Jakie ładne kffiatuchy u Ciebie Tulipany, szafirki u mnie jeszcze nierozwinięte a tu już są w pełni rozkwitu
Listki na ost zdjęciu przypominają fiołka ale kwiatki zdecydowanie fiołkami nie są
Dziś chyba wszyscy na trzy-cztery ruszyli do prac ogrodowych
OLA, To przy południowej ścianie, w osłoniętym miejscu więc ze 2 tygodnie wczesniej wszystko rusza
MONIA, cieszę się że zaglądasz do mnie Wciąż ubolewam, że nie masz swojego wątku...
RENIA, Oj, tak. Ogrodowo na maxa. Mąż na urolopie od czwartku. Dzieci "wywiezione" do dziadków, żeby można było się oddać pracy na 100%. Niestety nie wszystko skończone więc zdjęć nie pokazuje.
MYSZA, Cieszę się Czekaj cierpliwie, bo cierpliwość to podstawowa cecha każdego ogrodnika
Jesienią nie byłam do końca zadowolona z krzaczka Pastelli, bo jakiś taki drobny, słabiutki dostałam w porównaniu z innymi różami. Ściełam ją nisko, choć mi się serce ściskało, ale widzę, że wypuściła mnóstwo gałązek od samej podstawy, więc było warto...
Przesadzanie magnolii - trafiła w lepsze miejsce, w lepszą ziemię... albo się weźmie za siebie, albo będę mieć nową... Wózeczek niezastąpiony przy takich gabarytach
Ponadto:
Szaleją Boniki
Ruszyły miskanty, tu adagio
Do kwitnienia szykują się tulipany
Ciągle u mnie lista pilnych prac długa... Jak się załamie pogoda to u Was nadrobie Pozdrawiam wszystkich
Ręce pełne roboty
Róże już ładnie rozwinęły listki, nie mam porównania bo moje jeż ulistnione przyszły Magnolę udało się wykopać bez uszkadzania korzeni ? Z magnoliami to wielka niewiadoma jest, oby tej Twojej wreszcie się zachciało