 23:07, 21 sie 2021

daszum napisał(a)
Ja nie przechowuję przez zimę żadnych roślin.
Nic też nie okrywam.
Co przeżyje to zostaje.

U nas sucho, dzisiaj 2 godziny podlewałam.

Danusia masz zdrowe podejście. W przyszłym roku dalie,pomidory, cukinię po jednym krzaku. Boże ile to roboty z tym wszystkim.

Dzisiaj przycinalam jeszcze winobluszczu na płocie. Drugi raz w tym sezonie. Gdzieś w połowie lipca pierwszy raz teraz miały badyle już na drzewach i tujach. Jutro wywiozę. Cały czas jest co robić.

Odnośnie opadów wczoraj w tym oczku suchym nie było wody dzisiaj jest tyle
W drugim tak samo. Ok 1 metra u nas ziemia dobrze nasiaknieta. Nie podlewam od miesiąca. Trawy samosiejki. Wszystko się mnoży.

Alija 09:18, 22 sie 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Piękny widoczek.
Bardzo ładne dalie, nie wiem co to za robaczek, ale jeśli nie gryzie to w porządku.
Fajnie, że masz klęskę urodzaju, ja co roku rozdawałam cukinie znajomym, a tym roku muszę kupować, obraziły się, czy co????
Wody też mam pod dostatkiem.
ElzbietaFranka 10:50, 22 sie 2021

Alija napisał(a)

Piękny widoczek.
Bardzo ładne dalie, nie wiem co to za robaczek, ale jeśli nie gryzie to w porządku.
Fajnie, że masz klęskę urodzaju, ja co roku rozdawałam cukinie znajomym, a tym roku muszę kupować, obraziły się, czy co????
Wody też mam pod dostatkiem.

Też tak kiedyś miałam na 3 krzakach cukinii nie miałam ani jednego owocu w ogóle nie kwitły a jak pokazał się kwiat to zaraz zgnił.
Teraz mam od kilku lat obfitości. Sama sieje wiosna i później wysadzam szkoda mi małe siewki wyrzucić i potem mam jak widzisz.
Wszystkie dyniowate muszą mieć pod korzeniem dobra ziemię przede wszystkim kompost i obornik.

Miała być ładna pogoda a chmury się kłębią.

Jeszcze jeden widoczek

Gosialuk 13:58, 22 sie 2021

Elu ładne te twoje widoczki.
U mnie też dość mokro, wszystko rośnie, a trawa pierwsza.
Ja dalii nie mam właśnie ze względu na wykopywanie i przechwywanie, choć niektóre mają piękne kwiaty.
Z czym masz połączone Rosplenice? Mam kilka sztuk do przeniesienia i nie wiem co do nich dać.
Roocika 14:17, 22 sie 2021

Ela, widoki u Ciebie jak zawsze ładne.
U mnie cukinie w tym roku właśnie tak zastrajkowały jak piszesz, z 3 krzaczków może 3 cukinie zerwałam a pomidory zaraza dopadła. No cóż... Takie życie ogrodnika
ElzbietaFranka 15:43, 22 sie 2021

Gosialuk napisał(a)
Elu ładne te twoje widoczki.
U mnie też dość mokro, wszystko rośnie, a trawa pierwsza.
Ja dalii nie mam właśnie ze względu na wykopywanie i przechwywanie, choć niektóre mają piękne kwiaty.
Z czym masz połączone Rosplenice? Mam kilka sztuk do przeniesienia i nie wiem co do nich dać.

Gosiu jak widzisz na focie w pierwszym rzędzie rozplenice 4 szt on są bardzo duże. Jeszcze nie kwitną, mają rozpiętość ta największa 1 po lewej ma ponad 2 metry następne też nie mniejsze. Z tyłu hortensje 2 szt też dosyć spore. Trzeci rząd to już miskanty.

W zeszłym roku od Mirki dostałam rozplenice Mudry tak się rozrosły, kolosy. Za gęsto je posadziłam coś będę musiała z nimi zrobić.

W jakimś rzędzie posadz i coś wyższego za nimi i będzie git.