Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

17:50, 29 mar 2016
Reniu z tymi cebulami to ja bym kilka dołków wykopała i tam dała cebule...w tym roku marne szanse żeby coś zakwitło ...ale za rok dwa jest szansa a cebul tulipanów w ogrodzie to trzeba tysiące żeby efekt był
Pszczelarnia 17:53, 29 mar 2016

Byłam ale wrócę, bo widzę, że jesteś!
babka 21:29, 29 mar 2016

07_Rene napisał(a)

Ja ostatnio polubiłam żółty - wiosną
Podzieliłam się z teściową, szwagierką i zostało tyle ile mogę ogarnąć

Ja też wiosną lubię żółty i czerwony kolor, takie są energetyczne, tego nam trzeba po szarej zimie.

Popracowałaś dziś w ogrodzie ?
Ja po pracy odwiedzałam Markety, kasy wydałam a po powrocie uświadomiłam sobie, że zamiast na bzdety mogłam pieniądze na jeżówki przeznaczyć. Ot durna baba
sylwia_slomc... 22:28, 29 mar 2016

żółty mój ulubiony wiosną, ale nie tylko, a w połączeniu z kolorem niezapominajek to wręcz miodzio
07_Rene 08:07, 30 mar 2016

Agania napisał(a)
Czytam o darowanych cebulach, jak pięknie będziesz mieć z tyloma tulipanami jak się udadzą

Ja też się cieszę z wiosennego czasu, rodzinny świąteczny zlot już za mną , teraz już zostaje mi tylko ogród

Harmonogram prac muszę spisać koniecznie

Zrobiłam 5 około 0,5 metrowych a`la grządek. W każdej upchałam ok. 60 cebul. Większość jest ładna i zdrowa, ale są też takie podejrzane. Widziałam, że niektóre cebule puszczają na nowo liście. Apetyt rośnie w miarę jedzenia... może jeszcze dorobię parę grządek

Harmonogram też muszę spisać... Mam problem, że skacze od roboty do roboty i nic nie jest do końca zrobione, tak jakbym chciała.

Moje wysiewy
Stipa

cynia liliput już prosi o pikowanie

naparstnica w tym roku nawet, nawet... W ubiegłym roku była wielka klapa, padły wszystkie siewki

Dziwaczek

Niestety nie wzeszła rudbekia cherry brandy, molinia i jeden carex (nie chce mi sie sprawdzać nazwy, ale wcześniej gdzieś pisałam). Jeszcze poczekam...
07_Rene 08:11, 30 mar 2016

eee_taam napisał(a)
Reniu z tymi cebulami to ja bym kilka dołków wykopała i tam dała cebule...w tym roku marne szanse żeby coś zakwitło ...ale za rok dwa jest szansa a cebul tulipanów w ogrodzie to trzeba tysiące żeby efekt był

Takiej ilości nie jestem w stanie w koszyczkach czy doniczkach.... Mam obawy, że nornice będą mieć wyżerę. Mam nadzieję, że doczekam się kwiatów, bo z tulipanami to jednak jest trochę zachodu

Miodunka

07_Rene 08:15, 30 mar 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Byłam ale wrócę, bo widzę, że jesteś!

Jestem, ale niewiele się u mnie dzieje

Jakieś wszystko brzydkie po tej zimie Nie okryłam rodków na zimę i te na słonecznym i wietrznym stanowisku nie wyglądają zbyt ładnie

Kasya 08:17, 30 mar 2016

Będziesz to wszystko pikowac ? Gdzie tyle doniczek będziesz trzymać ?
07_Rene 08:24, 30 mar 2016

babka napisał(a)

Ja też wiosną lubię żółty i czerwony kolor, takie są energetyczne, tego nam trzeba po szarej zimie.

Popracowałaś dziś w ogrodzie ?
Ja po pracy odwiedzałam Markety, kasy wydałam a po powrocie uświadomiłam sobie, że zamiast na bzdety mogłam pieniądze na jeżówki przeznaczyć. Ot durna baba

Pracowałam.... znowu mam wszystkie paznokcie połamane, a całą zimę zabiegałam, żeby odrosły. Sporo zrobiłam, ale końca wiosennych prac jeszcze nie widać.

Odkopałam koszyczki z krzysztofami i coś tam wschodzi przy cebulce, więc może się jeszcze pojawią.

Też mam ochotę na zakupy. Może się do szkółki nawet przejadę, ale co kupić? Magnolię? Miłorzęba pendulę? Klona strzępiastokorego albo pensylwańskiego? Oczara jakiegoś? Kalinę??? Lista chciejstw zdecydowanie za długa

Kwitnie gęsiówka

Na pierwszym planie turzyca frosted curls - nie mogę na nią patrzeć. Nie wiem, czy jeszcze coś z niej będzie...

"kolorowa" gęsiówka zdecydowanie wolniej się rozrasta

07_Rene 08:26, 30 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
żółty mój ulubiony wiosną, ale nie tylko, a w połączeniu z kolorem niezapominajek to wręcz miodzio

Oj tak Żółty i niebieski ładnie się komponują.

Kwitną bratki wysiewane w ubiegłym roku

i fiołki