O, to mnie zaskoczyłaś, że jeżówki się pokładają. Wiele ich nie mam i może nie są odmianowe, ale stoją jak na warcie. A trawy posadzone przy jeżówkach nie podpierają ich? Trzeba by dobrać wysokością
Kasiu, podziwiam zakupy - hortensję, różę, jeżówki i inne Aksamitek takich nie widziałam, ale jak zobaczę na pewno powącham
Wnusia słodziutka
Jak u Ciebie nadal wilgotno? Ja już podlewam ogród, bo u mnie susza.
Tęskno mi za Wami...
No i masz, jeden dzień człowiek nie wejdzie na forum i już nie doinformowany... Twoja różyczka była by dzisiaj posadzona bo w Bielsku dzisiaj byłem chociaż mogłaby się w aucie ugotować przez kilka godzin.
No nic następnym razem
Moje pokładają się wszystkie, oprócz tych małych wzrostem.
Na trawy to one się położą. Mam posadzone za liliami Secrect Passion,Southern Belle i Secret Romance i wszystkie się na lilie kładą. Jak lilie przekwitną, to muszę koniecznie jeżówki podeprzeć. Na salonowej mam Leilani, Milkshake i Hot Papaya, i też podpieram. Mam tam też Supreme Cantaloupe, ale jeszcze małe były, młode, zeszłoroczne, to nie wypowiem się. Koło pagody rosną Blackberry Truffle i leżą na Larissach (róża). Nie mogę jeszcze nic powiedzieć o Eccentric, sadziłam późnym latem. Tylko małe stoją...Te nieodmianowe mam różowe z jakiegoś supermarketu, też muszę podpierać.
Teraz nie, za późno na pierwsze cięcie. Dopiero w czerwcu, jak młode przyrosty ściemnieją. Czekaj.
U mnie wprawdzie mszycy nie ma, ale oprysk wczoraj też robiliśmy, ostatni raz na grzyba. W łezce i przy pagodzie zaczynają się busksy zazieleniać, najgorzej na skarpie mam...czekam.
Wiąza i klona też pryskałam. Ostatni oprysk mi po dwóch godzinach zmyło, a miało wtedy nie padać