Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:26, 01 maj 2017

Do góry
Na tygodniu zamówiłam lilie, wczoraj wzięłam się za ich sadzenie.
90 sztuk, dużo nie dużo, wykończyło mnie to .
Bo żmudne, nudne i głupiej pozycji, cały dzień w kucki kopiąc prawą ręką dołki

'

Te poniżej miały iść do donicy, białych niższych 25 sztuk, ale mam tam koszyki z tulipanami i się wszystkie nie zmieściły, dałam trochę na żółtą między hosty i pod okna salonu

po lewej 6 wysokich pomarańczowych i 3 lilie św Józefa - ale niestety nie wiem czy coś z nich będzie bo cebulki mi przysłali takie
będe reklamować !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:22, 30 kwi 2017

Do góry
dzis ogrodowo słoneczko dopisało chodz hulał chłodny wiatr
dwie lilie mi zgniły po zimie,nie wiem dlaczego ,i w tej samej rabacie tulipki również hm...może jakaś zaraza rabate dopadła na cebulowe
Wymarzony sielankowy ogród..... 17:13, 30 kwi 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
No, Kochana, cebulowych to masz obfitość. Żeby jeszcze chciały przetrwać w mojej glinie...

Kasiu, ale dosadzać na jesieni to na pewno jeszcze będę Powiem ci u moich rodziców jest glina i najładniej mu rosną lilie i to piękne okazy
Moje małe królestwo 15:45, 30 kwi 2017

Do góry
Ladnie masz ...kolorowo wiosennie Tulipany dorodne

A co do pomyłek ...to tulipany i lilie są na pierwszym miejscu
Z ogródka na wsi 23:36, 29 kwi 2017

Do góry
Radziu na str 104 masz lilie i liscie choruja. Opryskaj topsinem lub miedzianem to jest jakas choroba grzybowa i bedzie dobrze.
U mnie jakies swinstwo na jukach tez jest prawdopodobnie jest za zimno nie ma specjalnie slonca i rozne chorobska sie rozmnazaja.

Boje sie, ze juki nie beda mkaly kwiatow bo atak grzyba jest od srodka rozetki.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:46, 28 kwi 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)

łaaaaał
nie widziałam tego zdjęcia
zjawiskowe połączenie i obfitość kwitnienia

Lilie naprawdę sa cudne i wszędzie pasują.
Ale wiosna tez się rozwija.Mokro , u mnie cały dzień deszcz padał ale w końcu się ociepla
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 18:14, 28 kwi 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Niekoniecznie. Lilie orientalne preferują kwaśną glebę. Żyzną, próchniczną. Warto sadzić w doniczkach bo nornice je lubią. Mogą jeszcze wyjść, bo w tym roku lilie mają opóźnienie. Przynajmniej moje orienty.

To szansa jest...
Iwonko tam przy końcu jest właśnie o wiele bardziej żyzna gleba...rewelacyjne rosły tam pokrzywy, skrzyp...nie pomyślałam o doniczkach ale (tfu-tfu) nornic u mnie za bbardzo nie widać...Może coś jeszcze wzrośnie...
Wysypalam tam też skoszoną trawie, będzie miała troszkę cieplej?

Dziękuję za rady dot. rodka - miesiąc i gołym okiem widać poprawę jego stanu. Ten drugi czeka na przesadzenie a na razie dostaje papu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:11, 28 kwi 2017

Do góry
No leje.. jak nie narzekać jak właśnie rośliny czekają na posadzenie. Dokładnie jakby chociaż nie lało na głowę, to coś można posadzić.
Ja mam róże i lilie w kolejce.
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:34, 28 kwi 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Czy z tych małych sadzoneczek będą kiedyś lilie? Bo ja też znalazłam kilka u siebie takich malutkich

Będą za 2-3 lata
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:05, 28 kwi 2017

Do góry
Czy z tych małych sadzoneczek będą kiedyś lilie? Bo ja też znalazłam kilka u siebie takich malutkich
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 23:04, 27 kwi 2017

Do góry
ogrodomaniaczka napisał(a)

Ja jesienią posadziłam 10 szt. lili Stargazer i nie wyszła ani jedna , kupowałam przez internet bo była promocja 10 szt. za 10 pln. Wniosek ? co tanie to drogie

Niekoniecznie. Lilie orientalne preferują kwaśną glebę. Żyzną, próchniczną. Warto sadzić w doniczkach bo nornice je lubią. Mogą jeszcze wyjść, bo w tym roku lilie mają opóźnienie. Przynajmniej moje orienty.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:44, 27 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, masz całą kolekcję lilii. Cudne. Dziękuję za fotki

Mam nadzieję,że trochę ci pomagłam.a jak nie to kombinuj sama.Zawsze coś wyjdzie
Dorota123 napisał(a)
Czytam, że doszliście do jakiegoś porozumienia z tymi ukradzionymi zdjęciami, oby firma dotrzymała słowa.

Tego się obawiam,aby firma dotrzymała słowa.by,Zobaczymy,będę tego pilnowała
Mira104 napisał(a)
Jednym słowem robisz za śliczne zdjęcia i masz śliczne, zdrowe rośliny
Dziękuję ci kochana bardzo
BasiaLT napisał(a)
Dla takiej firmy kilka powojników to żaden koszt ale miło że cokolwiek będziesz z tego miała. Najważniejsze że zareagowałaś, niech widzą że jest ryzyko że ktoś ich złapie na kradzieży. Lilie masz przepiękne, w tym roku po raz pierwszy też je będę miała w ogrodzie i już się nie mogę doczekać.

dokładnie, tak.co to jest dal takiej firmy 3 powojniki i podpis.A zdjęcia mają ladne do swojego produktu.I łatwiej sprzedać.
Oby tylko dotrzymali słowa.Bo coś im jeszcze nie wierzę
Fajnie,że posadziłaś, lilie,To cudne rośliny.A jak się nii zarazisz, to bedziesz co roku je dokupywać, jak ja
Ja nie mogę doczekać się normalnej ciepłej wiosny

Dziś obchodów nie było, bo ciągle padało , lało.I przed praca i po.I w trakcie jak widziałam .
Na dobranoc moja towarzyszka nie tylko w domu ale i w obchodach ogrodowych.
Moja działka na Dębowym Lesie 09:11, 27 kwi 2017

Do góry
Dla takiej firmy kilka powojników to żaden koszt ale miło że cokolwiek będziesz z tego miała. Najważniejsze że zareagowałaś, niech widzą że jest ryzyko że ktoś ich złapie na kradzieży. Lilie masz przepiękne, w tym roku po raz pierwszy też je będę miała w ogrodzie i już się nie mogę doczekać.
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 00:53, 27 kwi 2017

Do góry
Na biało...
Kalina Lenarth, bez nn biały, lilie białe, bodziszki białe nn,
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:38, 26 kwi 2017

Do góry
Nie mam ręki do tych kwiatów..liliowce tak, ale lilie zawsze mi czerwone robale zjedzą

Cudeńka sobie tu pooglądam

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:01, 26 kwi 2017

Do góry
Jasiu wpadam teraz na O. dosłownie na chwilę... Nie wiem kiedy wszystko u Was nadrobienie
Kostrzewy wszystkie ruszyły Podobnie rozchodniki, niestety jednak żaden się nie ukorzenil z tych odlamanych galazek czy z listów. Chyba było już za późno. Będę próbować w tym roku.

Kupione na wiosnę piwonie przeżyły tylko 2 z 6 Lubin nic nie wypuscił... Lilie z 3 -jedna ma tylko wypuszczony pęd. Za to begonia ładnie rośnie w doniczce-ciekawe jaki kolor będzie miała.
Wniosek na przyszłość: nie warto kupować kłączy w markecie...nawet wstępnie zielonych
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:22, 26 kwi 2017

Do góry
abiko napisał(a)

hahaha możemy sobie podać ręce z żółtym i pomarańczem a potem lilie kupione jako białe wychodzą na cudny pomarańcz

Masz pączki na różach?? niesamowite.

Na razie mnie całe szczęście takie pomyłki omijają Gdyby jednak kiedyś się zdarzyło, to będę bezlitosna, tak myślę
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:15, 26 kwi 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Kukliki są takie romantyczne. Niestety, nie chcę mieć w ogrodzie ani żółci, ani pomarańczu, dlatego muszę sie ograniczyć tylko do paru gatunków kuklików.
Mam nadzieję, że podpórka zadziała, bo inaczej piwonia znów pożre sąsiadów

hahaha możemy sobie podać ręce z żółtym i pomarańczem a potem lilie kupione jako białe wychodzą na cudny pomarańcz

Masz pączki na różach?? niesamowite.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:16, 26 kwi 2017

Do góry
Niektore hortensje jeszcze mi nie ruszyly, tak samo perowskie, lawendy, budleje, barbule...wszystko stoi...zimno i zimno
polowa peonii dopiero sie wychyla z ziemi, lilie rowniez
roze w kiepskim stanie, polowa dopiero rusza...ale czy ruszą, co troche widze ze kolejne galezie do przyciecia czesc mlodych lisci zmarzla
nie wiem czy robinia wytrzymala bo pąki juz ruszyly przed mrozem
ogolinie kiepsko ...
o tej porze zakwital mi juz rododendron...teraz nic, nawet pąki nie drgnely
obserwuje czy zbiora sie jakos przemrozone rosliny...mi tez brakuje mi ciepla i slonca
w nocy padalo, dobrze bo bylo sucho
Ogródek Iwony II 07:01, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Na tle ściany rosną róże, lilie i firletka omszona. Dadzą latem kolor

Iwonka pięknie będzie. Czytam kolejne wpisy, nie wiem, czy pisząc "skromny ogród" to o moim myslałaś, bo to niemożliwe. To ja u Ciebie szukałam informacji,podpowiedzi bo wszytko zawsze w detalach rozpisane i zdjęciami udokumentowaneChoć my chyba w tym samym momencie zaczynałyśmy, ja bardzo zielona i dzięki dobrym duszyczkom i bezinteresownym podpowiedziom osób z forum oczy się mi otwierały. Są osoby, które pomogły nie tylko wirtualnie, nie chcę nikogo wymieniać, bo mogę kogoś pominąć, ale w moim przypadku są osoby, które zawsze zajrzą i podpowiedzą gdy mam problem, niektóre zakupy zrobią, rabatę zaplanują a jest osoba, która w sytuacji bardzo kryzysowej dla mnie, choć nigdy w realu się nie spotkałyśmy zadzwoniła do mnie i ponad godzinę przegadałyśmy z "panią psycholog/pocieszycielką"

No to się rozpisałam, ale to takie moje refleksje, bo wywołane tymi dziwnymi wpisami.
No to tyle, cieszę się, że sadzisz, przesadzasz , kombinujesz i zmieniasz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies