Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz przydomowy ogródek 19:24, 22 sty 2015

Do góry
Haniu, Jolu, Irenko dziękujemy. Joli to pewnie jeszcze nie dotyczy ale Wam Haniu i Irenko jeszcze raz wszystkiego najlepszego. Irenko kuruj się zdrówka.
Od nas zima też poszła i śniegu zero. Ale do domciu wnusia wczoraj przyniosła wiosnę
i życzenia.

Pod Laskiem 19:21, 22 sty 2015

Do góry
i to co za tym waszym żywopłocikiem

Kosolkowa Pasja 19:19, 22 sty 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

Rozplenica

Dziwna sprawa z tą rozplenicą U mnie startują bardzo późno Już wszystko się ładnie zieleni a one wciąż suche Co to za odmian ?
Pod Laskiem 19:04, 22 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Monia, pooglądałam sobie jeszcze raz Twój ogród i powiem tak: pięknie masz.
Brakuje tylko plam koloru przy iglakach, żeby postawić kropkę nad i.

I ładnej linii oddzielenia rabat od trawnika. Albo kanciki (wiesz zapewne, o czym piszę) albo obrzeża, ale płaskie.

Zobacz, co plamy koloru mogą sprawić. Te zdjęcia z ogrodu Małej Mi.

Przed i po:

Przed i po:

Tess ja mam w tych rabatach ziemie i nie mam kory więc zamiast kształtować obrzeża to tyramy z mamą z plewieniem ( bardziej mama bo ja mam gości z agro na głowie). Myślałam już o obwódkach z kostki granitowej i mam ten sam odcień żurawki co Mi starej żurawki którą muszę podzielić. Kiedy trafiłam na ogrodowisko to tak obserwując stwierdziłam że najlepiej kilka sztuk w kupie ale my mieliśmy remonty z moim Markiem tak jak do tej pory i kupowałam po 1 bo chciałam dużo różnych. Korę mam tylko przy wjeździe od zeszłego roku.
Kiedyś będzie tu ogród 19:03, 22 sty 2015

Do góry
Mariuszu na termin rozpoczęcia prac wykończeniowych przy stawie nie bardzo mam wpływ. Obecnie nie bardzo się da chodzić w pobliżu, nie mówiąc już o wjechaniu ciężkim sprzętem. Niestety.
Komendówka 18:55, 22 sty 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
...Tak więc będzie co robić. Tylko pomysła na zagospodarowanie chwilowo brak. Coś tam mi się po głowie snuje, ale o tym innym razem....

Romciu z niecierpliwością będę czekać na te "innym razem ". Zwłaszcza na stawowe plany.

Flip cudowny.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 18:55, 22 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Renia albo ładnie, albo sentymentalnie.. zostawiony jeden brzydki element zepsuje całą resztę zawsze..
To rabata zaprojektowana dla mnie przez Danusię, widać żywopłocik z bukszpanu w środku

rabata ładna tylko że mi takie rabaty podobają się u kogoś ja wole kwiaty i byliny
mój ogród Zacisze w Księżym Lesie 18:54, 22 sty 2015

Do góry
Co wykopaliśmy w ogrodzie 18:46, 22 sty 2015
Do góry
Tegoroczne znalezisko

same wychodzą do wierzchu
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:45, 22 sty 2015

Do góry
A ja idę jeszcze raz obejrzeć twój Ogród w Mai.
http://majawogrodzie.tvn.pl/237,Ogrod-Malej-Mi-odc-522,odcinek.html
Aniu, dziękuję za pomoc
Ja prawie po reanimacji jestem Nawet wiem, do którego wagonu muszę wsiąść.
Pozwolę sobie wkleić plan twojego ogrodu:
Komendówka 18:43, 22 sty 2015

Do góry
Humus rozwieziony. Dowieziona ziemia. Zaorane i zostawione do wiosny.

Tak więc będzie co robić. Tylko pomysła na zagospodarowanie chwilowo brak. Coś tam mi się po głowie snuje, ale o tym innym razem....
Ogród tworzony z pasją 18:39, 22 sty 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Jesienne fotki:

Cześć Karol masz bardzo zadbany ogród, a winobluszcz prezentuje się świetnie. Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:35, 22 sty 2015

Do góry
Tess - ja miałam dużo optymizmu i radochy, że coś posadziłam i nawet rośnie (forma samouwielbienia???) i nie widziałam tak dużo źle Całe szczęście.. wpadłam tylko pod osobówkę..

Renia - to nie chodź po torach, to nie wpadniesz.. słuchaj starszych... A Alergia może być i na pyłki.... i nie mieszajmy pojęć chemia (czytaj trutki w opryskach) a czynniki alergiczne. Od chemii można się przekręcić....

Magda 70 - fakt stipa potrafi się masakrycznie wysiać.. i jest to mikro malutkie siewkowo wszędzie.. pielę jak podrasta wieksze, bo małych nie ma nawet jak opielić

Trawy miałam różne przed forum.. wiec się nie zaraziłam... róże też miałam... dwa rodzaje, ale za to po dużo
Jednak i mnie dopadła choroba różana... nie wskażę paluchem kto najbardziej mnie zaraził, bo zarażających było dużo... Ewa, Ania, Danusia.... a potem coraz więcej... ostatni zakup to wpływ Vivy..
Wiec powstała różanka... i sporo róż tu i tam.. kłujoki jedne.... chorowite królewny... ale te cieszą..

Reszta potem.. idę na ugi bugi... waga 5+ masakrra..
Kosolkowa Pasja 18:35, 22 sty 2015

Do góry
No i własnie zbytnio sie nie raduję.. Nie wiem czy okrywac czy nie.. Na razie u nas koło zera, więc spokojnie, ale zskoczy nas jednej nocy większy mróz i dooopa... A okryć tak asekuracyjnie? Nie wiem. Szkoda mi ich będzie okrutnie jak coś im sie stanie
Komendówka 18:33, 22 sty 2015

Do góry
Przed domem reanimowany płot. Nie wydziwiałam, na tej wioseczce wszyscy mają takie i to fajnie wygląda.

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:33, 22 sty 2015

Do góry
Ewa o ile nie zaglądasz do szkółek to faktycznie taniej i prościej kupić w internecie , zostają jeszcze większe kiermasze

Karol ten buczek a właściwie trzy buczki to będzie sztandarowy punkt działki
trzy bo obok posadziłem dwa Purple Fountain jeden ma już 1,5m(40zł) a następnego małego kupiłem jesienią za 4zł

majowe kolorki

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:24, 22 sty 2015

Do góry
Różaneczniki które rosną, a nie marnieją.... mało tego .. zdychające egzemplarze odżywają....
Z Bogdzią konsultowałam gdzie mogę wcisnąć moje rh..bo chcę ich mieć bardzo dużo...
i mam je w wielu miejscach... ale pokaże tylk o2..
Aleja Konstancji... została poszerzona rabata, rabaty podniesione i mam rząd rh..

Kolejny rządek jest za katalpą i rh.... ukryte z widoku.... trzeba zajrzeć do zakątka by je zobaczyć... szkoda, ale za to jak się tam zajrzy..to żyć i nie umierać.. taka niespodzianka.. koreanki urosły potffory i zasłaniają całą rabatę..
Kosolkowa Pasja 18:22, 22 sty 2015

Do góry
Zapisuję sobie ślicznotkę Róża piżmowa Robin Hood

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:20, 22 sty 2015

Do góry
Zanim reszcie odpiszę.... to muzę wymienić jeszcze jedną osobę, która wpłynęła na wizerunek czy kształt mojego ogrodu... to Bogdzia... moje guru od różaneczników i azalii... i nie tylko Gdyby nie ona, moje rodonki by zdychały i marniały... myślę, że do tej pory bym się z nich skutecznie wyleczyła. A po różanecznikach pozostałyby tylko mizerne foty.... U Bogdzi zakochałam się w oczku/jeziorku... dzięki jej opinii , że oczko z rybami nie ma komarów... postanowiłam zrobić takie u siebie... Od Bogdzi zmałpowałam pomysł, by oprócz oczka mieć też ciurkadełko dla ptaków ...
Nie wyobrażam sobie teraz mojego ogrodu bez różaneczników, ciurkadełka i mojej ukochanej kałuży. Woda to życie w ogrodzie...
Mama była też sceptycznie nastawiona do oczka (bo komary, żaby i takie tam różne fuj), a tera mówi, że to najpiękniejsze miejsce w ogrodzie i na ławeczce siedzą wszyscy patrząc w wodę..... na rybki....
Jak się cieszę, że na swojej drodze spotkałam Bogdzię...
I oczko przed i po

Od frontu

Od tyłu

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:12, 22 sty 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
No cóż, ja właśnie przeżywam bliskie spotkanie z Pendolino (jeździ przez Opole). Ręce i nogi pozbierałam, odwłok się wlecze, niestety w głowie jeszcze większy szum niż zazwyczaj.

anka_ napisał(a)

Aneczko ja ja cię kocham za takie teksty.
Ja niestety nie bardzo jeszcze mogę się podnieść po tym zderzeniu...

Po przeczytaniu postu Ani stwierdziłam , że ja to wpadłam pod pośpieszny, a nowi to już wpadają pod Pendolino

Czytam dalej a tu Roma właśnie miała bliskie spotkanie.. z ppotfforem....

Będziemy reanimować Rehabilitować Leczyć Do kupy poskładamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies