Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:31, 19 lut 2015

Do góry
Przeczytałam wszytko, dzięki że zaglądacie, ale z braku czasu każdemu już nie podziękuję za życzenia zdrowia, udanego wypoczynku, życzeń urodzinowych.... przeliczyłam ile wpisów i poddaje się

Ciociu Gosiu pięknie dziękuję za streszczenie.. jesteś niezastąpiona

Agania - Chopok ma trasy i dla uczących się fajne, nawet bardzo fajne, dobrze przygotowane, długie, szerokie, kanapy wygodne, tylko z powodu ceny nie zawsze opłaca się tam jechać, to już strefa euro Niestety góra jest górą odkrytą i warunki pogodowe są jakie są, potrafią być muldy, potrafi być lodowisko czy twardy śnieg. Dlatego Chopok jest uważany za trudną górę i często ludzie wracają i narzekają. W dodatku to góra skalista.. wiec jak mało śniegu to i kamienie trzeba omijać. Ale ja ja lubię za różnorodne trasy, za trudne trasy i za możliwość jeżdżenia poza trasami czego nie oferuje praktycznie żaden ośrodek narciarski. Są to tak zwane freeride zone. Są trasy czarne których nie psuje żaden ratrak.. Ale też i są trasy przygotowane że można ciąć długim łukiem na krawędziach. I brak kosmicznych kolejek...to mnie u nas najbardziej denerwuje. Zjazd z góry na dół to pokonanie kilometra różnicy wysokości, tu już można się zmęczyć i poczuć watr w żaglach, długość zjazdu nawet powyżej 5 km. Nie trzeba jak w Białce odpychać się kijami by zjechać do dołu. To nie ta bajka...
Tak nie ogrodowo było.
W domciu kwitną kolejne storczyki.. ..

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:10, 19 lut 2015

Do góry
czy runianka bedzie pierwszą roslina ktora u mnie zakwitnie ?
nieostre ale juz trudno

a tu łubin

i anemonki, ktore widac juz od dawna

krokusow nie bede pokazywac bo wszędzie rosną
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:07, 19 lut 2015

Do góry
Julka, Kacha, Basiu, Rozark, Agnieszka, Ola, Jankosia, Ewa - dziękuję za życzenia zdrowotne, przydadzą się.

Madżen - u mnie jeszcze troszkę zimowo i niech tak będzie, bo ani zdrowie ani nadmiar czasu mnie nie rozpieszcza.. i na jakiś czas jedna para rąk wypadła z użycia.. naprawiają. Ale by się naprawiło muszą popsuć..
Taki u mnie stan pogodowy... jeszcze nie pora na grzebanie w ogrodzie.

Pszczółka - też piwonie wykonałam... Coral Sunset, Duchesse de Nemours, Do Tell i Róża Hansestadt Rostock . Róże powinne pasować do piwonii Coral Sunet. Do tego trawki (wiesz jakie ) i coś na granatowo-fioletowo.
Maję mogę teraz oglądać tylko w internecie Obejrzę na pewno

Gaga - idzie wiosna, bo ogrodniczki się uaktywniają, nawet te zaskorupione.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:03, 19 lut 2015

Do góry
Cześć Izula,
ja dopiero teraz wracam do żywych, bo ostatnio to u nas cały czas choroby .... już mi się zimy odechciało i chcę już wiosny, słońca chcę!!!

Iza,że ja wcześniej tych lamp nie widziałam ... co to za lampy, ja takie chce, gdzie można nabyć!!!! Ich tam przecież nie było prawda ....?? Nie mogłabym przegapić .......

Pozdrawiam
Makowo na Kociewiu 09:56, 19 lut 2015

Do góry
Dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu rano było na plusie

Wczoraj zrobiłam obchód ogrodu - część tulipanów, czosnków i narcyzy wystawiły listki, krokusy mają listki ale pączków nie widzę. W niektórych donicach są listki ale we większości cisza. Trawnik ze śladami pleśni ale w dobrej kondycji.
Patrzyłam na prognozę i muszę pozdejmować stroisz z osłoniętych roślin...na plusie ma się na razie utrzymywać przez dłuższy czas, więc mus zdjąć.

Zasiewy:
Trawa perłowa ma dwa liście i trzeba ją przepikować.
Maja zwaliła skiełkowaną stipę trzeba posiać od nowa
Kosmos nadal stoi
W Weekend posieję Verbenę

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających

Wilcza Góra 09:55, 19 lut 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)

2/ jesli chodzi o układ gałęzi to moją faworytą jest Leszczyna pospolita 'Contorta' (Corylus avellana 'Contorta')u mnie nie była jeszcze podcinana od dołu, ale wiosną zrobię jej fryzjera ...

uwielbiam też wierzbę mandżurską, bo i kolorem i znów poskrecanymi gałązkami złapała mnie za serce (Salix matsudana) ale to duże drzewo...ja ją ostro tnę

2/ jeśli chodzi chodzi o korę, to pozostanę wierna brzozom (nie może być inaczej, pogniewałyby się na mnie)...

oto moje subiektywne, Wilcze zdanie na temat urokliwych drzew w moim ogrodzie
ale jak obie wiemy, ilu ludzi, tyle opinii

Mam bardzo podobne zdanie na temat urokliwych drzew w ogóle
Z pokręconych wierzb mniejsza jest 'Erythroflexuosa', też bardzo ładna.
miłego dnia Wilczyco
Ogrodowa zachciewajka :) 09:49, 19 lut 2015

Do góry
Gosiu dopiero wczoraj zajrzałam do mojego szpinaku. Się okazało, że jest ten o którym mi mówiłaś!!! Ha! już czuje jego smak
Kosolkowa Pasja 09:40, 19 lut 2015

Do góry
I pierwsze wschody - goździk brodaty pełny. Reszta jeszcze się nie bujnęła (czyli werbena, ostrózka i naparstnica).
Kosolkowa Pasja 09:39, 19 lut 2015

Do góry
Oczywiście przebiśniegi (bardzo wolno się rozkręcają )

Parzydło

Porzeczki

Ogród przydomowy - Hosty 09:37, 19 lut 2015

Do góry
O jakiej odmianie hortensji piszecie?
Hostowisko masz imponujące, prawdziwy z Ciebie, kolekcjoner z pasją, to trawnik się skurczy

Ja z innej beczki, masz pięknego kokornaka, możesz mi napisać, co mam zrobić, żeby u mnie zaczął rosnąć, nie chce ruszyć z miejsca?....twój dorodny bardzo
...chodź jeszcze malutki to taki już częsty
Asi ogródek pod świerkami 09:36, 19 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Masz dolną krawędź schodka po lewej i to jest właściwy poziom Twojego trawnika, od tego trzeba wyjść i od tego kształtować teren. I to jedyna słuszna rada.

Przecież nie leci się na łeb ze schodów dlatego, że chcesz ominąć dosypanie ziemi? Chcesz maskować beton? Jedynie podniesieniem poziomu ziemi, inaczej to partyzantka albo koromysło ze tak powiem prosto

Poziom opaski jak dolna krawędź cegiełek na murze, a potem dopiero ziemia, albo rabata wyżwirowana przy domu i wtedy opaski nie potrzeba.

Dzięki Danusiu oczywiście dodam więcej zdjęć. Nie chcę ominąć dosypania ziemi tylko nie wiem jak ukształtować teren bo na całej działce niestety nie dam rady podnieść poziomu aby był równy . Tak nam unieśli ten fundament nieszczęśnie ponad poziom. Czyli dać opaskę potem nawieźć ziemi i ukształtować po skosie w stronę trawnika? przepraszam jeśli moje pytania są głupie
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:36, 19 lut 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Kuruj siem życzę zdrowia !!!
U mnie pampersowy eksperyment rozpoczęty
ściskam mocno !!!

Sałata wyciąga się z braku słoneczka, ale żyje W tle widać pojedyncze werbeny

Kosolkowa Pasja 09:35, 19 lut 2015

Do góry
Pysznogłówki

Liatra

Marcinki

Szafiki

Kosolkowa Pasja 09:30, 19 lut 2015

Do góry
Padało całą noc. Cieszę się, bo wczoraj patrzyłam jak sucho jest! Nawet nie martwię się ze akurat wczoraj pomyłam okna Deszcz poprawił Ciepło. 5 stopni o 7-mej było. Ale za to zimny wiatr wieje.. Zrobilam obchód:

Tulipanki

Kocimiętka wychodzi

Jeden z czosnków i róża

Asi ogródek pod świerkami 09:28, 19 lut 2015

Do góry
A tu kolejne miejsce oczekujące metamorfozy
Lawendowy zawrót głowy 09:25, 19 lut 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ewcia skoro mnie juz do tablicy wywiłałas to dobra dobrze ze ich nie zdazyłam wywalic. Ja to w te klocki sadzonkowe nie najlepsza jestem . Jak sobie pomysle o pikowaniu stipy to mnie ciary na całym ciele dopadaja

Dzieki za mobilizacje do roboty

Jolka skąd miałaś stipe i jaką ilość?

Chce kupić z Legutko, tam w opakowaniu jest 0,05 g

Wystarczy 1 opakowanie?
Asi ogródek pod świerkami 09:20, 19 lut 2015

Do góry
Masz dolną krawędź schodka po lewej i to jest właściwy poziom Twojego trawnika, od tego trzeba wyjść i od tego kształtować teren. I to jedyna słuszna rada.

Przecież nie leci się na łeb ze schodów dlatego, że chcesz ominąć dosypanie ziemi? Chcesz maskować beton? Jedynie podniesieniem poziomu ziemi, inaczej to partyzantka albo koromysło ze tak powiem prosto

Poziom opaski jak dolna krawędź cegiełek na murze, a potem dopiero ziemia, albo rabata wyżwirowana przy domu i wtedy opaski nie potrzeba.
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 09:19, 19 lut 2015

Do góry
i jeszcze takie, po lewej stronie widać kawałek wspólnej z sąsiadem siatki, nie przykrytej matą wiklinową.

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 09:17, 19 lut 2015

Do góry

Asi ogródek pod świerkami 09:15, 19 lut 2015

Do góry
Tu rabatka u boku schodów wejściowych - samotny iglak wciąż czeka na towarzystwo .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies