Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

roma2 20:04, 20 sty 2015

Nowa podgląda, (jakby to nie brzmiało).
Gabriela 20:06, 20 sty 2015

Kasya napisał(a)
To musze pomyslec

a masz moze gdzies zdjecie zalego krzaka w stanie z listkami ?

Szukałam, bo chciałam wstawić, ale niestety nie mam, bo one jeszcze łyso wyglądają, więc całości nie fotografuję na razie.
Pozostaje nam wujek Google, piękne zdjęcia i wszytko widać:

https://www.google.pl/search?q=oczar+wirginijski&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=k6a-VITcGoWuPOrRgKAM&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1242&bih=585#tbm=isch&q=hammamelis+pallida
Kasya 20:10, 20 sty 2015

no fakt.... ale nie wiem czy mu znajde tyle miejsca
Gabriela 20:10, 20 sty 2015

Urszula, Kasia - dziękuję: jednej za kwiatki pachnące, a drugiej za dubeltowe powinszowania.
A i jeszcze Hani za wierszowanie okolicznościowe.

To co? Coś ładnego i wiosennego dla Was. Czekam na tę magnolię, ma piękne pąki.

Gabriela 20:12, 20 sty 2015

roma2 napisał(a)
Nowa podgląda, (jakby to nie brzmiało).

Lubię "Nowe" podlgądające. A lubisz róże?

Gabriela 20:14, 20 sty 2015

Kasya napisał(a)
no fakt.... ale nie wiem czy mu znajde tyle miejsca

Ja myślę, że warto. Nie masz miejsca na trawniku, gdzie będzie soliterem? Pod spodem właśnie ciemierniki, wiosenne cebulowe, potem coś letniego, niedużego jako plamy kolorowe w uzupełnieniu zielonych liści ciemieników...
roma2 20:19, 20 sty 2015

Bardzo. Tylko ja muszę nie tylko sporo nauczyć się, żeby je mieć, ale i zamieszkać na "włościach". Bo jeżdżąc od czasu do czasu (długo by opowiadać) to szkoda i roślin i mojego chcenia. Ale czytam i uczę się od Was. U Ciebie cichaczem jestem baaardzo często. I sobie cichutko podziwiam.
Gabriela 20:26, 20 sty 2015

No to już jesteś oficjalnie powitana.
Wiesz co? Nie wszystkie róże są aż tak wymagające. Jeśli nie możesz o nie dbać regularnie, to sadź już teraz pomarszczone i krzaczaste, okrywowe. One naprawdę nie potrzebują troski, a za kilka lat będziesz miała piękne, duże krzewy.
Popatrz, taka odmiana niby okrywowa Alberich rośnie sama.

mira 20:36, 20 sty 2015

Gabriela napisał(a)
No to już jesteś oficjalnie powitana.
Wiesz co? Nie wszystkie róże są aż tak wymagające. Jeśli nie możesz o nie dbać regularnie, to sadź już teraz pomarszczone i krzaczaste, okrywowe. One naprawdę nie potrzebują troski, a za kilka lat będziesz miała piękne, duże krzewy.
Popatrz, taka odmiana niby okrywowa Alberich rośnie sama.

A to się załapałam na imprezę różaną, a że przy okrągłej cyfrze jesteśmy to dziękuję za ciekawe zdjęcia, informacje, rady i wieści z pięknych wycieczek i życzę coby w kolejnych stronach wieści ogrodowych było jeszcze więcej.

Szukam "siostry" dla the Fairy czy ta róża przypomina Ci tamtą? no wiadomo że inny kolor ale chodzi o kwiatki

pozdrawiam
roma2 20:41, 20 sty 2015

Pomarszczone posadzone . Resztę notuję w nowym kajeciku, bo zapominam co i jak. Dla takiego neptyka co dużo chce, a mało wie, to nic tylko notować.