Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

ewsyg 20:03, 26 lut 2015

Aniu, pisałaś u Agani, że chcesz zastawić jakimś drzewem drzwi sąsiadów. Tzn widok. A może rajska jabłoń. Obejrzałam właśnie rajskie jabłonie w " Rok w ogrodzie" odcinek majowy i żałuję, że nie mam większej działki bo bym chyba wszystkie posadził.
Napia 22:59, 26 lut 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Miłego dnia życzę

Ewa, był miły, chociaż zupełnie nie ogrodowy, a było tak pięknie i słonecznie
Napia 23:00, 26 lut 2015

Bogdzia napisał(a)
Miłego dnia , super że juz wiosennie.

Dziękuję Bożenko Wiosna na całego! Hurra!
Napia 23:10, 26 lut 2015

ewsyg napisał(a)
Aniu, pisałaś u Agani, że chcesz zastawić jakimś drzewem drzwi sąsiadów. Tzn widok. A może rajska jabłoń. Obejrzałam właśnie rajskie jabłonie w " Rok w ogrodzie" odcinek majowy i żałuję, że nie mam większej działki bo bym chyba wszystkie posadził.

Ewa, zastanawiałam się też nad jabłonią, ale może nie pasować do pozostałych nasadzeń. To rabata ze szmaragdami, limelightami i bodziszkami. Są tam też posadzone dwie kolumnowe wiśnie Amanogawy, bo trzecia niestety przemarzła. Zastanawiam się nad posadzeniem po obu stronach kolumnowych wiśni japońskich ( jedną będę musiała przesadzić) a w środku coś niewielkiego, ale nieco bardziej rozłożystego. Ale na razie myślę i co chwilę zmieniam decyzje, mając nadzieje, że coś w końcu przyjdzie mi do głowy. W ostateczności dosadzę trzecią Amanogawę dokładnie na wprost okna.

To zdjęcie wąskiego paska pomiędzy domem a płotem, które sprawa wrażenie, że za chwilę widok na działkę sąsiadów zostanie zasłonięty. Ale to jednak nie do końca tak jest.

Napia 00:12, 27 lut 2015

Ulubione kolorki - już sama nie wiem, czy na dobranoc czy na dzień dobry

lojalna_ 11:46, 27 lut 2015

Kolorowo mi i wiosennie tez chce magnez potasu na brazowe bukszpanki
ewsyg 13:49, 27 lut 2015

Agnieszko, widziałam dzisiaj bociany
Bogdzia 17:27, 27 lut 2015

ewsyg napisał(a)
Agnieszko, widziałam dzisiaj bociany

Wtv też mówili że przyleciały i bardzo dużo osób z forum też je widziało. Miłego weekendu Agnieszko.
Kasya 17:30, 27 lut 2015

Napia napisał(a)

Ewa, zastanawiałam się też nad jabłonią, ale może nie pasować do pozostałych nasadzeń. To rabata ze szmaragdami, limelightami i bodziszkami. Są tam też posadzone dwie kolumnowe wiśnie Amanogawy, bo trzecia niestety przemarzła. Zastanawiam się nad posadzeniem po obu stronach kolumnowych wiśni japońskich ( jedną będę musiała przesadzić) a w środku coś niewielkiego, ale nieco bardziej rozłożystego. Ale na razie myślę i co chwilę zmieniam decyzje, mając nadzieje, że coś w końcu przyjdzie mi do głowy. W ostateczności dosadzę trzecią Amanogawę dokładnie na wprost okna.

To zdjęcie wąskiego paska pomiędzy domem a płotem, które sprawa wrażenie, że za chwilę widok na działkę sąsiadów zostanie zasłonięty. Ale to jednak nie do końca tak jest.

wcale nie taka wąska ta rabatka, ja bym tam jeszcze cos wcisnela...
Napia 18:45, 27 lut 2015

lojalna_ napisał(a)
Kolorowo mi i wiosennie tez chce magnez potasu na brazowe bukszpanki

Dzięki Jolu profilaktycznie też można, bo moje całkiem zielone? a nie chciałabym przedobrzyć