Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Flower1 17:19, 29 mar 2016

Dekoracja piekna ,sama mam taki wielki szklany wazon na strychu juz wiem co zrobie w przyszłym roku
Ewa777 18:32, 29 mar 2016

mirkaka napisał(a)
Ja swoimi krokusikami też się cieszę zakwitły na święta.
Rozplenica szybko wschodzi, moje w połowie koty zeżarły bo odsłoniłam przykrywkę w rozsadniku i powyciągały mi

To nie wiedziałam, że koty to takie szkodniki. Musisz przykrywać w takim razie siewki. Dziś popikowałam stipę. Zużyłam 1/4 sadzonek, a wyszło mi 38 sadzonek. To zdecydowanie wystarczy mi

A tak wyglądają moje iryski

Ewa777 18:39, 29 mar 2016

Flower1 napisał(a)
Dekoracja piekna ,sama mam taki wielki szklany wazon na strychu juz wiem co zrobie w przyszłym roku

Wyjmuj wazon, dekoracje można zrobić w nim na każdą okazję Coś tam wsypać, włożyć świecę i pięknie jest

Udało mi się dziś 2 godziny popracować w ogrodzie. Nawet słońce było Zdjęłam resztę osłon z roślin, poprzycinałam resztę hortensji, kostrzewę i stipę. Zeszłoroczna stipa na razie nie wygląda na żywą, ale dam jej jeszcze szansę.

Tak wyglądają teraz "kotki" Genie
Margo 20:26, 29 mar 2016

U mnie wszystkie stipy na tarasie i na rabacie przy tarasie wyglądaja na suche, natomiast w 2 innych miejscach żyją i wypuszczają młode źdźbła .
Ja dzis też w przerwie między deszczami popracowałam w ogrodzie, głownie wykorzystywałam "złoto" coby roslinkom dać siły na wiosenny start.
I była u mnie dzis pierwsza wiosenna burza
lojalna_ 15:00, 30 mar 2016

Śliczne kotki ....widziałam magnolia szczepiona I taka sobie planuje kupić ale też chciałam Genie i nie wiem czy znajde
AsiaK_Z 15:15, 30 mar 2016

Cześć Ewuniu. U Ciebie też wiosennie Mi moje siewy zmarniały i cała nadzieja w rozplenicy przemkowej, która faktycznie szybko rusza. Mam cichą nadzieję, że mi się uchowa
szemusia 15:42, 30 mar 2016

Do CIebie też wiosna zawitała
Prawda, ze trochę słońca i inaczej człowiek funkcjonuje?
Ewa777 17:22, 30 mar 2016

Margo napisał(a)
U mnie wszystkie stipy na tarasie i na rabacie przy tarasie wyglądaja na suche, natomiast w 2 innych miejscach żyją i wypuszczają młode źdźbła .
Ja dzis też w przerwie między deszczami popracowałam w ogrodzie, głownie wykorzystywałam "złoto" coby roslinkom dać siły na wiosenny start.
I była u mnie dzis pierwsza wiosenna burza

U mnie też zapowiadali burze, ale nie było Stipę dopiero wczoraj podcięłam, ale nie widziałam nic zielonego. Dam im kilka dni i jak nie ruszy, to wykopię i będę miała młode
Ewa777 17:28, 30 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
Śliczne kotki ....widziałam magnolia szczepiona I taka sobie planuje kupić ale też chciałam Genie i nie wiem czy znajde

Pewnie uda Ci się znaleźć Genie, bo to nowość Bardzo się cieszę, że dobrze przezimowała i ma takie kotki. Na początku martwiłam się, że są takie małe, ale widać, że już rosną
Mam też magnolię Leonard Messel, też jest ładna, ale pójdzie w kształty japońskie
Ewa777 17:30, 30 mar 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Cześć Ewuniu. U Ciebie też wiosennie Mi moje siewy zmarniały i cała nadzieja w rozplenicy przemkowej, która faktycznie szybko rusza. Mam cichą nadzieję, że mi się uchowa

Co się stało z Twoimi siewami?
Rozplenica Przemkowa u mnie po tygodniu od wysiewów zaczęła rosnąć To będzie przebój tego lata