Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 23:02, 16 maj 2017

Lukasz2013 napisał(a)
Witaj. Może jakieś fotosy Luki nowe? Pozdrawiam

Łukasz nie mam co pokazywać bo wszędzie rozwalone mam i łyse dziury po wykopanych stratach, a czasu ciągle brak na wyjazd po szkółkach. Chciałem w sobotę w wasze rejony uderzyć, ale chyba bez auta będę i znowu klops.
Margarete 23:08, 16 maj 2017

Czytam o stratach po mrozach, u mnie też jest kilka strat.... szkoda ale co tam, uśmiech i do przodu
Cudnie wygląda ta jabłoń i przepięknie kwitnie goryczka - zapomniałam o jej istnieniu... a ona taka fajna i nasycona kolorem.
Co będziesz przesadzał na tej rabacie przy płocie?
Luki 23:14, 16 maj 2017

Margarete napisał(a)
Czytam o stratach po mrozach, u mnie też jest kilka strat.... szkoda ale co tam, uśmiech i do przodu
Cudnie wygląda ta jabłoń i przepięknie kwitnie goryczka - zapomniałam o jej istnieniu... a ona taka fajna i nasycona kolorem.
Co będziesz przesadzał na tej rabacie przy płocie?

Goryczke kupiłem kilkanaście lat temu i tak rośnie od niechcenia, a w tym roku o dziwo ma najwięcej kwiatów
Strat już nawet nie komentuję.

Bukszpany muszę rozsadzić bo i tak miałem to zrobić w przyszłym roku. Miniaturowy żóły rh idzie won bo przez 5 lat mimo okrywania dmuchania, zawsze zmarznie, azalia japońska coś mi pada, więc też idzie won, i rh, który się zdeformował i zbyt wszerz mi rośnie też won.
Dojdą azalie japońskie, buksy dostaną oddechu, dosadze funkie, żurawki, hakone, azalie japońskie i lilie
Lukasz2013 06:38, 17 maj 2017

Luki napisał(a)

Łukasz nie mam co pokazywać bo wszędzie rozwalone mam i łyse dziury po wykopanych stratach, a czasu ciągle brak na wyjazd po szkółkach. Chciałem w sobotę w wasze rejony uderzyć, ale chyba bez auta będę i znowu klops.

Gdybys byl to wpadnij na kawe i dawaj znac.
bdan 06:44, 17 maj 2017

Łukasz jak będziesz jeździł po szkółkach, a gdzieś byłyby kulki cisowe w przystępnych cenach to melduj
Luki 22:36, 18 maj 2017

Łukasz na pewno jak będę rekreacyjnie to dam znać

Danusiu dzisiaj niestety nic nie widziałem, trudno nawet o ładne sadzonki zwykłego cisa.
Luki 22:37, 18 maj 2017

Walczę z czasem, ale przez ostatnie dwa dni udało się w sumie zaliczyć spory szkółking.
Dwa buki za płot, orliki, hakone, jeżówki, floksy, dzielżany, bodziszki... troszkę się tego do mnie przykleiło w pośpiechu sadzę co się da by w doniczkach nie stało.
Katkak 22:39, 18 maj 2017

Oj, jak ja lubię tę Twoja jabłonkę .
Kindzia 07:44, 19 maj 2017

Trza było za furtkę u mnie postawić, jak tak blisko byłeś, a nie wiedziałeś, że jestem. Masz priva.

Wczoraj ścięłam 3 pąki piwonii drzewiastej, zmarzły. A długo wyglądały...Reszta w liczbie sztuk 3, żyje

Część buksów się zbiera
Kawa 11:54, 19 maj 2017

Łukasz nie wiedziałam że orliki też ci wypadły

ciekawa jestem jakie kupiłeś
zmiany zmiany