Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 22:02, 26 lut 2015

No, to się organizujemy powoli.

Mala_Mi napisał(a)

Gabriela.. kiedy wysiewasz ..upss skleroza.. nazwa na końcu języka.. te niebieskie... uu ..

wiem, wiem.. ośmiał.

Mam swoich trochę nasionek i dostałam od Ani Monte, tak, że będzie tego sporo... jak się uda to rabatka będzie aż miło

Na drugi raz będziesz siedzieć za rabatą i będziesz wąchać róże i piwonie.. Albo jak niebieska, albo jak czerwona z niebieską, wtedy magnolię włączę w rabatę.
Co myślisz o tym pomyśle????? Potem foto usunę Byłaś u mnie to masz pojecie czy to będzie dobre czy nie..

Ośmiał wysiej w połowie marca, w zupełności wystarczy, żeby urósł do maja, kiedy się go po przymrozkach wysadzi. Możesz zrobić tak jak ja - jak będzie ciepło w połowie kwietnia, wynoszę wszystko do szklarni i rozsada jest naprawdę dobrej jakości.

Za jaką rabatą mam siedzieć i o co chodzi z kolorami i magnolią? Zdjęcia niet, nic z tego nie rozumiem.
Mala_Mi 22:28, 26 lut 2015

Gabriela napisał(a)
No, to się organizujemy powoli.

Ośmiał wysiej w połowie marca, w zupełności wystarczy, żeby urósł do maja, kiedy się go po przymrozkach wysadzi. Możesz zrobić tak jak ja - jak będzie ciepło w połowie kwietnia, wynoszę wszystko do szklarni i rozsada jest naprawdę dobrej jakości.

Za jaką rabatą mam siedzieć i o co chodzi z kolorami i magnolią? Zdjęcia niet, nic z tego nie rozumiem.

Czasu nie mam zaglądam na szybko.. to i są efekty.. że zapomniałam wstawić.. przyleciałam wykasować I sie zdiwiłam, że foty nie ma
mira 22:39, 26 lut 2015

Gabriela napisał(a)
Czyli to jednak trochę bardziej skomplikowane, niż myślałam. Ale do zrobienia przecież, skoro Dzidce się udało być wtedy, kiedy trzeba.

Trasa do Kórnika wygląda tak:
Rzeszów- Kraków- Gliwice- Wrocław - Kórnik.
Warszawa z Łodzią to wszędzie mają tak samo daleko - nad morze, i w góry i do Kórnika. Dacie radę, Bogdzia szykuj się.

No Tarnów mały to pominięty a to jakoś przed Krakowem jest.

Gabrysiu ja nie mogę posadzić nasion w marcu. Jadę do 15 kwietnia rehabilitować się więc nie wysiewam nic bo jak posieję to potem trzeba bardzo dbać. Jadę za miesiąc. Jak myślisz połowa kwietnia to też będzie dobry czas na sianie co ?
Gabriela 23:05, 26 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)

Czasu nie mam zaglądam na szybko.. to i są efekty.. że zapomniałam wstawić.. przyleciałam wykasować I sie zdiwiłam, że foty nie ma

W tym miejscu, to ja mam dwa razy szersze okno i taras U Ciebie aż się prosi o rabatę, bo pusto. Ja bym zrobiła tylko po niebieskiej linii, za to do końca ściany domu, po lewej stronie. Ciut szerzej i ten chodnik trzeba by wyautować. Róże rabatowe myślę, inne raczej nie, na okrywowe trochę za wąsko, chyba że jakieś małe. I piwonie - dobry wybór, a pomiędzy jakieś niewysokie wypełniacze - jarzmianki na ten przykład. Widzisz tam pastelowo, czy mocne kolory? Nie pamiętam, co jest na przeciwko?
Pod oknem nie może być nic wysokiego, bo Ci storczyki nie urosną. Magnolie za duże i za wysokie pod ścianę domu - w końcu urosną duże i szerokie, więc nie będzie proporcji.
Gabriela 23:09, 26 lut 2015

mira napisał(a)

No Tarnów mały to pominięty a to jakoś przed Krakowem jest.

Gabrysiu ja nie mogę posadzić nasion w marcu. Jadę do 15 kwietnia rehabilitować się więc nie wysiewam nic bo jak posieję to potem trzeba bardzo dbać. Jadę za miesiąc. Jak myślisz połowa kwietnia to też będzie dobry czas na sianie co ?

Ależ oczywiście, że Tarnów jest po drodze z Rzeszowa do Krakowa. Karawana będzie duża, szykujcie wielblądy.

Jak się nie da, to trudno. Cynie i kosmosy wsiejesz do gruntu i nie będzie problemu z rozsadą. Aminek wysiałabym najpierw do doniczek, rośnie szybko, kwiecień mu wystarczy na pewno, jeszcze nie wiem czy i jak się rozsieje po zimie. Dalia kiełkuje dosłownie po kilku dniach od siewu, będzie wtedy jaśniej i cieplej, więc na pewno będzie dobrze i nadgoni czas.
Napia 23:18, 26 lut 2015

Gabriela napisał(a)

Ano piękne i będzie można je osobiście zobaczyć. Ty masz bardzo blisko do Kórnika, więc dla Ciebie to będzie najmniejszy problem. Zapisujesz się do Miłośników Lilaków/Bzów?

Wpisuję się na listę
Bez bzów nie wyobrażam sobie ogrodu A do Kórnika w tym roku pewnie nie raz się wybiorę Znowu zobaczyć rododendrony i lilaki. I same założenia parkowe. kiedyś mieszkałam całkiem niedaleko, teraz niestety mam kawałek, ale bez przesady
Mala_Mi 10:29, 27 lut 2015

Rabata będzie do końca ściany i zahacza o kawałek tarasu... by nie kosić górki, bo tam zawsze kosiarka ma problem.
Idę w pastelowe, ciepłe kolory, i w kolory rożne... piwonie pojedyńcze.. min Coral Sunset, Duchesse de Nemours, ośmiał bym tu wkomponowała, dalie, coś granatowego i trawki... sesleria jesienna. Przesadzę różę Graham spod tarasu i testowo kupiłam Róże Hansestadt Rostock.
Ścieżki nie zlikwiduję, bo pod okapem i tak zawsze sucho i nic tam nie rośnie, trzeba podlewać. Ścieżka dla psa musi być.. inaczej wszytko stratuje. Czyli względy praktyczne.

Okno mam takie szerokie jak w projekcie, tylko nie dałam do ziemi, bo tarasu nie zrobiłam, wiec mi nie potrzebne do samego dołu. Dałaś szersze okna??

Plany przenoszę do siebie.. by ci nie zaśmiecać wątku.
Bogdzia 18:23, 27 lut 2015

Gabrysiu samych sukcesów zawodowych , ogródkowych , wycieczkowych a szczególnie rodzinnych w Dniu Twoich Imienin

Kasya 18:31, 27 lut 2015

Imieniny? Dzisiaj ?
To ja tez przylaczam się do życzeń
Spełnienia marzeń ogrodkowych i innych rownież
hanka_andrus 19:01, 27 lut 2015

Buziam, sciskam i tuliskam!