To jak spotkasz to proszę o cynk - a co sądzisz o Purple Rain ?
Stokrotki afrykańskiej nie miałam pewnie warto spróbować, a heliotrop miałam i czytałam wiele ludzi miało to samo kiepsko rósł i listki czerniały jakiś grzyb chyba jednak trudno przejść na rynku obok takiego spokojnie
W te donic stale nie wiem co posadzić nie wiem co do nich pasuje a co roku w sklepie są w różnych rozmiarach. Też je lubię
Ewa to podobnie jak ja, do koleusa mam słabość, a rojniki do pobitych donic upycham i stawiam w słońcu. Tak marzenia teraz są dobre potem jak dostanę głupiego rozumu to zapomnę co sobie zaplanowałam choć może nie bo już tyle błędów zrobiłam że czas na opamiętanie i cięcie kosztó.
Donica warzywna to ciekawe. Ja miałam ziołową ale zbyt długo piękna nie była ale nie o to szło.
Renia pokazała wczoraj adres do katalogu z jednorocznymi achhh i wypatrzyłam tam szarą donicę z werbeną białą płożacą,kurdybanka i kłosówkę miękką varieratus ochh !!
Okraszę tego posta fotkami
to było bezkosztowe - co miałam po zimie w ziemi wsadziałam - ale tak sobie
hosta w donicy jak najbardziej przynajmniej można cieszyć się ładnymi liśćmi długo
a pelargonie zawsze ok - tu w cieniu
a to była zupełnie nieudana kompozycja - te petunie jakieś były kiepskie sadzonki
Wracając do tej nieszczęsnej rabaty co mi spać nie daje. Zdjęcia w ratach bo cała ma nieco ponad 20m dł i nie mieści się w kadrze.
Zacznijmy od oczka, a właściwie od wykopu pod oczko. Oczko o pow 30m2. (ok 4,5m x 6,5m). Tam gdzie żółta strzałka jest ścieżka do sadu i warzywniaka.
Te same rewiry w starym ujęciu. Oczko jeszcze przed przeróbkami- będzie pod sam żywopłot (tu dopiero sadzony- to te malutkie patyczki w śniegu. .
Środkowa część rabaty.
Świerk po prawej kończy rabatę. On zostaje. Może nie jest jakiś szczególnie urokliwy, ale to nasza pierwsza choinka bożonarodzeniowa z korzeniem i mam do niego ogromny sentyment.
ha ha to super ja to bym biegała pokazywać ci co nowego i fajnego bo raczej do prac polowych idę może awansuję ha ha to będę sprzedawać to jest przyjemna szkółka roślin różnych kiedyś tam już pracowałam a teraz będę na stażu hę
Dziwaczki będę siać bo tylko te nasiona zebrałam reszty nie no i praca chyba będzie to czasu będzie brak na resztę Kawkę wypiłam pyszna była coś mi w gardle zasycha... Trochę Ci zaśmiecę dziwaczkami
Ciemiernik z kwiatkami zasypany, pozostałe chyba nie zakwitną, tylko cuchnący ma pąk nabrzmiały, ale jego pełnia kwitnienia na kwiecień chyba przypadnie.
Aniu, ja za zimówkami się jeszcze nie rozglądałam, mało z domu wychodziłam. Mam cichą nadzieję, że mi się coś trafi.
Dziś wpadliśmy na chwilę na działkę, odpadków na kompost zebrało się sporo i czas było to wywieźć.
Całość cienką warstwą śniegu przykryta, słońca było brak i widok jakiś ponury. Nawet nie miałam ochoty zdjęć robić. Coś tam jednak cyknęłam. Ale żadnych cebulowych wychodzących z ziemi nie widzialam. Wszystko śpi.
Rododendrony zwinięte liście mają. Widać ziemia zamarznięta i cierpią. Zresztą nie pierwszy raz, gorzej bywało. Za kilka dni ocieplenie ma przyjść, to ziemia może odtaje nieco.
Marysiu... nawet TV zrezygnowała z Mody na sukces.... daj sobie siana z moim serialem... początki to byłą walka jaka każdy przechodzi jak znajdzie się na forum. Chce się wszytko zaorać i zaczynać od nowa.... nawet ja, która uważałam, że nie mam idealni,e ale mi się podoba.. Na szczęście te rozterki już za mną
I ostatnia fotka.... moja telewizyjna po przekopaniu... jak jest śnieg nie jest źle
Ewa dziękuję za różyzkę.
Ja mam tego liliowca i bardzo go lubię, już mam 5 kupek bo podzieliłam ostatnio mocno, ja lubię go bardziej nawet z liści które trochę robią za trawę, kwitnie do mrozów, w tym roku kwitł mi kiepsko ale nie tylko ten - może pierwszy rok po podziale tak jest,
Liliowce masz piękne, ja szukam brązowych i czerwonych.
Miałam tyle weny twórczej i zielonych gałązek że poczyniłam dekoracje do naszego kościółka/kaplicy. Jeden spory wianek wokół Maryi
i 8 niby wianków na parapety od okien szaleństwo, co nie
Nic nie usuwaj. Dziękuję. Ja u Reni pytałam u Wedding Piano - to jest inna róża i widze że choć to nowość to już jest w ofercie szkółek.
Twoja bardzo śliczna zwłaszcza fotka nr 2.
z bliższych zaległości
tegoroczne dekoracje świąteczne oczywiście były
na bramie wjazdowej przycupnęła wielka gwiazda z ogonem
a wejście do domku wygląda tak