Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:51, 08 sty 2015

Do góry
Moją werbenę jeszcze powstrzymuję niską temperaturą. Jeżeli całkiem jej nie ususzę to w marcu pewnie zakwitnie. Słońca brak, ot co.

Gabrysiu, w Twoim wątku, jak na deptaku w Ciechocinku, Kumkwiaty obłędne. Ja nie mam szans na nie. Dobrze, że chociaż jeden parapet słoneczny jest.
A juz niedługo musi na nim zmieścić się wiele. Chyba piętrowo zrobię, albo uroda, albo praktyczność.

Te 12 szalonych, świątecznych dni mnie całkiem wytrąciło z życia. Ale już powoli się ogarniam. Dzięki psiaczkowi. Codziennośc wyjścia z nim jednak z powrotem wtłacza w koleiny. I dobrze. Inaczej chyba bym zasnęła na amen.

Co się stało kwiatom ... 13:48, 08 sty 2015

Do góry
Ala Agnieszki z romantycznego, róża Acropolis.
lato.

Zima.
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 13:38, 08 sty 2015

Do góry
I nasze dwa koty
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 13:37, 08 sty 2015

Do góry
No i trzecia psinka
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 13:34, 08 sty 2015

Do góry
A tu nasza druga psinka
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 13:33, 08 sty 2015

Do góry
A tu już nasza nowa psinka
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 13:31, 08 sty 2015

Do góry
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 13:27, 08 sty 2015

Do góry
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 13:26, 08 sty 2015

Do góry
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 13:23, 08 sty 2015

Do góry
Ogród przydomowy - Hosty 13:21, 08 sty 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Ale festiwal kolorów i gatunków, hiacynty powalają kolorowymi kwiatostanami, jak bym tam była, to pewnie padłabym z odurzenia zapachem

Witaj
Zapach kwiatów był obłędny, tylko że było bardzo zimno. Większą uwagę zwróciłem na zapach dopiero w ogrodzie Keukenhof.
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 13:18, 08 sty 2015

Do góry
z opóźnieniem ,ale wklejam zdjęcia z Arboretum w Wojsławicach - 2014r.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:59, 08 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

marzenko moge zapytac mimo że to pewnie oczywiste co to jest to okrywowe na pierszym planie?
Moja "przyziemna" :) pasja 12:57, 08 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Jak nic nie wymyślę, to załatwone .

super
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:54, 08 sty 2015

Do góry
Czuję tę zmianę. Wieczorem długo zasnąć nie mogę, rano, długo śpię.
He, he he!

Miłego dnia.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:29, 08 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Posadź w takim razie trzmielinę żółtą na pniu - trzy szt, pod nią niższe trawki a na brzegu bardziej bordową żurawkę i będzie git jak to mówią.

U ciebie nie wygląda dobrze, bo akurat miskanty wypadły na tle tui a nie w dziurach

Chodzi o to że już byłoby lepiej a resztę trzeba dosadzać, żebyś miała rośliny na różne pory roku. Musiałabyś zrobić cały ogród zimozielony. Może różaneczniki zamiast traw, kwiaty mocno różowe, będą ładnie odcinały się od żółtej trzmieliny. a trawy w hortensjach?

Chyba zdecyduję się na te trzmieliny na pniu albo jakiś świerk na pniu i na jakieś niższe trawki. A mogłabyś mi podpowiedzieć jakieś niższe trawy, czy np. rozplenica japońska mogłaby być mam ją po drugiej stronie huśtawki.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:57, 08 sty 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Do wiosny jeszcze sporo, najlepiej niech przymrozi z poduchą śnieżną włącznie. Taka zima - raz na plusie raz na ostrym minusie - to nic dobrego, nie dość że rośliny dostają po tyłku, to jeszcze człowiek czuje się jak przejechany przez wał i ciągle przeziębienia, wszyscy na około smarkają.
wczoraj znalazłem wiosnę w namiocie z gunnerą, wypuściła zbyt szybko, pierwszy przyrost pójdzie na straty, co bez wątpienia odbije się a jej wielkości, a może i kawałek szlak trafi - chcę normalną, mroźną i śnieżną zimę!

moje gunnery jak zabite śpią mam ok 20cm śniegu. temp w namiotach było na polu -10 to w namiocie -2* a w ciepłe dni wietrzę namioty.
Reszta wszystko śpi magnolie śpią jak zabite z pąkami, rododendrony też narazie dobrze tylko oby do wiosny
________________________________________________________________________________________

I moje magnolie ale nie wszystkie tylko 3 odm. bo reszta nie fotografowana kwiaty się różnią barwą od tych co karteczkach są

1

2

3
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:46, 08 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mam gotowe rozwiązanie, za mało chodzisz po stronie głównej

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/407-modna-rabata-w-ognistych-barwach

Hi, Hi moja rodzina powiedziałaby, że za dużo. Od kiedy się zapisałam do ogrodowiska to siedzę przy portalu i zachowuję się jak uzależniona . Jak czytam jakiś artykuł np. o werbenie to od razu muszę posprawdzać wszystkie nieznane a wymienione rośliny w artykule. To zabiera dużo czasu. Wczoraj miałam otwarte ok. 50 zakładek, wszystkie z ogrodowiska. Wpisałam w wyszukiwarkę kolor pomarańczowy ale nie wyskoczył mi ten artykuł. A jest ich już dużo, wszak mam 5 letnie zaległości .
A to dla ciebie

I zabieram się za czytanie artykułu.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:45, 08 sty 2015

Do góry
Agania napisał(a)
U mnie w we wtorek było już marcowe słońce, wczoraj w nocy -10, dzisiaj rankiem już +4, ale znowu śniegiem sypnęło i zapowiadają dalsze opady, ta pogoda, nie chce sie ustabilizować, ja niczego nie okrywałam, o jukki się nie martwię.

Piękna magnolia, ciekawa jestem czy wiosna będzie dla nich łaskawa i pąków nie wymrozi.

Jukkę tę pierwszą na zdjęciu mam, a tą trzecią chciałabym mieć....pamietasz jakie to odmiany?

Pokażesz te nie zimujące w gruncie?

chodzi ci o juke rośnie bez kłopotu

co do tych co zimuję je w pomieszczeniach to jeszcze młode okazy
Jukka filamentosa x elata

Jukka glauca Baileyi

i Yucca sapphire skies zobaczymy co zrobi ta dla testu zimuje w gruncie

no i coś z większych to i jakieś tam domówiki mam też co w lecie na polu są
Jukka Rostrata

Jukka alofolia purpurea
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:36, 08 sty 2015

Do góry
np wygląda to jakos?
przód do cienia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies