Bogdziu, ja wisterię mam, i zdarzało się jej kwitnąć. W tym roku chyba się popisze kwitnieniem. Judaszowca widziałam u Irenki. O tyle jest inny, że kwitnie na korze, i piękny.
Muszę wyjść z aparatem do ogrodu, może śnieżniki chociaż pokażę.
Świetna podróż Niesamowite ile zakątków na świeci już zwiedziliście - liczyłaś kiedyś odwiedzone przez Was państwa?
Zastanawia mnie też jaki kraj terax chcielibyście odwiedzić najbardziej?
Kanada, Bułgaria, Czechy i Słowacja, Niemcy, Turcja 3x, Izrael, Jordania, Egipt, Ukraina, z Polską naliczyłam zaledwie 11.
Mój M chce do Gruzji, Chorwacji, ja chciałabym zobaczyć Włochy, Hiszpanię, Holandię z tulipanami i wiatrakami, i coś jeszcze do tego.
Przez ostatnie kłopoty ze zdrowiem na razie boję cokolwiek planować.
Domatorka jestem i trudno mi się ruszyć gdziekolwiek, ale jak mi się nagle cos zamarzy, to ryzykuję. Po powrocie nie żałuję. Zwykle przed wyjazdem trochę czytam i to mnie wciąga i mobilizuje do wyjazdu. Turcja i ostatnia wycieczka dla mnie najciekawsze. Myślę, że i Ty Sebku znajdziesz miejsca i czas na podróże, wszystko w swoim czasie. Pozdrawiam.
Tym razem z mojego ogródka nieśmiałe kwitnienie.
Snieżniki
Fiołki pachnące białe i fiołkowe.
Cebulice.
Wpadam w odwiedzinki
Widzę, że fiołki już ci pięknie kwitną - moje dopiero zaczynają wypuszczać liście. Przyjrzałam się tym moim, i poza zwiniętymi młodymi listkami nie widzę tam żadnych pąków kwiatowych. Czy one mogą się pokazać dopiero za jakiś czas, czy już raczej po ptokach i kwiatów w tym roku nie będzie..? Jak to u ciebie było..?
Droga Weroniko , niedawno trafilam tutaj do Was. Masz przepiekny ogrod.Zapiera dech w piersiach widac ze duzo pracy wkladasz w pielegnacje. Sama pracuje nad Swoim i caly czas sie ucze . Najbardziej podoba mi sie to ze zdjecia z Twojego ogrodu sa podpisane i zawsze mozna odnalezc wszystkie upragnione kwiaty i krzewy. Bede tu zagladac . Dziekuje za inspiracje i bezcenne rady! pozdrawiam!
Myślę, że fiołki się pokażą.
U innych kwitną kwiaty a u mnie zaczynają nieśmiało. W takim Wrocławiu np. zawsze cieplej i wszystko wcześniej.
Hiacynty bywały dorodniejsze.
Szafirki w jednym miejscu takie, a w drugim inne.
Tulipany zakwitną lada dzień, i to nie wszystkie naraz.
Weroniko nie narzekaj na kwiatuszki ważne że są, dzisiaj byłam na moim polu w kaloszach i w kurtce, a w tamtym roku o tej samej porze na krótki rękawekniektóre moje floksy szydlaste takie rude czy one dojdą do siebie i zakwitną? pozdrówka
Nie mogę się ścigać z tą częścią Polski, gdzie wcześniej ciepło, ale pocieszam się, że u mnie dłużej będą kwitnąć. Masz rację, że teraz cieszy, że w ogóle coś z ziemi wychodzi, znaczy żyje.
Floksy zakwitną, zeszłoroczne suche opadną a nowe kwiatuszki się pokażą.
U mnie przy ciepłej ścianie garażu już pierwsze kwiatuszki floksów są, ale poczekam na więcej. Pozdrawiam Aniu.