Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród symetryczny 21:15, 20 sty 2015

Do góry
kilka zdjęć na dobry początek

wnętrze
przed

po
Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 20:38, 20 sty 2015

Do góry
Nasz zwierzyniec

Przyjazny ogród 20:38, 20 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Piękny żagwin.Przy jeziorku nie da rady bo obudowane kamieniem a w jeziorku też nie bo półki pełne kaczeńców i pałki a potem jest już za głęboko.Mam trochę irysów na ogrodzie szczególnie tych bezbródkowych i to musi wystarczyc.Wycinanie też sie skończyło , własnie zaczęły się kłopoty z utrzymaniem sie w pionie i to całkiem bez pomocy trunków.

Rododendronowy jest ogrodem wyjątkowym, jedynym w swoim rodzaju i takim niech pozostanie
Dla Ciebie azaliowy wąwóz w Bolestraszycach, początek kwitnienia.

I azalia pontyjska, szkoda że nie czuć zapachu.

Ogród w budowie - nieustającej 20:36, 20 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
No to już jesteś oficjalnie powitana.
Wiesz co? Nie wszystkie róże są aż tak wymagające. Jeśli nie możesz o nie dbać regularnie, to sadź już teraz pomarszczone i krzaczaste, okrywowe. One naprawdę nie potrzebują troski, a za kilka lat będziesz miała piękne, duże krzewy.
Popatrz, taka odmiana niby okrywowa Alberich rośnie sama.

A to się załapałam na imprezę różaną, a że przy okrągłej cyfrze jesteśmy to dziękuję za ciekawe zdjęcia, informacje, rady i wieści z pięknych wycieczek i życzę coby w kolejnych stronach wieści ogrodowych było jeszcze więcej.

Szukam "siostry" dla the Fairy czy ta róża przypomina Ci tamtą? no wiadomo że inny kolor ale chodzi o kwiatki

pozdrawiam
Przyjazny ogród 20:29, 20 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Za brunerę dziękuję.

A ja Dzięki za ogród Stefani, pięknie relacjonujecie, lepiej rozumiem teraz Twoje przemyślenia.
Pogórze Dynowskie, dolina Sanu spowita mgłą, poranek, zawsze w tym samym miejscu od wielu lat.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:28, 20 sty 2015

Do góry
U mnie dzisiaj cały dzień śnieg padał grubymi płatami, co rusz trzeba było odśnieżać teraz spokój, ale wiatr wschodni przyniósł zimno na dwór tylko wychodziłam z psem z przymusu. Na balkonie stado gołębi (zmieniały się) dopadło do ziarenek aż się pobiły, no i sikorki bardziej intensywnie dzisiaj pojadały

gołębie strasznie brudzą, teraz na zdjęciach widać jaka szyba już brudna no i drobnica na górze

Ogród w budowie - nieustającej 20:26, 20 sty 2015

Do góry
No to już jesteś oficjalnie powitana.
Wiesz co? Nie wszystkie róże są aż tak wymagające. Jeśli nie możesz o nie dbać regularnie, to sadź już teraz pomarszczone i krzaczaste, okrywowe. One naprawdę nie potrzebują troski, a za kilka lat będziesz miała piękne, duże krzewy.
Popatrz, taka odmiana niby okrywowa Alberich rośnie sama.

Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 20:25, 20 sty 2015

Do góry
Pomęczę Was jeszcze trochę fotkami . A co tam

Komendówka 20:20, 20 sty 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Takie miałam, ale z bólem serca wywaliłam. Kwitły pięknie, ale już w lipcu chorowały. Ponieważ ja nie chemiczna, to moje wysiłki w ratowaniu spełzły na niczym. Bo zapomniałam dodać (gdyby ktoś chciał mnie zrugać tak od razu), ze walczyłam o nie dwa lata, ale my na przedziałce jak mówimy raptem raz na dwa tygodnie, to kiepsko z ogarnięciem. Małż pracuje na nasze marzenia 300 km od domu (buuu), a ja choćbym chciała to 40 km piechty nie dam rady.

Och, posadziłam kilka lat temu całą alejkę z nich i nie przeżył ani jeden. Te głogi Paul's Scarlet są dla mnie sentymentalne, bo cała ulica tam gdzie mieszkałam kiedyś, była nimi obsadzona i zaglądały pięknie do okien na piętrze. I nigdy nie chorowały i dalej rosną zdrowo. Nie wiem, co jest nie tak z nowymi egzemplarzami.
Twoje były piękne i te kwiaty, strasznie żal.

Obserwuję na zdjęciach, jak rabaty powoli zaczynają sie zapełniać, chociaż jeszcze nie przeszłam na drugą stronę....
Przyjazny ogród 20:20, 20 sty 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
U cb zawsze wspomnienia ciekawe i cudne...

Piotrek, dzięki, ale to ja do Ciebie pałam wielkim szacunkiem, za ten klimat śródziemnomorski, ogród twój jest taką fajna odskocznią, oleandry, kordyliny, juki ...

Przyjazny ogród 20:13, 20 sty 2015

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Zawilce cudne , żagwin też śliczny i to prawda na niego zawsze znajdzie się miejsce

Witaj Madzia, żagwiny i wszystkie inne płożące kwitnące o tej porze robią wrażenie. Pozdrawiam

Ogród w budowie - nieustającej 20:12, 20 sty 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Nowa podgląda, (jakby to nie brzmiało).

Lubię "Nowe" podlgądające. A lubisz róże?

Ogród w budowie - nieustającej 20:10, 20 sty 2015

Do góry
Urszula, Kasia - dziękuję: jednej za kwiatki pachnące, a drugiej za dubeltowe powinszowania.
A i jeszcze Hani za wierszowanie okolicznościowe.

To co? Coś ładnego i wiosennego dla Was. Czekam na tę magnolię, ma piękne pąki.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:07, 20 sty 2015

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:07, 20 sty 2015

Do góry
moje grudniki mają drugie kwitnienie ...w listopadzie raz... teraz drugi

Blaski i cienie nowego życia 20:07, 20 sty 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Kupne doniczki wstawiam do osłonek i podlewam co 2-3 dni. Raczej nie jest dobrze żeby stały w wodzie ani miały sucho. Moje zawsze mają wilgoć. W zeszłym roku na dno osłonki wsypałam trochę keramzytu...wtedy doniczki w wodzie nie stoją w razie przelania. I tyle.
Potem 3 azalie razem dałam do dużej donicy do kwaśnej ziemi i nawoziłam jakimś nawozem humusowym do Rh i azalii i wystawiłam na zewnątrz ale północno-zachodnią stronę domu. Kwitną od grudnia
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:03, 20 sty 2015

Do góry
Kasia

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:00, 20 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Trociny moga sie długo rozkładac bo to jednak drewno, ale zawsze można użyc kompost z nierozłożonymi trocinami.

Bożenko dopiero teraz odpisuję ...nie było mnie od niedzieli ...
kolejne kontrolne badania Kubusia w szpitalu w Prokocimiu ...

myślę, że część takiego kompostu rozłożę pod ogrodzeniem pod tuje, dostaną kopa
resztę przemieszam z trocinami i za kilka miesięcy ...wiosną rozłożę na rabatach

Ogród w budowie - nieustającej 19:59, 20 sty 2015

Do góry
Fajnie Gabrysiu, że go pokazałaś jesienią. Na 500 wiosenne kwiatki dla Ciebie

Przyjazny ogród 19:59, 20 sty 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Piękne wspomnienia wiosenno-letnie, nie wspominając o kwietnych łąkach, ja w tym sezonie spróbuję wysiać wprost do gruntu, coś nie coś, a pomiędzy siewki prosa i trzcinniki właśnie

Próbowałem z irysami syberyjskimi, firletkami, czosnkami, to ciągle moje marzenie, tym bardziej, że kocham teren, bardzo trudno stworzyć takie łączki, stąd wielki szacunek dla takich poczynań. Niestety mój ogród nie ma warunków na takie praktyki, a myślę o roślinach wilgociolubnych, tak więc próby czynię w pracy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies