Szybka akcja wieczorna. Dzieci robiły imprezę dżdżownicom, a ja kopałam dołki ich szukając, przy okazji sadząc pomidory. Takiej impry dla robali to się nie spodziewali, nawet sto lat było śpiewane . Kwiatki były. Ale dzieci się nie znęcały.
39 sztuk upchnięte.
i truskawki już niebawem będą. tych jeszcze nie zerwałam bo z drugiej strony jeszcze nie różowe nawet...
Marzą mi się łany tego czosnku. Miałam sporo siewek i po przenosiłam je pomiędzy hortensje ogrodowe po kilka sztuk w kępkach. Ciekawe czy mu się tam spodoba
Pada delikatny deszczyk. Czasem przestaje i za chwilę znów pada. Ogrodowi deszcz był już potrzebny więc nie marudzę, że pewnie z zaplanowanej roboty nici
Zaczyna powojnik montana
Jeszcze nie duży ale potencjał na wzrost ma ogromny. Posadzony przy tarasie będzie chyba fajnie wyglądał
Kwitną miniaturowe serduszka
I dereń kanadyjski
Myślałam, że kiepsko będzie sobie u mnie radził ale nie nawet myślę, że może być dość inwazyjny mimo średniego stanowiska. Rośnie w pobliżu tych nieszczęsnych sąsiedzkich osik a daje radę
Czytałam, że połyśnica oblatuje na wysokości do 30 cm. Czyli nie powinna przelecieć nad osłoną.
Ale śmietka chyba by sobie poradziła, lepiej okryj razem z górą. O jak małych oczkach masz siatkę?
Faktycznie trawiaste ścieżki wymagają sporo pracy
Wiem, że masz inne kryteria oceny przezimowanych hortensji, jak dla mnie to nie jest aż tak źle.
W zeszłym roku nie było zielonych pędów, a i tak zakwitła trzema kwiatami. To stanowisko jest niezbyt dobre, dla pozostałych mam lepsze
Do warzywnika idzie się wzdłuż ścieżki a potem skręca się w prawo, na dodatkową powierzchnię 600 metrów ogrodu. Zajrzyj na pierwszą stronę "Może sielski ogródek?" warzywnik znajduje się na stanowisku VI.