Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:36, 14 sty 2015

Do góry

w takich koszach są fuksje duże co ? ale w maju jeszcze siedziały gdzieś schowane

przedpłocie oczywiście też ogarniete pięknie te modrzewie wyglądają

fajny sposób na liście po cebulowych

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:32, 14 sty 2015

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Ta różanka to Twoja? A pokazywali ją u Mai?

Przyjechali jak już róże przekwitły, i nie tylko róże, bo liliowce, lilie.... szkoda gadać, było minęło..złość już mi przeszła ..
niestety 5 sierpnia róże czekają na drugie tłoczenie...
I łukasza foty

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 22:31, 14 sty 2015

Do góry
Stefanie i jej śp. mąż David zakupili dom w roku 1980, ogród był "białym płótnem".

Trudno uwierzyć, że wspaniałe żywopłoty z cisa, które rozddzielają funkcje ogrodu oraz ekrany tworzące intymne przestrzenie ogrodowe były posadzone zaledwie 35 lat temu. Stephanie zawsze planowała zrobić tradycyjny angielski ogród z cisa i pokoi ogrodowych: "Rosemary Verey była moją inspiracją, przeczytałam w jednej ze swoich książek, że nie ma powodu, by sądzić, że cis jest wolniejszy niż jakakolwiek inna roślina żywopłotowa (tuje w Anglii nie występują w charakterze żywopłotów, przyp. aut.)."

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:29, 14 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Cudny ogwród. Bardzo "mój". A te mury porośnięte - marzenie.
Pozdrawiam Dorotę.

Wiedziałam, że Ci się spodoba,
przypominam że to 11 maja w ub roku

jadę dalej, ciekawe co powie Dorota, jeszcze nie dzwoniła w każdym razie zgodę miałam

miejsce na ognisko w pobliżu kompostownika - też zazdroszczę

tak picowała ogród na mój przyjazd, że nie zdążyła skosić trawników - ale o tym potem
tu szpaler hortensji ogrodowej, podobno kwitła cudnie - szkoda, że Dorotka nie chce robić fotek bo to musiało być cudne

kanciki u niej widziałam jak jeszcze Ogrodowiska nie bylo

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:27, 14 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a'propo szczoteczki, polecana od 3 rż, bo wszystko co poniżej musi mieć specjalniejsze certyfikaty

Może chodzi o to, że elektryczną może sobie taki bombel zrobić krzywdę... ale jak bzykałam swoją (dla zabawy, bo sie dorwał do niej w łazience) to radochę miał wielką. Dzioba otwierał i darł się by poszorować.. leżałam też ze śmiechu

Ale trudno będę zbierać klocki

Odnośnie żurawek to u mnie nawadnianie nie chodzi od dawna.. włączam jak już jest pupa blada.. ze skąpstwa I nawet gdzie nie ma nawadniania to takie się zrobiły i to już jesienią, przed mrozami..
Foty Łukasza... ale fajne

Nie wiem co to za żurawka, ale jest piękna... i ta się jakoś trzyma.. może być na ognistą rabatę, bo toleruje pełne słońce ..

A to inne w cieniu..z fotek Łukasza.. chyba was pomęczę.. są niby na wątku ze spotkania, ale nie ma ich u mnie..

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:21, 14 sty 2015

Do góry
szykuje się nowa grządka,

w poblizu wieczornik i róże

jest też wyspa z jukami - juki były przez dziadka sprowadzane z Wiednia chyba przed wojną

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 22:19, 14 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dziedziniec gospodarczy z Garden Sheds - szopą ogrodniczą. Zobaczcie na idealną nawierzchnię na dziedzińcu i drzewo figowe po prawej (tak?).

Zdecydowanie figa, ogromna.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:18, 14 sty 2015

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Aniu i Zaglądający - bordowa róża ok. 1 m, niechorująca, lubiąca półcień, powtarzająca kwitnienie - potrzebna. Pomożecie?

Pomożemy.. leć do Reni ostatnio dała spis z opisem dobrych róż.. musisz cofnąć.. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3702-pomozcie-wyczarowac-mi-ogrod?page=161#post_3, albo do drugiej Reni, do Ani MOnte .. i wiele innych specjalistek....bo ja w różach to dupa wołowa..

Róże mam ale chyba nie bordową Oglądam Fotki mojego ogrodu od Łukasza.... fajne som

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:16, 14 sty 2015

Do góry

jest jagodnik i zielnik też

i skrzynia nowiutka

Dwa ogrody 22:15, 14 sty 2015

Do góry
Joku, warunki będą, dopóki się nie wprowadzę
Mira, agapanta podlewałam tylko raz od momentu schowania, ale widocznie i to było za dużo. Niech rzeczywiście jeszcze trochę posiedzi w ciemności, dopóki liście będą zielone, jak zaczną blednąć, wystawię. Trzymałam w ubiegłym sezonie w domu, to cały czas wypuszczał młode przyrosty, starsze liście usychały. To też chyba zależy od odmiany. Kiedyś miałam białe i niebieskie agapanty i te całą zimę grzecznie potrafiły spać. Ale którejś zimy zastrajkowały i się skończyły
Jankosiu, za Twój wpis, taki od serca, dziękuję Zapraszam. Dużo by pisać o pracy w starym ogrodzie, motywach, nadziejach i realiach. Temat raczej przy kawie i czymś mocniejszym chyba jeszcze

Rozpoczęłam sezon od zakupów w ogrodniczym: ziemia do wysiewu nasion, prostokątne, czarne tace na okno, rozwiązały mi odwieczny problem podstawek pod doniczki ( Brico, po 2zł z groszami).
Prawie wszystkie cebulowe powschodziły, oprócz czosnków sadzonych późną jesienią. Chwasty rosną w najlepsze. Niektóre byliny nadal zielone. Natomiast nowe bodziszki suche zupełnie, mam nadzieję, że odbiją.
Ciemierniki jedne już przekwitły, sezon zaczęły około października ( to normalne? ) inne w pączkach.
Jeśli nie będzie już mrozów, to chyba przetrwa werbena w gruncie. Ale raczej nie dowierzam takiej zimie, zapas stroiszu czeka
Kaliny i inne krzewy w pączkach
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:14, 14 sty 2015

Do góry
pod starymi czereśniami siedzi się miło, w tle widok na warzywnik którego zazdroszczę

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:14, 14 sty 2015

Do góry
pod starymi czereśniami siedzi się miło, w tle widok na warzywnik którego zazdroszczę

W kamiennym kręgu od początku 22:13, 14 sty 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Pokażę Wam moje dzieło

tak wygląda na zdjęciu

Doprawdy brakuje słów, by wyrazić podziw.
Ogrodowe przygody 22:12, 14 sty 2015

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:12, 14 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Raport z ogrodu.. mam focha na żurawki...wszystkie wygadają beznadziejnie.. szukam zamienników.. i to nie opuchlaki... jesienią zaczęły marnieć, testwow wygrzebałąm kilka..

większość żurawek posadzonych przy trawniku tak u mnie wygląda, moja teoria to woda i mróz. Może dziwnie to brzmi ale zanim wyłączyłam nawadnianie to było kilka nocy z przymrozkiem a zraszacze działały. Zmieniły się tak w ciągu dosłownie 2 dni. W innym miejscu gdzie daleko od zraszaczy wyglądają normalnie...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:10, 14 sty 2015

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:07, 14 sty 2015

Do góry

azaliowy zakątek

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 14 sty 2015

Do góry
Magnolia - jak miło Cię widzieć Japa się roześmiała od ucha do ucha

Karola - no to czekamy..

Kasya - są najróżniejsze bodziszki.. i każdy zachowuje się inaczej... każdy też rośnie na innym stanowisku... na razie testuję które są najfajniejsze.. nie lubię pustych przestrzeni na rabatach, bo zaraz tam rosną chwasty.. wiec poszukuję idealnych O tym piszą że zimozielony.

Ula - Bodziszek kantabryjski Karmina, na taki wygląda.... liście do tej pory ma wszystkie Kwitnie maj/czerwiec.. o tak..

Viola - najpierw musi powstać baza ..

Agata - a może to hiacynty??? wyglądaja podobnie, a startują szybko.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:04, 14 sty 2015

Do góry
Jest 11 maja i kwitną piwonie w cudnym kolorze - muszę o nie poprosić

Ogród był wypicowany wszystko wymuskane, tu żywopłot z żylistka uformowany a ziemia wysypana trawą tak jak lubię

lilie skumulowała w jednym miejscu - ciekawa jestem jak kwitły - też dobry pomysł

i jakaś wielka kępa zuraweczki

a tu trzmielina wydrapała się na jabłonkę - cudnie to wygląda

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:58, 14 sty 2015

Do góry
Bardzo lubi hortensje więc ma ich sporo - tu piękna dębolistna

kosmata

to już chyba Ogrodowiska wpływy

tak wielkich liści zawilców w maju nie widziałam no i rosną już w moim ogrodzie he

hosty w maju takie piękne nie wiem jak było potem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies