właśnie chyba się jednak zdecyduję na kontynuację brabantów, cięte będą na 2m zywopłot. W miejscu bramy albo zrobię uskok albo od strony skrzydła będzie mocniej przycięty.
A przed brabantami przesadzę śliwowiśnię.
a co proponujesz na front wejścia?
To, co jest (lawenda, berberysy płożące a pod nimi żurawki) to propozycja jednej ze szkółek. Rośliny posadzone z ich sugestią ale jakoś mi to nie pasuje...
Witaj, jesli chodzi o zdjęcie drugie z tą śliwowiśnią, to tam jest brama i ten nieszczesny mechanizm, ja bym starała się to zasłonić czymś zimozielonym, przedłuzyłabym tą rabatę wzdłuż bramy , az do kostki, posadź tam coś zimozielonego tak aby zasłonić ten mechanizm, zajrzyj do mnie, ja mam na wprost drzwi wejsciowych podobną sytuację i już się z tym uporałam. Pozdrawiam
Wczoraj w końcu po chorobie na obchód wyszłam i się wściekłam. Kupę krokusów mam powyłamywanych jakby na złość i rozszarpanych, a na jednej rabacie, gdzie od dwóch lat mam kłopot z nornicami mam od góry dziury jakby ktoś szedł i trzonkiem grubym walił w ziemię dziury robiąc. Ale to nie są takie tam sobie dziury. To są dziury, w których powinny być krokusy! Tylko ostatnia łuska i korzonki są w ziemi a poza tym PUSTKAAAAA!!!!
Tak wyglądają te dziury
Obok walają się resztki krokusów,które lada moment mogły zakwitnąć
a w środku - ostatnia łupinka krokusowej cebulki i korzonki
P;d nącza Kasiu są posadzone i tak robię, żeby same pięły się po murze a gdzie mogłam to już podwiązałam OOOOOo widziśz jak lecą do góry po słupie a wzdłuż płotu całego idzie zeszłoroczne pnącze i mam nadzieję że pójdzie w tym roku do góry ,bo mi na tym bardzo zależy
Jolcia dzięki cieszę się trochę spraw załatwiania a ja jeszcze z gardłem .... chrypię dziś byłam u pani doktor i osłuchowo czysto tylko wirus zaatakował no i masz siedzi
buziaki
A tak wyglądają moje brzozy po silnych wiatrach , wrzosy przykryte przed skalniakiem mam posadzone czosnki ozdobne , stipie i krwawniki wszystki wychodowane z nasion
Tam pójdziemy gdy będzie cieplej bo zimno- rosną tam truskawki
aronie i sezonowo ziemiaki . Ta część działki nie jest jeszcze ogrodzona ze zwględów oczywistych kończy się tam gdzie po lewej stronie widać takie badyle to są te aronie