Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 08:33, 30 mar 2016

Kasya napisał(a)
Będziesz to wszystko pikowac ? Gdzie tyle doniczek będziesz trzymać ?

Mam dwa czteropółkowe regały aluminiowe z Ikei, które idealnie pasują wymiarem do okien balkonowych. Na każdą półkę mieści się 21 doniczek P9. Reszta trafia na parapery Przy pikowaniu robię selekcję siewek i zostawiam tylko najmocniejsze. Jak mam nadwyżki rozdaję znajomym

Ale nie trzymam wszystkiego w domu do połowy maja. Zależy od pogody, ale już w kwietniu, jak siewki podrosną mi już po przepikowaniu w doniczkach, wynoszę regały na ganek o wystawie wschodniej. Początkowo hartuje, a potem już zostawiam na noc i tylko w razie majowych przymrozków zarzucam na noc agrowłókninę na regał. Chyba że mi się chce to wciągam je ponownie do domu

Obudziła się moja dziwna stipa, którą wysiewałam w ubiegłym roku. Ciekawe co z niej wyrośnie.

babka 08:44, 30 mar 2016

Ty to masz tego ziela, moje wysiewy to mały pikuś Pracy z pikowaniem nie zazdroszczę bo dla mnie to najgorsza czynność
Sporo już masz kwitnących roślin w gruncie u mnie prócz cebulowych większość dopiero zaczyna się budzić. Nie wiesz czy zawilce piwinny już się ruszać ?
07_Rene 08:55, 30 mar 2016

babka napisał(a)
Ty to masz tego ziela, moje wysiewy to mały pikuś Pracy z pikowaniem nie zazdroszczę bo dla mnie to najgorsza czynność
Sporo już masz kwitnących roślin w gruncie u mnie prócz cebulowych większość dopiero zaczyna się budzić. Nie wiesz czy zawilce piwinny już się ruszać ?

U mnie zawilce wiosenne już się pojawiły, mają po kilka listków. Jesienne zawilce jeszcze śpią.
Kawa 09:23, 30 mar 2016

hej Reniu
trzymam kciuki za tulipany na pewno coś z nich będzie
ale u Ciebie to już wiosna u mnie fiołeczki malunie i miodunka dopiero w listki obrasta a u Ciebie już kwitnie
07_Rene 09:25, 30 mar 2016

Kawa napisał(a)
hej Reniu
trzymam kciuki za tulipany na pewno coś z nich będzie
ale u Ciebie to już wiosna u mnie fiołeczki malunie i miodunka dopiero w listki obrasta a u Ciebie już kwitnie

Fiołki dopiero drugi dzień u mnie są. Ale miodunka to liści nie miała po zimie, a kwiaty już były Malunie, bo malunie, ale zawsze. Po tygodniu od wytarmoszenia grabiami, nabrały masy
Milka 14:01, 31 mar 2016

07_Rene napisał(a)

Pracowałam.... znowu mam wszystkie paznokcie połamane, a całą zimę zabiegałam, żeby odrosły. Sporo zrobiłam, ale końca wiosennych prac jeszcze nie widać.

Odkopałam koszyczki z krzysztofami i coś tam wschodzi przy cebulce, więc może się jeszcze pojawią.

Też mam ochotę na zakupy. Może się do szkółki nawet przejadę, ale co kupić? Magnolię? Miłorzęba pendulę? Klona strzępiastokorego albo pensylwańskiego? Oczara jakiegoś? Kalinę??? Lista chciejstw zdecydowanie za długa

Kwitnie gęsiówka

Na pierwszym planie turzyca frosted curls - nie mogę na nią patrzeć. Nie wiem, czy jeszcze coś z niej będzie...

"kolorowa" gęsiówka zdecydowanie wolniej się rozrasta

Renatko, trawa pewnie odbije, trzeba czekać, przytnij ją mocniej, tak na 10 cm, co do rodków, daj nawóz w nogi, a liście opryskaj nawozem do iglaków, wtedy liście się poprawią, po tygodniu powtórz oprysk, bo widzę że pąków im nie brak.
mateuszmichn 14:25, 31 mar 2016

Witaj.
Wpadam z rewizytą.
No no, te twoje wysiewy to super są. Moje dopiero startują ale rosną.
Pozdrowionka
anabuko1 14:33, 31 mar 2016

Gęsiówka ładna.U mnie też białą widać już.
A te drugie, nawet ich nie widziałam.Może przepadły
07_Rene 13:15, 01 kwi 2016

Milka napisał(a)

Renatko, trawa pewnie odbije, trzeba czekać, przytnij ją mocniej, tak na 10 cm, co do rodków, daj nawóz w nogi, a liście opryskaj nawozem do iglaków, wtedy liście się poprawią, po tygodniu powtórz oprysk, bo widzę że pąków im nie brak.

Już wyczytałam na którymś wątku jak komuś radziłaś w sprawie rodków. Drugie podejście do zakupu Prinvitu udane, więc może w jutro prysnę, o ile padać przestanie Nawozem w nogi już im sypnęłam
Trawy skrócę jeszcze jak mówisz, bo paskudnie wyglądają.

mateuszmichn napisał(a)
Witaj.
Wpadam z rewizytą.
No no, te twoje wysiewy to super są. Moje dopiero startują ale rosną.
Pozdrowionka

Nie dziękuję
Ja wysiewy rozbiłam w czasie, żeby potem się pikowanie nie skumulowało

anabuko1 napisał(a)
Gęsiówka ładna.U mnie też białą widać już.
A te drugie, nawet ich nie widziałam.Może przepadły

Nawet nie wiedziałam, że ona tak ładnie kwitnie Na żywo ładniejsza, tylko zdjęcia kijowe zrobiłam, bo przez zimę wyszłam z wprawy Mus poćwiczyć.

Wczoraj była wymarzona pogoda, trochę popracowałam w ogrodzie, więc na zdjęcia czasu nie było. Dzisiaj pada a miałam jechać do szkółki.
margaretka3 13:45, 01 kwi 2016

Reniu, jakbyś jutro jechała do szkółki, dasz znać? Też bym się wybrała Będziemy razem się głowić, co wybrać