Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 20:17, 08 kwi 2015

yolka napisał(a)
Zapraszam

Już lecę
GorAna 21:04, 08 kwi 2015

Milka napisał(a)
Fajne te botaniczne u mnie ciut bluszcz je zarósł, konieczne cięcie, a skoro już o tulipanach, w tym roku będą byle jakie, albo same liście mam, albo wykręcone jakieś, albo malutkie, jednak jak się wyciąga, suszy i na nowo sadzi, są piękne, zwłaszcza dotyczy to wymyślnych odmian; te zwykłe, co rok mam piękne, inne zamierają, może się poświęcę i w tym roku coś zadziałam

Irenko, ja w tym roku też obserwuję na nowo-zakupionych tulipanach jakieś porażenie.....niestety okazuje się, że sprzedają tulipany z wartością dodaną w postaci jakiegoś choróbska.....masz rację te nowe wychuchane odmiany najładniejsze są w pierwszym roku....słabo sie rozmnażają
GorAna 21:06, 08 kwi 2015

malgocha1960 napisał(a)
Fajne te maleńkie tulipany, a u mnie przerwa w kwitnieniu czegokolwiek.Zimno jak diabli,słońca brak,nic się nie chce.

U mnie dzisiaj po południu wyszło słonko, ale za ciepło to nie było, w dodatku wiatr nieprzyjemny....ale chwaśtom to zupełnie nie przeszkadza....rosną w najlepsze
makkasia 23:43, 08 kwi 2015

GorAna napisał(a)

Irenko, ja w tym roku też obserwuję na nowo-zakupionych tulipanach jakieś porażenie.....niestety okazuje się, że sprzedają tulipany z wartością dodaną w postaci jakiegoś choróbska.....masz rację te nowe wychuchane odmiany najładniejsze są w pierwszym roku....słabo sie rozmnażają

Mam to samo no normalnie pomór nowo posadzonych tulipanów jak zrobiłam odkrywkę to cebule się ukorzeniły a teraz gniją
jutro zrobię zdjęcia tych biedaków około 300 tulipanów nie wyrosło
pomimo wszystko ciesze się wiosną
anabuko1 08:27, 09 kwi 2015

dawno u Ciebie nie byłam,a tu taka piękna wiosna
I tulipanki i sasanki w pełnej już krasie. coraz piękniej, coraz przyjemniej.Tulipanki ślicznie się rozwinęły
kitek81 10:24, 09 kwi 2015

Ale tulipanki Ci już ładnie kwitną! U mnie botaniczne też już zaczynają
yolka 16:32, 09 kwi 2015

Dziś juz pewnie cieplej
Milka 17:55, 10 kwi 2015

Aniu, fotki proszę, już ciepło, to się dzieje
GorAna 10:43, 13 kwi 2015

Makkasiu, Aniu, Kasiu, Jolu, Irenko, przepraszam, ze tak zbiorowo, ale jestem ostatnio trochę zakręcona
Dzisiaj Kamienny zimny i wietrzny, niby chmurki przepływają, ale deszczu niestety nie dają....susza jest i roślinki nie są w dobrej, jak na wiosnę kondycji, ale to nie od nas zależy
Kilka fotek z mojej wiosny....tak wygląda ogród przy domu....jest nadzieja, że kiedyś to się skończy....trochę pracy przed nami

kwiatowe obrazki
GorAna 10:44, 13 kwi 2015