Można byłoby jeszcze tak długo, bo wciąż jestem jeszcze pod wielkim wrażeniem. Niestety, 100% tych roślin nie nadaje się do naszych ogrodów. Mamy te rośliny jedynie w doniczkach
Waldku, my faceci czujemy coś do trawy, bo śledzę Twój wątek i wiem, że trawnik idealny posiadasz Mój trawnik po zimie zawsze tak wygląda, mimo iż testowałem różne sposoby by tak nie było. Przyzwyczaiłem się i po prostu zasuwam co wiosnę z tym ręcznym wertykulatorem By potem w maju trawnik wyglądał tak To zawsze była jedna z najważniejszych roślin w moim ogrodzie I pewnie tak zostanie, bo murawa idealna jest wizytówką domu i ogrodu Wolałbym jedno drzewo i idealny trawnik niż piękne rabaty otoczone chwastowiskiem
Tak - już trawnik zmienia barwę na bardziej zieloną, bielą się kotki wierzb sachalińskiej i iwy oraz przebiśniegów, krokusy daja po oczach białym, niebieskim, żółtym kolorem, złoci sie też oczar....
Najbardziej nie mogę sie doczekać kwitnienia mojego wymarzonego drzewka które w końcu kupiłam w zeszłym roku - magnolię gwieździstą
To jedne z najmilszych zwierząt morskich
Kwiaty
Lasek palmowy - Las Palmas
A to bardzo ciekawe 800-letnie drzewo : kapok. Uwagę zwracają jego korzenie, przybierające formę naturalnych murków.