Ja z tych co plany swoje realizuje pomalutku ale skutecznie

Niniejszym zawiadamiam, że rabata przygotowana do nasadzeń. Częściowo też już obsadzona. Skorzystałam z kilku dni ciepłych 3 tygodnie temu i czekam na kolejne gdy sadzenie będzie przyjemnością a nie 'zmorą ogrodnika'. U nas zimny silny wiatr i stosunkowo niskie temperatury (ale agrest w sadku zgłupiał i prawie kwitnie! a morela 3 dzień już kwitnie!).
Nie wiem do końca czy to był dobry pomysł; brakuje mi 'pleców' tej rabaty. Za rabatą miały być różne krzewy biało kwitnące ale ogród bozgi co ma wątek hortensjada nasunął mi myśl, że będzie tylko alejka hortensji. Jeszcze mam czas na zmianę koncepcji, bo hortensje będę miała z patyczków... Nie wiem też, czy nie poszerzyć tej rabaty.
Wsadziłam już róże, trochę pierwszych bylin białokwitnących z listy jak planowałam. Czekam na przesyłki zamówionych roślin, mają być na początku maja. Na razie rabata nie pokazowa, bo widać tylko gliniastą ziemię.
Uskuteczniam też pracę w 'pokoju' w stylu ogrodowiskowym. Wiem, że nie zrobię w tym roku wszystkiego, brakować będzie jeszcze sporo roślin ale niebawem pochwalę się rezultatem