Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródeczek 22:10, 09 sty 2015

Do góry

Była zima czekamy na wiosnę
Liliowo i kolorowo:) 22:05, 09 sty 2015

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Dzisiaj w ogrodzie odwiedziła mnie przesympatyczna Ania i spedziłam tak miłe popoludnie, odpoczelam bardzo Dziekuje Ci bardzo Aniu za odwiedziny, za tak miło spedzony czas i za prezenty, bedzie nam swiecic tak jak te dwa serducha
[img

Witaj Danusiu! jak tu nie odświeżyć tak cudnych widoków i ach! ...te spotkania!
Hortensjowo się narobiło
Jeszcze lepiej, bo z optymistycznie podchodzisz do 2015 roku.
Życzę Pomyślności, Zdrowia i Radości w Nowym Roku.
Ogródeczek 22:02, 09 sty 2015

Do góry
Były święta
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:49, 09 sty 2015

Do góry
To jak coś pisz PW będę pamiętał na wiosnę by ci ukopać jeszcze 2 foty dla cb

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:42, 09 sty 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Piękna ta Dortmund

Jak czytam o takich ilościach czuję przerażenie. To mi uświadamia ile przede mną.

Dlaczego przerazenie , nie ma nic fajniejszego niz kupowanie roślin , zanim zaczna chorowac i wymagac podlewania opryskiwania i innych zabiegów przy kupnie już je widzisz oczyma wyobraźni jakie są piękne a potem.....bywa różnie.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:38, 09 sty 2015

Do góry
Anie, Kasie, Bożenki i pozostali ogrodnicy i ogrodniczki - trzymajcie się ciepło, mimo, że mrozu nie ma, to wiatr taki, że ujść nie mogłam nawet kilku kroków. Dobrze, że pies też wiatru nie lubi, załatwił co trzeba i do chałupki.
Na rozweselenie wieczoru i miły jutrzejszy poranek zostawiam co nieco.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:35, 09 sty 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Nie ma to jak najprostsze rozwiązania.

Potem będziesz zmieniać..ale sadź nie czekaj, ja też nie miałam planu nasadzeń, ja taka spontaniczna jestem, że nic nie planuję, tylko sadzę i intuicja jak na razie mnie nie zawodzi, mnie się podoba, a z ałyczy to bym do końca nie rezygnowała, tylko przeczeska by się przydała
Co się stało kwiatom ... 21:31, 09 sty 2015

Do góry
Zbyszek,
Mariola, Pilgrim, ku uciesze wszystkich różomaniaków

Ogrodowe skarby 21:28, 09 sty 2015

Do góry
To jest część rabaty po prawej stronie

a to po lewej

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:27, 09 sty 2015

Do góry
Agania napisał(a)
To się nie zastanawiaj tylko sadź .....
Nie ma to jak najprostsze rozwiązania.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:19, 09 sty 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Piękna ta Dortmund

Jak czytam o takich ilościach czuję przerażenie. To mi uświadamia ile przede mną.

To się nie zastanawiaj tylko sadź, bo jak sama nie doświadczysz, to się nigdy nie przekonasz i nie poznasz, ja już wiele roślin pogrzebałam...tu czytaj Magnolie...każda roślina powinna jak najszybciej znaleźć swoje miejsce w gruncie....a te 83 róże, to może być np żywopłot dwurzędowy z róż rabatowych na odcinku 4m...żeby był efekt, albo trawki te sadzi się o wiele gęściej...albo ogród żwirowy i jeden eksponat, ale żywy
Moja bajka 21:10, 09 sty 2015

Do góry

kuzynce rozbił się wazon i dała mi skorupki wiedząc, że lubię wykorzystywać coś, co dla innych jest już bezwartościowym śmieciem . Posadzę w tym rojniki
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:09, 09 sty 2015

Do góry
Trochę foto 2014 rabaty storczykowe i inne żwirowe
Moja bajka 21:05, 09 sty 2015

Do góry
Moja domowa kulka z bluszczem prosto z ogródka ma już ponad rok. Troszkę przez ten czas zarosła

a na początku wyglądała tak:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:04, 09 sty 2015

Do góry
Piękna ta Dortmund

Bogdzia napisał(a)

Ja liczyłam na jesieni imiałam 83 róże i 5 jeszcze dokupiłam więc ich u mnie nie brakuje

Kiedyś będzie tu ogród 20:49, 09 sty 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Bożenko co do tej nieszczęsnej rabaty to jedno jest pewne- ałycza idzie do skasowania.co do reszty to mam taki mętlik w głowie, że ho,ho... Dwa dni temu jakby był gotowy teren to posadziłabym świerki, wczoraj żywopłot z grabu, dzisiaj ..... już sama nie wiem.... Chyba z ostateczną decyzją poczekam jak będzie usunięta ałycza, ale muszę zamówić koparę.
Co do jeziorka ( kochana Bożenko pięknie nazwałaś tą moją kałużę ) to ja za bardzo bym nie chciała faszynować (duże koszty i kłopoty techniczne), ale przede wszystkim boki muszą być stabilne. Zobaczę jakie będą wahania wody i jak to wszystko będzie się układać. W okolicznych stawach, w tym naszym starym, różnice nie przekraczały 0,5m. Jak będzie w tym zobaczymy.

Jesli świerki to tylko serbskie ale one potrafia bardzo wysokie urosnąc wiem bo mam wielkie.0,5 m to niezbyt dużo. Nie mam pojęcia czym brzeg umocnic.
Co się stało kwiatom ... 20:43, 09 sty 2015

Do góry
Iwonka, dobrze że chociaż przez kilka dni dane mi było podziwiać piękne widoki górskie i świeżutki puch
w tej chwili strasznie wieje wiatr i jest mega ulewa.
Kasia , kupiłam ją kilka lat temu w markecie budowlanym LM
Gabrysia, w realu róża ma takie same kolory jak na zdjęciach
jeśli chodzi o zimę to bardzo lubię i na zdjęciach i na żywo, i spacery w doliny zimową porą to raj dla duszy, nie mówiąc o sportach zimowych na które czekam z utęsknieniem.
Zbyszek, tak było na Kasprowym Wierchu, zamieć śnieżna i 16 na minusie, naprawdę nie widziałeś Tatr w zimowej szacie?

W Gąszczu u Tess 20:38, 09 sty 2015

Do góry
Wstawiam fotki tego dorosłego, odkarmionego, wypasionego delikwenta z 2012, tutaj, żeby zachować ciągłość wywodu (potem usuń albo nie):

Nowe zrobię.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:25, 09 sty 2015

Do góry
Rench napisał(a)
U mnie też wieje straszelnie od wczoraj,śnieg w śladowych ilościach.
Mój ciemiernik zmarnowany,szkoda że go nie ścięłam na święta....
Hiacynty mi wylazły spod ziemi przed mrozami,myślisz że już po nich ?

A Ty co tam fajnego pitrasisz,pochwal się W takie dni,to ja lubię w kuchni pograndzić
Pozdrówka

w tygodniu robiłam drożdżówkę Joli ze Szczecina z wiśniami i kruszonką a tak to mało co dla mnie jednej dużo nie potrzeba piszesz o liściach hiacyntów? myślę, że niemojego ciemiernika kwiatki też zmarzły, będą następne śnieg to pada dużymi platami to za chwilę to wszystko się topi, tak było o 14.30
widać jak sypie śnieg
Pająki w Polsce - nie bójmy się ich :) 20:25, 09 sty 2015
Do góry
Jeszcze kilka letnich fotek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies