Witaj Aniu
Czytam Twój wątek i tak sobie myślę, że zrobiłaś błąd sadząc tuje a nie usunęłam wcześniej wszystkich korzeni po topolach. Wydaje mi się, że rozsądniej jest najpierw dobrze oczyścić teren a potem sadzić, żeby w przyszłości nie psuć tego co już posadziłaś. Jeżeli chcesz sadzić vanille to zostaw dla niej dużo miejsca bo szybko rośnie i zajmuje dużo miejsca. Chcesz namiary na sklep internetowy, ja polecam ten z bylinami- wypróbowany
http://www.sklep.bylinowyraj.pl/
Bardzo ładny ten wspólny skalniak, fajnie to wygląda. Czytam po kolei strony i piszę może chaotycznie. Ja też stawiam na rośliny, które nie trzeba ciąć, które same maja odpowiedni pokrój

Super jest ten program komputerowy, w którym robisz symulacje ogrodu. Przydałby mi się taki

Widzę, że owocowe też będzie. Dzieci biedą miały swoje pyszności. Ja nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu. Zaskoczona jestem, że hortki tak pięknie puszczają korzonki. muszę to wypróbować. Teraz oglądam Twoją wiosnę i już roślinki oko cieszą

Ładnie będzie prezentowała się rabata z tujami i białymi różami
Aniu, podziwiam Twój zapał. Domyślam się, że jako matka trójki dzieci to ogromne wyzwanie dla Ciebie. Jesteś wielką
To dla Ciebie w dowód uznania
Zaproś też do swojego ogrodu jeżówki bo sa piękne, długo kwitną i są bezproblemowe
Pozdrawiam Ewa