Wysiewy masz udane obfite i bogate
Ja też wysiałam werbenę w domu - na wszelki wypadek, ale w tym roku słabo wzeszła. To samo stipa. Pojedyncze źdźbła na razie widać.... a u Ciebie istny las
Aniu, dawno u Ciebie nie byłam, więc jestem! U Ciebie zasiewy jak i u mnie. Stipa tez mnie woła, ale pozostaję głucha, bo nie mam gdzie stawiać doniczek albo kubków, czy rolek po papierze jak u Ciebie Mam dość sporo sadzonek pomidorów, które zajmują dużo miejsca. Poza tym w tym roku pierwszy raz wysiałam petunie. Rosną, ale potrzebują światła. Stoję więc co dzień przed decyzją, co ma stać na parapecie, a co na stole czy podłodze Ach te dylematy ogrodnika - amatora
Ale dzis było pięknie U mnie stipa się rozszalała poczuła słoneczko :
Stipa stipa wszędzie stipa zaznaczam że to nie wszystko Ale znajdzie się dla niej miejsce
I werbena jakos rośnie w tym ścisku nie mam weny do jej rozsadzenia:
Na razie nic więcej nie mam ciekawego do pokazania , ale poprawię się już niedługo
Ja swoje nasionka gdzies ...posialam...gdzies w garazu, albo w kominie, albo jeszcze gdzies indziej...i nie wiem gdzie
Mam nadzieje ze moja stipa z tamtego roku przezyla w ogrodzie i ...bede miala
Zobacz moje jajo-lampion Mąż śmieje się, że dinozaur się z niego wykluł
I wzajemnie miłego świętowania Ewa
Też wiem, że koniecznie muszę dużo krokusów podosadzać tu i ówdzie
W gruncie nic się nie dzieje jeszcze. Noce wciąż u mnie mroźne to i nasiona jeszcze w głębokim spoczynku. Wysiałam w domu ale po co sama nie wiem Znów będę rozdawać ale co tam, lubię to
werbena
stipa dalej czeka na pikowanie
a to moje plony jeżówkowe
A popatrz na to, cudownie prawda Jak mnie cieszy, że to już wiosna
Monic, błękitne czosnki z tego co wiem, lubią być przesadzane, bo drobnieją. W ubiegłym sezonie zmieniłam im miejscówkę, w tym nie i zobaczymy, jak zakwitną. Na razie wyglądają tak, te drobne zielone niteczki obok to ich siewki ubiegłoroczne
a tak przezimowały w doniczkach siane przeze mnie ubiegłej wiosny
krokusów ciąg dalszy, stipa do cięcia we wtorek, muszę odsłonić tiarelki, ale dzięki niej wyglądają całkiem dobrze, w ubiegłym roku dużo liści było zmrożonych, upchane są tam jeszcze błękitne orliki, również z mojego siewu na pielenie na razie czasu brak, uprzątanie suchelców po zimie ważniejsze
Tak słońce tam jest po południu. Poczytałam o wisniach.Nigra mi odpowiada. I ten kolor na tle białego płotu bedzie fajny chyba.Teraz tylko ją znaleźć. U mnie bida w szkołkach. U dołu będzie lawenda i stipa lub rozplenica.
Stipy jest tak dużo, że na pewno całej nie wykorzystam W razie czego daj znać, to się podzielę Żonkile z dekoracji już dzisiaj wychylają główki nad naczynie