Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:40, 14 mar 2015

Do góry
te plozace bym poprzesadzala moze w inna czesc ogrodu, przy plotku z lewej co ma go nie byc bym nic nie dawala, dobrze jest zostawic sam trawnik przy sciezce do domu zeby np zima miec gdzie snieg zgarnac ze sciezki(podjazdu), jesli te niebieskawe iglaki to lawsony to lepiej je zebrac w jednolity szpaler, nie wiem co to jest za glak pomiedzy (lawsonami)?to tak na szybko

lawsony w szpalerze, pod nimi miskanty, pod nimi berberysy green carpet, pod nimi cyprysiki filifera aurea nana, pod nimi obwodka z wrzoscow plus kostrzewa (tu pasuje ) na pienku z lewej bukszpan na paliku i kulka zeby nawiazac do drugiej strony sciezki, za nimi hosty, po prawej moze byc jakis iglak na paliku ale nie musi, zostawilam ten plozacy jalowiec a pod nimi berberysy thunberga atropurpurea.
tak by mniej wiecej wygladaly te 2 rabaty z frontu.

EwciaK napisał(a)

Będzie naprawdę ślicznie.
Ja wczoraj posiedziałam trochę na Ogrodowisku i czytałam porady Pani Danusi i jedna z nich utkwiła mi w głowie na dobre, a mianowicie żeby nie traktować każdej rabaty oddzielnie, a raczej ogród jako całość i spać nie mogłam, bo zastanawiałam się co zrobić z ogródkiem przed domem. Jest teraz w kiepskim stanie po remoncie dachu i narazie obsadzać go roślinami nie będę, bo czeka mnie jeszcze zrobienie elewacji, ale przy okazji zmiany ogrodzenia chciałabym tu posprzątać. Zresztą zobaczcie sami.

Po wyburzeniu schodów i tych nieszczęsnych płotków z lewej (czerwone krzyżyki) będę chciała wyrównać teren i przynajmniej posiać trawkę. Tylko z tymi iglakami coś będzie trzeba zrobić i nie wiem co. Są tam jeszcze trzy piwonie, które będą musiały znaleźć nowe miejsce, chociaż wiem, że wiosna to nie pora na ich przesadzanie. Straszny mętlik mam w głowie.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:40, 14 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Gosiu,Kasiu,Juziu pan z projektem będzie po południu.Dzisiaj strasznie zabiegany mam dzień.
Tak na chwilkę wpadłam pokazać jaką chimerę przywiózł mi mąż do ogrodu.
I gdzie ja ją schowam, och....

Zobaczcie.

Super gość!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:26, 14 mar 2015

Do góry
No a tu poszła ta róża pnaca o rózowych mały kwiatach - teraz musze dać tejraże na altanę.

Ta zresztą rabata będzie pod największym obstrzałem w tym roku - tylko ona została do dosadzenia i pokombinowania

I na koniec różne...
Mój ogród pod górkę... 12:23, 14 mar 2015

Do góry
Byłam dzisiaj domawiać kolejne drzewa i obfociłam moje sierotki, które muszą tam jeszcze chwile pomieszkać.

Moje serby:

Takie cisy zamówiłam:

A tu za gałązkami cyprysika jest schowany mój ambrowiec:

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:21, 14 mar 2015

Do góry
Agawy wylądowały już na zewnątrz - skutki remontu... Mam nadzieję że nie wrócą mrozy...

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:15, 14 mar 2015

Do góry
Teraz oczko, tu wiosna budzi się wolno...

Bergenie wyglądają fatalnie po zimie...

Nie ma barw - ale za to sa odbicia w wodzie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:09, 14 mar 2015

Do góry
Na pytania odpowiem potem, teraz fotki coby mnie Karolina na karny jeżyk nie posłała
Tylko dwie donice obsadzone, rosliny stoja, nie rozkiwtają bo zimno...Szafirków nadal nie widac w donicach...
Reszta nasadzen w tygodniu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:07, 14 mar 2015

Do góry
lena napisał(a)
Dziekuje Malgosik, jednak chce jeszcze dac ja tak aby byla wkolo zwirku, na ktorym bedzie hustawka, dodatkowo chce dac tam jeszcze jakies trawy i anabelki oraz rozaneczniki, tylko nie wiem za bardzo gdzie

Będzie naprawdę ślicznie.
Ja wczoraj posiedziałam trochę na Ogrodowisku i czytałam porady Pani Danusi i jedna z nich utkwiła mi w głowie na dobre, a mianowicie żeby nie traktować każdej rabaty oddzielnie, a raczej ogród jako całość i spać nie mogłam, bo zastanawiałam się co zrobić z ogródkiem przed domem. Jest teraz w kiepskim stanie po remoncie dachu i narazie obsadzać go roślinami nie będę, bo czeka mnie jeszcze zrobienie elewacji, ale przy okazji zmiany ogrodzenia chciałabym tu posprzątać. Zresztą zobaczcie sami.

Po wyburzeniu schodów i tych nieszczęsnych płotków z lewej (czerwone krzyżyki) będę chciała wyrównać teren i przynajmniej posiać trawkę. Tylko z tymi iglakami coś będzie trzeba zrobić i nie wiem co. Są tam jeszcze trzy piwonie, które będą musiały znaleźć nowe miejsce, chociaż wiem, że wiosna to nie pora na ich przesadzanie. Straszny mętlik mam w głowie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:02, 14 mar 2015

Do góry
Witajcie
Rabata brzozowa w miarę ogarnięta
Czas na tę przy garażu

Coś takiego wymyśliłam:

* zielone kulki po lewo to kosodrzewina
* między nimi jakaś najmniejsza jasnozielona trawka?
* paski bordowe i zielone po prawo to wrzosy i wrzośce
* 3 stożki po prawo to Aurea nana a przed nimi planuję jeszcze coś bordowego (? żurawki)
* całkiem po lewo rozchodnik okazały bordowy i dalej hortensje bordowe

Pomóżcie kochani, proszę
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:00, 14 mar 2015

Do góry
Tu poszły zimozielone irgi (niebieskie linie)a na czerwono karłowate choiny. Trzy kulki w srodku to też miniaturowe cyprysiki - to nowe założenie, w tyle ma 2 złotliny i 2 kaliny oraz horte.

Irga przy brzozie i rządek krokusików

Strasznie bordowa ta moja mahonia, gdyby nie zawiązane kwiaty pomyslałabym że choruje...

Złotnica żółta - Aspodelina Lutea 12:00, 14 mar 2015
Do góry
U mnie drogą wymiany forumowej przybyła zeszłej wiosny, niestety jeszcze nie kwitła.

Żurawka - Heuchera 11:56, 14 mar 2015

Do góry
do rozpoznania...

może ktoś wie która to żurawka...
Ranczo Edy 11:52, 14 mar 2015

Do góry

Ogródek nad jeziorem 11:52, 14 mar 2015

Do góry
Na parapecie

rukola wschodzi

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:51, 14 mar 2015

Do góry
Rumianka japońska jak juz wspomniałam poszła do japońca.Siedzi między buksami. Krokusy niestety wykończył deszcz

Zaopłakane lustro...

W koncu biały żwirek chwyciła lekka żółć a mchy wprowadziły patynę czasu..

I prymulki wzdłuz palisady...
Prawie - jak ogród 11:50, 14 mar 2015

Do góry
A tu niespodzianka - na sadzonych, chyba 2 tygodnie temu (może 3?) patyczkach obciętych hortensji są pąki!
Nie wierzę, że patyczki już się ukorzeniły, ale szczerze przyznam, że te pąki trochę mnie zaskoczyły...

I jeszcze rzut oka na moją szkółkę, którą w zeszłym tygodniu wyniosłam na dwór...

Na tych roślinkach najbardziej widać jak służy im deszczyk. Przez ten tydzień dosłownie wróciły do życia
Ranczo Edy 11:50, 14 mar 2015

Do góry

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:49, 14 mar 2015

Do góry
Gosiu,Kasiu,Juziu pan z projektem będzie po południu.Dzisiaj strasznie zabiegany mam dzień.
Tak na chwilkę wpadłam pokazać jaką chimerę przywiózł mi mąż do ogrodu.
I gdzie ja ją schowam, och....

Zobaczcie.
Ranczo Edy 11:47, 14 mar 2015

Do góry

Ranczo Edy 11:45, 14 mar 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies