Olu, fantastyczne widoki u Ciebie. Dobrze, że siedzę Ślicznie masz. Tak wszystko pięknie dobrane i mimo deszczów pięknie Ci rośnie. Pergola super. Jak bym miała gdzie taką postawić, to bym bezczelnie zgapiła
Szałwia o szerokich liściach to prawdopodobnie Salvia officinalis, to taka, którą możesz wykorzystać w kuchni, do potraw, np. Saltimbocca alla Romana
Śliczniaście oko nacieszyłam liliami no i mój ulubiony guzik u Ciebie zdążyłam na ostatnie kwiatki pytałaś u mnie o różowawe coś to szałwia trój barwna napisałam u mnie jak masz ochotę to zerknij buziaki
No tak, po urlopie trzeba wziąć urlop To może już zacznę odpoczywać
Bo potem się nie da
Sylwia,czasami trzeba podgonić prace w ogrodzie, ten wolny czas najlepszy, bo nie trzeba się spieszyć ...
Przy chodniczku dosieję trawę i będzie jeszcze wzdłuż altanki wysypany żwirek. Pnąca hortensja i szałwia też będą w żwirku.
Niestety,to chwilkę musi potrwać, bo muszę dokupić obrzeży, a chwilowo skarbonka pusta...
Ana róże się kłaniają
za aksamitką szałwia trójbarwna jest w trzech kolorach ale osobno grupkami kwitnie biała różowa i fiolet w tym sezonie widzę że trochę białej ale przewaga różu
Żywa maskotka
Dziękuję Mirelka za te wszystkie pochwały ... Ty nie możesz pojąć jak można mieć takie evergoldy a ja nie wiem co zrobić żeby doczekać się takiej wypasionej stipy jak u Ciebie Rozplenice u mnie małe jeszcze ...
A wiesz, ze dzisiaj widziałam w szkółce fajną limonkową rozplenicę Hameln Gold? Ładnie wyróżniałaby się na tle smaragdów
Przepięknie Gosiu jest! Obłędne widoki pokazujesz.
Jestem ciekawa czy szałwia jeszcze kwitnie u Ciebie. Moją ścięłam za późno i nie wiem czy zdąży po raz drugi zakwitnąć.
Renia wszystko muszę pochwalić: pięknie hortensje wyglądają, szałwia świetna - co to za odmiana?
Wrzosowisko likwiduję, będę oglądała u Ciebie. Wrzosy od wczoraj mam w doniczkach
Nie chce mi się wierzyć, że tak mogą wyglądać Evergoldy - niesamowite.
Moje jak nie przetrwają zimy to eliminuje. Już dzisiaj się zastanawiałam co tam wsadzę, oczywiście padło na rozplenice, które kocham i ładnie u mnie rosną
Szałwia dwa w jednym. Taka ciekawostka, mix ...
Amethyst wplątany jedną jedyną gałązką w niebieską szałwię z którą nie bardzo mam co zrobić. Następna sadzonka zmiksowana z jakąś szałwią wielkolistną, która wcale nie kwitnie. Kocham zakupy internetowe
Kamila, dziękuję dobra kobieto! Ania, 20x100x4 Beata, przecież Ty masz ładniejszy! Kasja, mniamuśna będzie za dwa sezony, obiecuję Danusia, czytałam wcześniej, że szałwia powtarza kwitnienie po ścięciu pierwszych przekwitłych kwiatostanów. Czyli sprawdziło się Beta, nie wiem czemu ostatnio wszyscy mnie mylą z Asią...
Bardzo się cieszę Aniu że Ci się podoba Jak teraz patrze na ogródek to też wolę Limki bo pięknie stoją i te ogromne kwiaty Ale jak patrze na dorodne Vanilki na forum to też są cudne więc mam nadzieję że i moje się ładnie zbiorą. Muszę je porządnie przyciąć na wiosnę i dać papu chyba że do dobroci z pod stópek się dorwą