nadal nie daję rady nic naskrobać...to nie jest mój czas...
dziękuję za wszystkie przemiłe wpisy i jak na razie będę się z Wami komunikować obrazkami...do lepszego...
Bogatka + Modraszka (Parus major + Parus caeruleus)
Rok 2006 biel wiosenna cały czas jest dla mnie pociągająca tutaj z ciemno burgundowymi bratkami
2008 tulipany z czosnkami, na rabacie robi sie za ciasno jeden jałowiec został wykopany
Rok 2012 róże nie przetrwały tej zimy.
wcześniej bo w 2010 dosadziłam kulkę bukszpanową
Już jestem
Było nie tak ciepło jak chciałam ale i tak baterie naładowane słonkiem
Agatko zapewne zrobię jeszcze kilka przeglądów fragmentów Makowa, bo coś robić trzeba.
Na początek rabata powitalna z najstarszymi bukszpanami i modrzewiem
Rok 2004
Już jest modrzew na kiju, kulki bukszpanowe, stożek z Conici, Tuja Aurera Nana, jałowce płożące i byliny poduszkowe floks, ubiorek
2005 białe tulipany, dosadzone róże Fresie
Oj miejsca to ja mam pod dostatkiem. Uwielbiam róże ale nie mam o nich kompletnie pojęcia. Jak jakaś zaraza się rzuca na róże to zawsze mama w pogotowiu wie co robić. Na wiosne kupuję bonice 11 krzaczków posadzę razem z lawendą i gdzie nie gdzie ostróżki kolorystycznie fiolet róż i biel
Z róż dużo mam w szklarni zaszczepionych chopin. Będę próbowała z różami okrywowymi fairy dance bardzo mi się podobały u Gosi w igiełkowym ogródeczku i ponoć nie ma z nimi problemu
To co widać w tle za tą dużą choinką jest rządek maleńkich choinek jest to granica z sąsiadem. Mam małą szkółkę krzaczków więc położe czarny grys i na nim krzaczki mam dużo hortensji anabell, pinky winky, turzyce, tuje szmaragd i krzewy iglaste jest to wszystko miniaturowe więc na efekty będę musiała poczekać.
Monia, nie wiem co jej jest. Wygląda na jakąś bakteryjną narośl. Myślałam że to jakiś galas, pod którym rozwijają się larwy jakiś owadów, ale chyba nie.
Bardzo Ci zależy na tej wierzbie? Bo ja bym ją chyba jednak usunęła.
i szukam w domu czerwonych obrabianych szydełkiem, były na regale przed malowaniem pomieszczenia i zaginęły. przez dwa dni miałam pomoc do sprzątania przed i po malowaniu tylko w tym pomieszczeniu. Więcej bez słów.
Takie tez modziłam, wzory materiału obrabiane szydełkiem.