Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Margaret-ki :)

Ogród Margaret-ki :)

Margaret_ka 19:56, 09 kwi 2015

Agatan24 napisał(a)
Hejka

Plany są to najważniejsze bo nie będzie nudy a pomysł z zeszytem świetny chyba zgapie od Ciebie bo informacji dużo a fajnie jak są zebrane w jednym miejscu.

Przetrzymywałam luźne notatki, teraz mam wszystko w jednym miejscu. Mam rozrysowane wszystkie rabatki, po koleji całą listę roślin po kolei jak je nabywałam, razem z ich cenami. Wiem dzięki temu ile wydałam do tej pory na ogród. Poza tym wklejam etykiety roślin.

Pozdrawiam
Olala 23:09, 09 kwi 2015

Ojej, lista roślin wraz z cenami Ja zdecydowanie wolę nie wiedzieć ile już wydałam, bo to na pewno sporo, a i tak to kropla w morzu potrzeb Ale sama zeszyt mam i zapisuję co bym chciała kupić, podstawowe informacje na temat tych roślin i dzięki temu dzisiaj kupiłam z mojej listy chciejstw 2 z 3 pozycji oznaczonych wykrzyknikiem
Pozdrawiam
Margaret_ka 07:40, 10 kwi 2015

Olala napisał(a)
Ojej, lista roślin wraz z cenami Ja zdecydowanie wolę nie wiedzieć ile już wydałam, bo to na pewno sporo, a i tak to kropla w morzu potrzeb

Od początku tak spisywałam i tak zostalo. Teraz dokładnie wiem ile wydałam już na rośliny, na zmiany w ogrodzie. To tylko tak informacyjnie dla mnie.

Dziś zapowiada sie kolejny piękny, sloneczny dzionek. Wczoraj teściu malował deski na skrzynie pod warzywnik, mąż kopał doły pod te skrzynie. Dziś może będą je już zbijać. W przyszłym tygodniu będę mogła wysiać czesć nasion. Hura!!!

Będą 4 skrzynie: 3mx1,4m - spore.
Póki co moje skrzynie wyglądają tak:

Iwk4 07:59, 10 kwi 2015

Ładny skrzynkowy warzywnik się zapowiada. Pomysł z zapisywaniem, co na jakiej rabatce ciekawy. Etykiety roślin też zbieram.
Efffa 09:00, 10 kwi 2015

Witaj, gdy do mnie zajrzałaś pomyślałam , ze wtym ogrodzie jeszcze nie byłam, ale gdy zaczęłam czytać wątek przypomniałam sobie ze kiedys już byłam , bo pamiętam jak zachwycałam sie kształtem Twojej działki, ach chciałabym taką mieć!
jona 22:09, 10 kwi 2015

Witam się u Ciebie . Zwiedzanie Twojego ogrodu muszę niestety przełożyć na jutro. A więc, jestem jutro u Ciebie z kawą
Napia 22:54, 10 kwi 2015

Margaret_ka napisał(a)

Od początku tak spisywałam i tak zostalo. Teraz dokładnie wiem ile wydałam już na rośliny, na zmiany w ogrodzie. To tylko tak informacyjnie dla mnie.

Dziś zapowiada sie kolejny piękny, sloneczny dzionek. Wczoraj teściu malował deski na skrzynie pod warzywnik, mąż kopał doły pod te skrzynie. Dziś może będą je już zbijać. W przyszłym tygodniu będę mogła wysiać czesć nasion. Hura!!!

Będą 4 skrzynie: 3mx1,4m - spore.
Póki co moje skrzynie wyglądają tak:

Zeszyt z ogrodowymi notatkami to świetna sprawa, też taki mam, ale zapisuję, co posadziłam oraz co mi się podoba, jak rozplanować warzywnik itp.
Skrzynie wyglądają bardzo solidnie, zresztą pozostała architektura też. Dobrze, że masz takich pomocników
Margaret_ka 07:16, 11 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Ładny skrzynkowy warzywnik się zapowiada.

No mam nadzieję, że w końcu coś tu urośnie. Dno skrzynek zabezpieczamy metalową, powlekana siatką, by ustrzec się nornic grasujących wszędzie dookoła... oprocz tego kupujemy ziemie mieszaną z torfem, by roślinkom było dobrze... a właśnie teraz mąż pojechał do swojej babci po obornik z kurnika. Więc mam nadzieję, że tym razem nic mi nie zezre roślin i będzie im tu dobrze.

Efffa napisał(a)
...bo pamiętam jak zachwycałam sie kształtem Twojej działki, ach chciałabym taką mieć!

A mnie czasem ten połamaniec denerwuje. Chetnie dokupilibyśmy ten kwadrat z przodu, ale niestety właściciel nie chce się zgodzić.

jona napisał(a)
Witam się u Ciebie . Zwiedzanie Twojego ogrodu muszę niestety przełożyć na jutro. A więc, jestem jutro u Ciebie z kawą

Zapraszam. U mnie niewiele stron do poczytania, to szybciutko przebrniesz...

Napia napisał(a)

Skrzynie wyglądają bardzo solidnie, zresztą pozostała architektura też. Dobrze, że masz takich pomocników

Skrzynie jeszcze nie są gotowe. Póki co to pomalowane deski, ale wczoraj już cześciowo zostały skręcone. Dziś będą gotowe. Przyjadą teście i tato skonczy to co zaczął, bo to jego zadanie. Mąż chętnie działa w ogrodzie, ale raczej przy takich męskich sprawach, a te typowo ogrodowe to moje zajęcie. Nawet trawę ja chętniej koszę i powiem Wam, ze już się nie mogę doczekać pierwszego koszenia.. odpoczywam wtedy, mimo, ze jedno koszenie to kilka godzin.
jona 12:29, 11 kwi 2015

Przeczytałam . Niewiele stron, ale tak dużo się dzieje, że kawa dawno się skończyła.
Masz piękną działkę . Staw zjawiskowy i niezwykle malowniczy. Na wyobrażenie, że mogłaby tam być plaża przeszły mnie ciarki. Faktycznie trzeba chronić przed nim dzieci i na pewno nauczyć je pływać (o tym pisała Mała Mi). Pięknie kwitły Ci dalie . Gdzie je zimujesz? Sadzisz je do donic, żeby przyspieszyć kwitnienie?
MalgosiaR 13:04, 14 kwi 2015

Gosiku napisałam o trawach u mnie