Renia, nie uważam żeby jeden czerwony buk wygladał źle, takie drzewo daje dosyć mocny akcent. Jeśli bym się zastanawiała, to tylko nad tym, czy to nie za duże drzewo, no chyba że pendula. Ja jednak posadziłabym tam śliwę wiśniową Nigrę. Chciałaś rady, to masz.
Hi.., hi... Renia, ale nazmyślałam o tej koreance. Zgadza się tylko połowa. Jest to jodła i jest śliczna i chudziutka, ale to jodła pospolita piramidalis (abies alba piramidalis).:
Ależ proszę uprzejmie
Na pierwszym planie lawenda, następnie rozplenica , kosodrzewina (której nie widać) , hortensja, gracillimusy .... Jest tych pięter
Coś mi powschodziło w pojemniku z werbeną a ja nie wiem co to nasionka podarowane.
Te większe to napewno nie werbena.
Werbena ma wąskie liście a te roślinki mają okrągłe listki właściwe.
Te maleństwa to wschodząca po 30 dniach werbena. Dwie z tych większych siewek rozpoznaję, to z pewnością werbena.
Haniu pomóż. Może wiesz co tam sie mogło wysiać.
Nie wystawiaj na zewnątrz i słońce bo zbyt delikatne.
Temp. 15-16 to za mało dla młodych siewek. Zabierz je do cieplejszego pomieszczenia i na słoneczko. Wyciągnęły się z braku światła.
Marzenko piwoni mam kilka ale kwitną tylko trzy. Jeszcze jedna zakwitła tylko raz i więcej nie chce . Dla mnie to trudne rosliny ale sa tak piekne ze nadal próbuje.
Moje siewki jakies słabizny Czosnek wysiewany 20 lutego do skrzynki (kilka dni w lodówce wczesniej)nie wzeszedł, trawka dmuszka rośnie, przetacznik też, porcelankę wyciągnęło do okna - chyba jej tu niedobrze, za mało słoneczka, może w ciągu dnia wystawić siewki na słońce? Siewki w widnym garażu temp. ok. 15-16 stopni, ale od strony północnej.