Zaraz za cisami rosną sesleria i szałwie, ścięte obecnie. Ta sesleria nie do końca mi leży, jest zbyt sztywna do róż. Mam ochotę na śmiałki darniowe. Kupiłam jednego na próbę i jest wciśnięty między róże. Ma ładne listki i zwiewne kwiatostany.
Śmiałek nn i jak teraz patrzę do też sztywny pokrój liści może jednak stipy? Jeszcze trzcinnik Cheju-Do też mi się spodobał ale nie widziałam na żywo.
Anetka, zrobię Ci jutro fotkę trzcinnika Cheju do, tylko mam taki w tym roku sadzony, więc jest jeszcze gówniarzem ale też taki sterczący jest. Stipa oczywiście też fajna. A brachytricha gdzieś pomiędzy? Tylko ona chyba za wysoka na przód.
Asiu chętnie go obejrzę. Wczoraj wieczorem przesadziłam stipy przysłonięte różami, dałam je na przód. Jeszcze nie obejrzałam za dnia bo było już ciemnawo jak sadziłam Wysadziłam jednocześnie seslerię bo okropnie mnie drażniła przy różach. Przydały się sadzonki do donicy na froncie, tam ma mnóstwo słońca i fajnie sie prezentuje. Jak będzie jej dobrze potraktuję jako wieloletnią i nie bedę bujać się z sezonowymi w tej konkretnej donicy
Brachytricha bardzo mi się podoba ale na przód za wysoka. Żałuję, że nie dałam w środek róż, niewykluczone, że coś pozmieniam jesienią Rozumiesz mnie, prawda?