Reniu z tymi cebulami to ja bym kilka dołków wykopała i tam dała cebule...w tym roku marne szanse żeby coś zakwitło ...ale za rok dwa jest szansa a cebul tulipanów w ogrodzie to trzeba tysiące żeby efekt był
Ja też wiosną lubię żółty i czerwony kolor, takie są energetyczne, tego nam trzeba po szarej zimie.
Popracowałaś dziś w ogrodzie ?
Ja po pracy odwiedzałam Markety, kasy wydałam a po powrocie uświadomiłam sobie, że zamiast na bzdety mogłam pieniądze na jeżówki przeznaczyć. Ot durna baba
Zrobiłam 5 około 0,5 metrowych a`la grządek. W każdej upchałam ok. 60 cebul. Większość jest ładna i zdrowa, ale są też takie podejrzane. Widziałam, że niektóre cebule puszczają na nowo liście. Apetyt rośnie w miarę jedzenia... może jeszcze dorobię parę grządek
Harmonogram też muszę spisać... Mam problem, że skacze od roboty do roboty i nic nie jest do końca zrobione, tak jakbym chciała.
Moje wysiewy
Stipa
cynia liliput już prosi o pikowanie
naparstnica w tym roku nawet, nawet... W ubiegłym roku była wielka klapa, padły wszystkie siewki
Dziwaczek
Niestety nie wzeszła rudbekia cherry brandy, molinia i jeden carex (nie chce mi sie sprawdzać nazwy, ale wcześniej gdzieś pisałam). Jeszcze poczekam...
Takiej ilości nie jestem w stanie w koszyczkach czy doniczkach.... Mam obawy, że nornice będą mieć wyżerę. Mam nadzieję, że doczekam się kwiatów, bo z tulipanami to jednak jest trochę zachodu
Pracowałam.... znowu mam wszystkie paznokcie połamane, a całą zimę zabiegałam, żeby odrosły. Sporo zrobiłam, ale końca wiosennych prac jeszcze nie widać.
Odkopałam koszyczki z krzysztofami i coś tam wschodzi przy cebulce, więc może się jeszcze pojawią.
Też mam ochotę na zakupy. Może się do szkółki nawet przejadę, ale co kupić? Magnolię? Miłorzęba pendulę? Klona strzępiastokorego albo pensylwańskiego? Oczara jakiegoś? Kalinę??? Lista chciejstw zdecydowanie za długa
Kwitnie gęsiówka
Na pierwszym planie turzyca frosted curls - nie mogę na nią patrzeć. Nie wiem, czy jeszcze coś z niej będzie...
"kolorowa" gęsiówka zdecydowanie wolniej się rozrasta