Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 22:59, 10 kwi 2015

Dziś pracowałam intensywnie w ogrodzie, wykonując niejednokrotnie "męskie" prace. Jutro ciąg dalszy... Fotki zostawiam i zmykam

nie wiem co to, ale rośnie mi w trawniku
babka 23:06, 10 kwi 2015

Jakie ładne kffiatuchy u Ciebie Tulipany, szafirki u mnie jeszcze nierozwinięte a tu już są w pełni rozkwitu
Listki na ost zdjęciu przypominają fiołka ale kwiatki zdecydowanie fiołkami nie są
Dziś chyba wszyscy na trzy-cztery ruszyli do prac ogrodowych
LewOgrodowy 08:13, 11 kwi 2015

To w trawniku to chyba ziarnopłon wiosenny.
renatamama3 09:06, 11 kwi 2015

Reniu,śliczny szpaler szafirków,chyba wszyscy wyruszyli do ogrodów .pozdrawiam
Mysza 18:21, 13 kwi 2015

Reniu Twoje siewki mnie powalają
Kwiatuszki śliczne, a szafirki też bardzo lubię
Ja ciągle czekam na moją werbenkę.
Pozdrawiam.
07_Rene 12:25, 14 kwi 2015

babka napisał(a)
Jakie ładne kffiatuchy u Ciebie Tulipany, szafirki u mnie jeszcze nierozwinięte a tu już są w pełni rozkwitu
Listki na ost zdjęciu przypominają fiołka ale kwiatki zdecydowanie fiołkami nie są
Dziś chyba wszyscy na trzy-cztery ruszyli do prac ogrodowych

OLA, To przy południowej ścianie, w osłoniętym miejscu więc ze 2 tygodnie wczesniej wszystko rusza

To w trawniku to chyba ziarnopłon wiosenny.

MONIA, cieszę się że zaglądasz do mnie Wciąż ubolewam, że nie masz swojego wątku...

Reniu,śliczny szpaler szafirków,chyba wszyscy wyruszyli do ogrodów .pozdrawiam

RENIA, Oj, tak. Ogrodowo na maxa. Mąż na urolopie od czwartku. Dzieci "wywiezione" do dziadków, żeby można było się oddać pracy na 100%. Niestety nie wszystko skończone więc zdjęć nie pokazuje.

Reniu Twoje siewki mnie powalają
Kwiatuszki śliczne, a szafirki też bardzo lubię
Ja ciągle czekam na moją werbenkę.
Pozdrawiam.

MYSZA, Cieszę się Czekaj cierpliwie, bo cierpliwość to podstawowa cecha każdego ogrodnika

07_Rene 12:29, 14 kwi 2015

Jesienią nie byłam do końca zadowolona z krzaczka Pastelli, bo jakiś taki drobny, słabiutki dostałam w porównaniu z innymi różami. Ściełam ją nisko, choć mi się serce ściskało, ale widzę, że wypuściła mnóstwo gałązek od samej podstawy, więc było warto...
07_Rene 22:00, 15 kwi 2015

Krótka relacja fotograficzna dzisiejszego dnia...

Przesadzanie magnolii - trafiła w lepsze miejsce, w lepszą ziemię... albo się weźmie za siebie, albo będę mieć nową... Wózeczek niezastąpiony przy takich gabarytach

Ponadto:
Szaleją Boniki

Ruszyły miskanty, tu adagio

Do kwitnienia szykują się tulipany

Ciągle u mnie lista pilnych prac długa... Jak się załamie pogoda to u Was nadrobie Pozdrawiam wszystkich
babka 22:43, 15 kwi 2015

Ręce pełne roboty
Róże już ładnie rozwinęły listki, nie mam porównania bo moje jeż ulistnione przyszły Magnolę udało się wykopać bez uszkadzania korzeni ? Z magnoliami to wielka niewiadoma jest, oby tej Twojej wreszcie się zachciało
LewOgrodowy 23:21, 15 kwi 2015

Oj, cudne róże! Mam nadzieję, że moje też się wezmą, tym bardziej, że teraz mam za oknem +16 stopni, jest cieplusieńko.