Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:27, 14 sty 2015

ana_art napisał(a)
a'propo szczoteczki, polecana od 3 rż, bo wszystko co poniżej musi mieć specjalniejsze certyfikaty

Może chodzi o to, że elektryczną może sobie taki bombel zrobić krzywdę... ale jak bzykałam swoją (dla zabawy, bo sie dorwał do niej w łazience) to radochę miał wielką. Dzioba otwierał i darł się by poszorować.. leżałam też ze śmiechu

Ale trudno będę zbierać klocki

Odnośnie żurawek to u mnie nawadnianie nie chodzi od dawna.. włączam jak już jest pupa blada.. ze skąpstwa I nawet gdzie nie ma nawadniania to takie się zrobiły i to już jesienią, przed mrozami..
Foty Łukasza... ale fajne

Nie wiem co to za żurawka, ale jest piękna... i ta się jakoś trzyma.. może być na ognistą rabatę, bo toleruje pełne słońce ..

A to inne w cieniu..z fotek Łukasza.. chyba was pomęczę.. są niby na wątku ze spotkania, ale nie ma ich u mnie..

Mala_Mi 22:32, 14 sty 2015

lew_ogrodowy napisał(a)
Ta różanka to Twoja? A pokazywali ją u Mai?

Przyjechali jak już róże przekwitły, i nie tylko róże, bo liliowce, lilie.... szkoda gadać, było minęło..złość już mi przeszła ..
niestety 5 sierpnia róże czekają na drugie tłoczenie...
I łukasza foty

Viola 22:37, 14 sty 2015

Luki napisał(a)
No, a ja się zastanawiałem od kilku dni co mnie tak czkawka straszy a tutaj mnie wspominano. Powiem Ci Aniu, że moje żurawki w większości tak po zimie wyglądają i zawsze mnie dziwiło uznawanie ich za zimozielone i ozdobne o tej porze. Zdobią do momentu aż nie przyciśnie ich grubsza warstwa śniegu, później daleko im do ozdobnych
Dlatego na mojej ostatniej rabacie żurawek będzie tylko kilka bo już za dużo tego mam, a utrzymanie tylu odmian jest strasznie pracochłonne.
Cieszę się, że moje zdjęcia się podobają, ja również bardzo często do nich wracam, żeby poprawić sobie humor

O Łukasz, co tu się działo za Twoimi plecami
Mala_Mi 22:56, 14 sty 2015

Luki napisał(a)
No, a ja się zastanawiałem od kilku dni co mnie tak czkawka straszy a tutaj mnie wspominano. Powiem Ci Aniu, że moje żurawki w większości tak po zimie wyglądają i zawsze mnie dziwiło uznawanie ich za zimozielone i ozdobne o tej porze. Zdobią do momentu aż nie przyciśnie ich grubsza warstwa śniegu, później daleko im do ozdobnych
Dlatego na mojej ostatniej rabacie żurawek będzie tylko kilka bo już za dużo tego mam, a utrzymanie tylu odmian jest strasznie pracochłonne.
Cieszę się, że moje zdjęcia się podobają, ja również bardzo często do nich wracam, żeby poprawić sobie humor

Żurawki są mega pracochłonne.... przy nich mi najwięcej czasu schodzi.. a i tak są byle jakie.. ale swoją rolę spełniają.. i nie chciałabym wszystkich stracić.. proszę pomyśl co to za żurawka ta moja z pierwszego foto powyżej.

A na widok tego zdjęcia to płaczę ze śmiechu Dobrze że w pomniejszeniu nie widać ozora na brodzie
eda 22:59, 14 sty 2015

Ale fota !!! ha ha będzie mi sie wesoło spało pozdrawiam i miłej nocki
Luki 23:02, 14 sty 2015

O ja też lubie to zdjęcie banan na twarzy w tempie ekspresowym

Żurawka to 'Rave On'
Na żurawki jest jedna metoda, kilka sprawdzonych odmian z dobrego źródła, później pozostaje troszkę się pomęczyć przy ich pielęgnacji. Drugi raz takiej kolekcji jak mam bym nie zbierał, ale teraz szkoda z tego zrezygnować to męczyć się muszę razy trzy
Mala_Mi 23:05, 14 sty 2015

Kasik napisał(a)
Aniu- planujemy postawić u siebie szklarnię i przyszłam zapytać o namiary na Twojego Pana od szklarni. Mogłabyś podać jakieś namiary? Będę wdzięczna.

A co do ciemierników- to chyba się choroba rozprzestrzenia - kupiłam trzy. Trzymam je na oknie w chłodnym pomieszczeniu i nie wiem kiedy je wyeksmitować na zewnątrz. Muszę doczytać.

Ciemiernika posadzisz jak minie ryzyko powrotu zimy, a przynajmniej niech przekwitną.. to są pędzone w szklarni, holenderskie i nie nadają się bez zahartowania od razu do gruntu.

Szklarnia na PW.... ale dane są w opisie odcinka Maja w Ogrodzie ... i czytam przy okazji komentarz... "za dużo napaćkane wszystkiego" ..sama o tym mówię w programie, że za dużo i za kolorowo, wiec po cholerę taki komentarz??? Mi by się nie chciało tych wszystkich literek i cyferek rozmazanych klepać aby taki komentarz wstawić.. O gustach się nie dyskutuje... może coś nie być w moim guście, ale wcale nie muszę od razu tego komuś pisać. Można skrytykować program, błędy,...ale nie gust.
Mala_Mi 23:08, 14 sty 2015

Luki napisał(a)
O ja też lubie to zdjęcie banan na twarzy w tempie ekspresowym

Żurawka to 'Rave On'
Na żurawki jest jedna metoda, kilka sprawdzonych odmian z dobrego źródła, później pozostaje troszkę się pomęczyć przy ich pielęgnacji. Drugi raz takiej kolekcji jak mam bym nie zbierał, ale teraz szkoda z tego zrezygnować to męczyć się muszę razy trzy

Dzięki Łukasz.. wiedziałem, że w kwestii żurawek to najlepiej udać się do Ciebie

aldonaz 23:22, 14 sty 2015

Aniu, tak trzymaj dalej. Ma być napaćkane i już!
Bogdzia 23:33, 14 sty 2015

Ślicznie kwitną te zurawki a języka wcale nie widac, powiększałam.