Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:10, 28 sie 2011

Do góry
Aniu - chyba po prostu zwiążę je sznurkiem, żeby ich nie złamało i może zrobię im takie stożki z iglaków, ale może nie trzeba? Okaże się
Boję się, że jak jak spadnie śnieg na tą włókninę to je złamie, bo nie są równe i odległości między nimi są nie małe.

A te kaptury ochronne to raczej na większe iglaki, bo miały kilkadziesiąt centymetrów wysokości
Ogród moich marzeń 00:36, 28 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
O tego chodziło?

To gracillimus

Sebku, mi chodzi o tego poniżej na zdjęciu, na pierwszym planie. Czy to też gracillimus?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:53, 27 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Werbenę się według mnie opłacało kupić, a za żurawkę 25 zika- to chyba ze złota doniczka by musiała być

przy tej rabatce posadziłam jedną sztukę werbeny - jak widać sadzonka jest dość spora, a kupiłam 3 sztuki, pozostałe dwie posadziłam w różnych miejscach żeby ...... się wysiała ))

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:53, 27 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Nowa rabatka świetna, a na tej obok są kandydaci ma kulki?

tak, to "się robią" kuleczki m.in. do naszego przyszłego ogrodu
bo są tuż obok m.in. i takie

dla porównania jeszcze wstawię taką fotkę

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:50, 27 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Werbenę się według mnie opłacało kupić, a za żurawkę 25 zika- to chyba ze złota doniczka by musiała być

dokładnie Sebciu, dlatego kupiłam (nie sobie) 3 werbeny a cenę podaję specjalnie, jakby ktoś narzekał, że 10 -13 zł za Citronelle to dużo
To właśnie tu 22:49, 27 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

A muscosa jest taka włochata?

Tak, to jest charakterystyczne omszenie gruczołkami róż mchowych.
Początki 22:43, 27 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Storczyki też fajne, ale te osłonki to nie ich doniczki - powiedz że tak

Sebastian - one są wsadzone w, jak to Pan w sklepie powiedział, specjalne doniczki do storczyków. To nie są te, w których je kupiłam. Tamte były "miniaturowe". Te są większe niż te, w których były ale pamiętałam o tym, żeby nie wsadzać w zbyt duże - są przezroczyste (może lekko mleczne ale wszystko widać), wsypałam drenaż i podkład dla storczyków. Nawierciłam w tych pojemnikach dziurki. Teoretycznie mogę je wsadzić w jakieś ładniejsze osłonki i pewnie docelowo tak zrobię ale to moje pierwsze storczyki i chciałam na początku widzieć dokładnie jak to z tym podlewaniem będzie mi szło?
Myślisz, że coś źle robię?
Początki 22:36, 27 sie 2011

Do góry
Piękna ta hortensja

No szkoda, że jest tam tak wąsko - no i ten beton.
Myślę, że tam na razie wysyp po całości żwirek - między rojnikami też.

Storczyki też fajne, ale te osłonki to nie ich doniczki - powiedz że tak
Tutaj na samym dole opisałem jak się nimi zajmuję - mam ich 15 i wszystkie rosną
https://www.ogrodowisko.pl/watek/312-moje-storczyki
To właśnie tu 22:29, 27 sie 2011

Do góry
Śliczne okazy - i jakie zdrowe

A muscosa jest taka włochata?
Ogród Sylwii od początku :) 22:27, 27 sie 2011

Do góry
Syla napisał(a)

TY to masz motorek nie powiem gdzie
Goście, obiadki, zajmowanie się dziećmi i jeszcze masz czas na ogród - powtarzam się, ale jesteś moim Guru

Bez przesady Seba ..... jak mam mętlik w głowie z nadmiaru ilości rzecz do zrobienia , to robię listę i jakoś wówczas tego mniej wychodzi dla mnie Dzielę obowiązki na innych również , choć tego nie lubię robić.

Dzieciaki dużo nie potrzebują ..... trampolina , basen i plac zabaw no i obowiązkowo strażnik bezpieczeństwa za którego robił mój szwagier ..... dobrze mu idzie

Do ogrodu przybył pomocnik i dużo zrobił ..... odrywając się od kulinariów poprawiałam i patrzyłam na rączki .... przyzwyczaił się do tego i mu nie przeszkadzało.

Dzisiaj obowiązkowo dolałam rośliny na koniec dnia bo bidule miały ogromnie sucho.

Jutro pokażę fotki

Oj tak - rośliny całkiem wysusza to słońce, ale mam nadzieję, że jednak przyjdzie tej nocy burza i wszystko mi podleje. Dziś także trawę nawoziłem - jeden całkiem dostał czerwonej nitkowatości, a do tego skosiłem je dziś niżej - i jest żółto.....

A ja jutro mam gości - nie chce mi się
Ogród Sylwii od początku :) 22:25, 27 sie 2011

Do góry
A mi bardzo smakuje sernik za zimno z torebki - są pyszne
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:04, 27 sie 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek zrób im takie czapeczki: (kontakt mam z dzisiejszej wystawy)
http://www.videx-garden.eu/garten-im-winter.html
myślę że dość drogie ale można zrobić pewnie też i samemu coś podobnego

Ostatnio widziałem takie czapki w auchan - za 7.99

Na takie maluszki 20 czapek?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:02, 27 sie 2011

Do góry
Gabriela napisał(a)

Mają na to ponad miesiąc, więc trochę na pewno zdrewnieją, ale już nie wolno ich niczym nawozić. Ponieważ są takie młodziutkie, osłoniłabym je na zimę włókniną.

Chyba tak zrobię - takie małe kapelusiki - ale może z igliwia?

Po prostu osłoń włókniną wszystko naraz, jednym dużym kawałkiem i przyciśnij kamieniami, czy kawałkami drewna, gałązki iglaków możesz dać do środka.

Mam jeszcze kilka miesięcy
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:55, 27 sie 2011

Do góry
Sebek zrób im takie czapeczki: (kontakt mam z dzisiejszej wystawy)
http://www.videx-garden.eu/garten-im-winter.html
myślę że dość drogie ale można zrobić pewnie też i samemu coś podobnego
Ogród Sylwii od początku :) 21:54, 27 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Goście, obiadki, zajmowanie się dziećmi i jeszcze masz czas na ogród - powtarzam się, ale jesteś moim Guru

Bez przesady Seba ..... jak mam mętlik w głowie z nadmiaru ilości rzecz do zrobienia , to robię listę i jakoś wówczas tego mniej wychodzi dla mnie Dzielę obowiązki na innych również , choć tego nie lubię robić.

Dzieciaki dużo nie potrzebują ..... trampolina , basen i plac zabaw no i obowiązkowo strażnik bezpieczeństwa za którego robił mój szwagier ..... dobrze mu idzie

Do ogrodu przybył pomocnik i dużo zrobił ..... odrywając się od kulinariów poprawiałam i patrzyłam na rączki .... przyzwyczaił się do tego i mu nie przeszkadzało.

Dzisiaj obowiązkowo dolałam rośliny na koniec dnia bo bidule miały ogromnie sucho.

Jutro pokażę fotki
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:51, 27 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Mają na to ponad miesiąc, więc trochę na pewno zdrewnieją, ale już nie wolno ich niczym nawozić. Ponieważ są takie młodziutkie, osłoniłabym je na zimę włókniną.

Chyba tak zrobię - takie małe kapelusiki - ale może z igliwia?

Po prostu osłoń włókniną wszystko naraz, jednym dużym kawałkiem i przyciśnij kamieniami, czy kawałkami drewna, gałązki iglaków możesz dać do środka.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:49, 27 sie 2011

Do góry
Haniu - na prawdę się opłaca nawet jedną sztukę kupić za tą cenę, a co dopiero jak się je da jeszcze podzielić
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:48, 27 sie 2011

Do góry
Współczuję
Ogród Sylwii od początku :) 21:47, 27 sie 2011

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:44, 27 sie 2011

Do góry
jotka napisał(a)

Doszedłem przed chwilą do wniosku, że dziś mały ruch na forum, bo wszyscy żegnają wakacje , w końcu dziś ostatnia wakacyjna sobota

Bastian, po latach z rozrzewnieniem będziesz wspominał czasy szkolne,więc tak nie narzekaj - to tylko10 m-cy a potem kolejne wakacje
A z nami na Ogrodowisku czas szybko minie

Macie rację - ledwo co włączę ogrodowisko, a już północ na zegarze za chwilę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies