Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

Zielona 20:05, 12 kwi 2015

Cześć, normalnie nienormalna Kobieto

Kiedy zaczynałam przygodę z forum, regularnie spędzałam nocki na czytaniu tego, co napisali Inni. Dzisiaj nie żałuję, bo czerpię z tych zarwanych nocy wiedzę, którą zdobyłam bez wielkiego wysiłku. Żałuję jedynie delikatnej nerwowości, o jaką przyprawiłam Męża, który martwił się, że chodzę niewyspana. Ale kiedy planowanie ogrodu powierza się SOBIE, trzeba mieć jakąś "bazę".

Ogrodzenie widziałam i doceniam oryginalność. Kiedy stawialiśmy nasze, wszyscy dziwili się, dlaczego takie wysokie podmurówki robimy, skoro WSZYSCY mają niskie. I dlaczego elementy kute są takie małe, skoro WSZYSCY robią duże. Nie miałam ochoty wyróżniać się na siłę, ale nie miałam też ochoty na to, co mają WSZYSCY. Zatem brawo!

Tulipanki i czosnki zapowiadają się obiecująco. A za bukszpany trzymam kciuki. Ja też staram się produkować własne.

PS Dziękuję za kwiatuszki, które jakimś niewyjaśnionym sposobem zostały usunięte z mojego wątku Ale zdążyłam zobaczyć i uśmiechnąć się na ich widok.
MAD 22:56, 12 kwi 2015

Eeeee nooooo!! Mur pierwsza klasa. Świetnie wychodzi i fajnie pasuje do nowoczesnej bryły domu. Ciekawa jestem efektu finalnego.
waldek727 00:52, 13 kwi 2015

MAD napisał(a)
Eeeee nooooo!! Mur pierwsza klasa. Świetnie wychodzi i fajnie pasuje do nowoczesnej bryły domu. Ciekawa jestem efektu finalnego.

Tylko szkoda trochę tego obiadu co sam chodził po ogrodzie.
Teraz to on już sam nie przyjdzie.
A tak było egzotycznie.
jazzy 09:44, 13 kwi 2015

Danusia, Kokocha, Ola, Mad dzięki za pochwały zaczątków ogrodzenia mego
Też jestem ciekawa finału A ten za ok. miesiąc nastąpi
Buziaki wietrzne zostawiam dla Was :-*
MAD 09:44, 13 kwi 2015

waldek727 napisał(a)

A tak było egzotycznie.

Przez taki mur to obiadowi będzie cięzko się przebić. Chyba, że na obiad jakaś kaczka będzie. A propos kaczek to albo ktoś mi zeżarł "moją" kaczą samicę albo na jajkach siedzi bo przylatuje tylko "Łon" i drze dzioba o żarcie.

Jazzy zdrówko! Bo wiem, że Ty tez teraz przy kawce.
eda 10:19, 13 kwi 2015

jazzy napisał(a)
Waldi, a jakie Ty tulipany posadziłeś? Aleksander Kwaśniewski?

Ola, też pozdrawiam

Ewelina, nie ma za bardzo co pokazywać Jeszcze kupa roboty, aby cokolwiek nadawało się do pokazania

Marzen, aktualny stan pozostawia wiele do życzenia, bo jeszcze nie skończona robota, w sumie nie wiem czy warto taki obrazek upubliczniać, ale niech będzie jako "przed", a raczej "w trakcie"

Fajne to to czekam na jeszcze Buziak
jazzy 10:52, 13 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Cześć, normalnie nienormalna Kobieto

Cześć

Kiedy zaczynałam przygodę z forum, regularnie spędzałam nocki na czytaniu tego, co napisali Inni. Dzisiaj nie żałuję, bo czerpię z tych zarwanych nocy wiedzę, którą zdobyłam bez wielkiego wysiłku. Żałuję jedynie delikatnej nerwowości, o jaką przyprawiłam Męża, który martwił się, że chodzę niewyspana. Ale kiedy planowanie ogrodu powierza się SOBIE, trzeba mieć jakąś "bazę".

Mój M też nie jest zadowolony z takiego obrotu sprawy
A mi juz czasem czacha dymi od tego przyswajania wiedzy ogrodowej

Ogrodzenie widziałam i doceniam oryginalność. Kiedy stawialiśmy nasze, wszyscy dziwili się, dlaczego takie wysokie podmurówki robimy, skoro WSZYSCY mają niskie. I dlaczego elementy kute są takie małe, skoro WSZYSCY robią duże. Nie miałam ochoty wyróżniać się na siłę, ale nie miałam też ochoty na to, co mają WSZYSCY. Zatem brawo!

Ten nasz mur to bardziej wynik moich poszukiwań rozwiązania "na zawsze", czyli czegoś co postoi długo i nie będzie narażone na niszczące działanie warunków atmosferycznych
Twoje ogrodzenie też niewątpliwie jest trwałe i bardzo pasuje do waszego domu i ogrodu.
Wiadomo, każdy ma swoje upodobania i stylistykę

Tulipanki i czosnki zapowiadają się obiecująco. A za bukszpany trzymam kciuki. Ja też staram się produkować własne.

Wczoraj skulkowałam cztery buksy i M powiedział: "bardzo ładnie"

PS Dziękuję za kwiatuszki, które jakimś niewyjaśnionym sposobem zostały usunięte z mojego wątku Ale zdążyłam zobaczyć i uśmiechnąć się na ich widok.

jestem tym faktem oburzona. To tak jakby mnie u Ciebie wcale nie było
Ale cieszę się, że zdążyłaś je zobaczyć
Buziaki
jazzy 10:57, 13 kwi 2015

waldek727 napisał(a)

A tak było egzotycznie.

Waldek, juz mówiłam, że obiad w postaci dzika, ale też saren, zajęcy, bażantów, itd. zawsze znajduje sobie przejście z tyłu działki
Także jeszcze nic straconego
jazzy 11:00, 13 kwi 2015

eda napisał(a)

Fajne to to czekam na jeszcze Buziak

Edzia, fajne to może dopiero będzie
Aktualny obrazek taki se jest
Cmokam
waldek727 11:08, 13 kwi 2015

jazzy napisał(a)

Waldek, juz mówiłam, że obiad w postaci dzika, ale też saren, zajęcy, bażantów, itd. zawsze znajduje sobie przejście z tyłu działki
Także jeszcze nic straconego

Marti.
Pisałaś tylko o dzikach i o kretach. Teraz się dowiaduję w jakim Ty mieszkasz pięknym miejscu skoro możesz obcować na co dzień z dziką łowną zwierzyną. Czy Twoja posiadłość graniczy z lasem?