Ale to miłe Reniu, że chcesz mi wysłać czerwone dalie
Coś ci pokażę:
To żródełko zrobione w tym roku, niestety, zanim było dokończone, liliowce przekwitły.
Tutaj zrobię projekt Danusiowy, obecnie rabata jest niedokończona:
Dodam tu trochę inspiracji trawkowych od Marzenki.
No tak, tylko to są plany, ciekawe, ile finansowo uda mi się zrobić.
Będąc na ogrodowisku, pomoc przychodzi niespodziewanie. Ale realizacja idzie troszkę wolniej i w nieprzewidywalny sposób.
Madziu, szybko wątku nie nadrobię, ale z chęcią będę zdjęcia wyszukiwać . Na razie parę wypatrzyłam - wygląda wszystko świetnie czy zimą czy latem - jestem pod wrażeniem! Pozdrawiam ciepło.
Natchniona koleżankami z czosnkowymi awatarkami, czosnki mi też się zamarzył (na razie wybrałam do ogrodu kolorystykę: biało-różowo-fioletową w ramach nabierania doświadczenia będę próbować inne zestawienia):
zielone prostokąty - ekrany cisowe
6 - serby
7 - różaneczniki lub hortensja
fioletowe kropki - rozplenica rubrum i czosnek SPHAEROCEPHALON główkowaty (oczywiście natchnienie: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/435-rhs-hampton-court-palace-flower-show-2014)
żółte kropki - trawy lub żurawki jasnozielone
No niestety, nękają mnie te stwory i to ciągle na tych samych rabatach. Muszę się wziąć za nie ostrzej, bo walczę z nimi jak mi naszkodują, a potem zapominam. Muszę zacząć regularnie tępić i może ograniczę to towarzystwo.
Na pocieszenie dzisiejsze wrzosowisko.
Są też nachyłki i żólte niskie liliowce, tylko, żeby nie przedobrzyć z nasadzeniami Jak to wszystko połączyć i co do tego dodać ? Czego szukać? Rabata w słońcu.
I sporo takich popularnych wysokich: