Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój nowy stary ogród 10:39, 11 gru 2014

Do góry
Melduję,że zakupiłam ciemierniki dwa ostatnie z L na razie stoją w osłonkach, wiosna pójdą do ogrodu

Moje róże mają poobrywane listki, a ja dłonie mam w opłakanym stanie po tej operacji
kopczyki niestety nie zrobione
Ogródeczek 10:35, 11 gru 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Mój oszroniony ogródek

Bajkowe widoczki
Ogródeczek 10:34, 11 gru 2014

Do góry
Najmłodsza ogrodniczka

Ślicznotka imienniczka mojego diabołka jakie piękne oczka mamo tato chłopaki na parapetach będą wisieć ! miłego na dziś paaa
Kolorowy ogród na piasku 10:34, 11 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Ach, widzisz jakie spryciary, tak się wyhodowały
Ja nic dla nich nie robię, troszkę kompostu pod korzeń, tyle.

Tutaj rozpoczynają kwitnienie.

Te ostróżki są piękne. Uwielbiam je A czy u Ciebie nie łapią mączniaka ? czy często robisz oprysk jakiś - chemicznie czy naturalnie zwalczasz mączniaka ? Piwonie cudne- aż czuję ich zapach. Piękny ten Twój ogród- chciałabym móc go zobaczyć na żywo kiedyś.
Kolorowy ogród na piasku 10:31, 11 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Mario, witam i dziękuję za czułe słówka
Zapraszam byle do wiosny
Witając

Viva poproszę nazwę tej róży jasnoróżowej po lewej stronie. A ta biała po prawej to też róża czy coś innego- napisz co to jest bo pięknie kwitnie i czy długo kwitnie ?
Ogródeczek 10:29, 11 gru 2014

Do góry
Planuję tutaj zmiany bo mi się nie podoba Proszę o rady

To samo myślałam o ścianie. Ja posadziłabym wysokie trawy i reszta wraz żurawiami będzie do tego grała właśnie taka nie za bardzo poukładana.
Pewnie już wszystko macie zaplanowane. A ja dopiero teraz nadrabiam wątki. Poczytam sobie dalej.
Ranczo Edy 10:25, 11 gru 2014

Do góry
Troszkę śnieżku

Ranczo Edy 10:24, 11 gru 2014

Do góry
Wczoraj śnieg ruszył nieśmiało ale za to jak wiało i zimmmno dziś słabszy wiatr i śniegu niet trochę lampek zawiesiliśmy wieczorem cieszymy się nastrojem

Ranczo Edy 10:21, 11 gru 2014

Do góry
Hej hej dziewczynki witajcie

Beatko Kasiu Iwonko Ewcia Jazzy

żyje musiałam odespać ha ha jeszcze trochę kaszlu mi zostało i męczy w nocy ale już oki dzieciaki ruszyły do szkoły teraz tylko noszenie opału i można powymyślać Cieszę się że ciasteczka się podobały mam dla Was dekoracje wczoraj z Lencią robiłyśmy i zostaną tylko kokardki albo nitki

Ranczo Edy 10:16, 11 gru 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Nastrój świąteczny mi się udzielił jak obejrzałam Twoje cudeńka. Zdolna z Ciebie dziewczyna Edytko i taka pracowita.
A ciasteczka wyglądają jak z mojego dzieciństwa i jak apetycznie wyglądają.
Dziękuję za wizytę i kwiatucha zostawiam

Joasiu bardzo miła jesteś kwiatuchy cudowne dziękuję i zapraszam jeszcze
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:10, 11 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
... w odróżnieniu od innych jarzębin nie choruje, trzyma zwartą koronę i nie rośnie jak głupi na wyścigi. Ładnie sie wybarwia na jesień (zwykłe jarzębiny tracą liście wcześnie i są brzydkie). ... Owoce ma piękne , czerwone... ale .. uwielbiają je ptaki, szczególnie kwiczoły.... Siedzi taki kwiczoł i pilnuje dzień i noc drzewa, odgania wszytko co lata. Zachowuje sie jak pijany.. chyba od tych sfermentowanych owoców.
Trzymamy go dla ptaków ....

Zwykłą jarzębinę mam i we wrześniu lecą już liście. Widziałam na jesieni cały rząd jarząbu szwedzkiego, cudownie przebarwionego- tylko tyle, że na suchych piachach w mieście. Cieszę się Aniu, że na twojej glinie ładnie rośnie, bo u mnie taka sama ziemia. Wpisując na listę miałam też na myśli ptasią stołówkę.
Choć biorąc pod uwagę to pijaństwo....
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:54, 11 gru 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Aniu miło Cię gościć. zywopło jest z tuji. Ona była sadzona w dwóch odmianach na przemian po 4 sztuki czyli po jednym przęśle. To był napewno Brabant a tej drugiej trochę ładniejszej niestety nie pamiętam nazwy- wtedy nie zwracałam na to uwagi. Ten kawałek wystający przed bramą jest właśnie tej innej odmiany. Ona ma tak w pionie rosnące gałęzie. A tniemy ten żywopłot tylko raz w roku i tniemy go dopiero chyba od 4 lat a posadzony był chyba 14 lat temu.Pozdrawiam

Gosiu na na jaką szerokość jest cięty ten żywopłot? Bo wspaniale wygląda- taki zielony parawan.
Przepraszam Gosiu, że tak dopytuję ale muszę skasować swój "żywopłot" z ałyczy. W zamian rozważam graba i tuję. Żywotniki maja tę przewagę, że są zimozielone tylko tak normalnie puszczone nie bardzo mi pasowały. Ale taki zielony parawanik ....

Gosiu powiedz mi jeszcze co to za jeżyk?
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 09:43, 11 gru 2014

Do góry
Edit napisał(a)
22 listopada 2014 r.
Była tego dnia piękna pogoda

Co to za cudne trawy te wysokie związane?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:29, 11 gru 2014

Do góry
W głębi okryta laurka bo jak mi zmarznie to z czego będę robić obiecane laurki ha ha ??????
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:27, 11 gru 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:27, 11 gru 2014

Do góry
A teraz nareszcie u mnie zima i ogród przystrojony
Pszczelarnia 09:26, 11 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ogrodnik oddający się zimowym lekturom wszelkim i porządkujący dom znajduje taką książeczkę - reprint. Opisuje ona urządzenie gospodarstw rolnych wsi dolnośląskiej w XVI w.

Kiedyś było krótko i prosto... a teraz.... jest O. i mamy kociokwik w głowach.. i ile ogrodników tyle teorii.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:24, 11 gru 2014

Do góry
Zapraszam -- Wszystkich na pierniczki Nie wszystkie przystrojone bo dzieci tym się zajmować będą
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:20, 11 gru 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Aniu we wspominkach piszesz o jarząbie szwedzkim- zadowolona jesteś z niego? Nie choruje? Jakie ma przyrosty? Bo mam tego jegomościa w planach.
I serdecznie dziękuję za zaproszenie.

Szału nie ma, dupci nie urywa. Ale w odróżnieniu od innych jarzębin nie choruje, trzyma zwartą koronę i nie rośnie jak głupi na wyścigi. Ładnie sie wybarwia na jesień (zwykłe jarzębiny tracą liście wcześnie i są brzydkie). Ten się robi żółty, a potem brązowy. Owoce ma piękne , czerwone... ale .. uwielbiają je ptaki, szczególnie kwiczoły. Co nie padnie łupem jesienią, to zimą jest o to walka do ostatniej kropli krwi. Siedzi taki kwiczoł i pilnuje dzień i noc drzewa, odgania wszytko co lata. Zachowuje sie jak pijany.. chyba od tych sfermentowanych owoców. Następnie jednego dnia przylatuje cała rodzinka (chyba setka) i w krótkim czasie nie ma ani jednej bubki.
Trzymamy go dla ptaków I nazywamy kwoiczołkowe drzewo
Strażnik kwiczołek w styczniu

Rośnie w miejscu gdzie nie mam dobrych fotek. Takie wykadrowane urywki z innych fotek tylko mam. W tym roku owoców miał mało.. i już zjadły ptaszyska wszytko

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:17, 11 gru 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Brak słów zachwytu na ten widok.
Dobrze zaprojektowany ogród nawet zimą jest piękny.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies