Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:38, 11 gru 2014

Do góry
Dzisiaj poświęcam czas na segregowanie zdjęć ..... jak zwykle mam ich za dużo.

Wakacyjne zielone wspomnienia:

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:34, 11 gru 2014

Do góry
Aniu we wspominkach piszesz o jarząbie szwedzkim- zadowolona jesteś z niego? Nie choruje? Jakie ma przyrosty? Bo mam tego jegomościa w planach.
I serdecznie dziękuję za zaproszenie.
Mój ogród pod górkę... 08:26, 11 gru 2014

Do góry
Dla porównania wstawię kilka zdjęć jak było! Mieliśmy przeuroczy blaszak, miejcse którego zajął domek drewniany. Basen częściowo w wykopanej dziurze teraz doczekał się swojego wybrukowanego kręgu.

Krąg basenowy:

Dżungla, która została wykarczowana:

Przyznam, że kilka firm, które przyjechały do nas na "wizję lokalną" po obejrzeniu naszego buszu nie pojawiło się już drugi raz i nie dziwię się.
Przyjazny ogród 08:12, 11 gru 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Powrót do jesieni, w zasadzie już zimy. Przed chwilą przywiozłem palety na kompostownik, 10 sztuk chyba wystarczy, to ważne, bo do tej pory marnotrawiłem i sypałem organiczne śmieci na skraju ogrodu przy uprawnym polu. Jak przeziębienie przejdzie biorę się za zbijanie.

Z jadłodajni widać że ptaki korzystają, choć tłumów nie ma, a o tej porze prawie wcale ich nie widać. Pozostały tylko bogatki i ślady podjadania.

Czytam , żeś przeziębiony, wracaj szybko do zdrowia..i dawaj kolejne fotki, cudownie pokazujesz nam ogród
Ja też już powiesiłam sikorkowe krążki na drzewach, dzięki za radę i wskazówki jak je wykonać
Fajny ten sklepik spichlerzowy, dużo nasion, jest w czym wybierać
Liliowcami się zachwycam, wielka masz juz kolekcję, nie wspominając o irysach i piwoniach
Twój ogród nie wygląda na taki młody, ale przede wszystkim na ogromny
Pływacz zwyczajny ładnie wyglada jak kwitnie, kotewkę u mnie zjadają karpie.

Wiosna w kokoryczy i te schody, przez lasek, super miejsce na spacery

życzę zdrówka
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:38, 11 gru 2014

Do góry
wokół ogrodu....rosły 5-6-8 metrowe.....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:37, 11 gru 2014

Do góry
jak ostatni raz widziałm swój ogród czyli wczoraj rano wygladał mniej więcej tak ( zdj. archiwalne ale powiedzmy ze sens jest)
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 07:08, 11 gru 2014

Do góry
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 01:30, 11 gru 2014

Do góry
10 grudnia 2014 r.
Mój 4 arowy azyl... 01:29, 11 gru 2014

Do góry
Dla zaglądających...

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 01:22, 11 gru 2014

Do góry
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 01:17, 11 gru 2014

Do góry
22 listopada 2014 r.
Była tego dnia piękna pogoda
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 01:11, 11 gru 2014

Do góry
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 01:08, 11 gru 2014

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:20, 11 gru 2014

Do góry
Kasiu ja bym z chęcią sobie jeszcze wianki porobił, ale chyba pozostanie mi czekać do przyszłego roku

Iwonko ojj stroik pojechał już do ciotki na stół, ale chwilka i zaraz sobie przypomne.
Cały stroik miał 47x17 cm, ale karton był mniejszy bo kleiłem szyszki na krawędzie, czyli myślę można odjąć tak po 1,5 cm z każdej strony.

Styropian wklejałem jako takie kostki na pewno na środku pod kieliszkami miał 4cm grubości.
Myśle, że te środkowe prostokąty wystarczą w wymiarze 8x38cm, najwyżej coś dotniesz już w domku.

Trudno mi tak konkretne wymiary określić bo robiłem stroik na żywioł z tego co wpadło pod rękę i się nadawało, nic nie mierzyłem i wycinałem na oko
Zamieszczę jeszcze jedno zdjęcie z góry, może się przyda

Dwa ogrody 23:37, 10 gru 2014

Do góry
Yolka, Twój bodziszek ma wspaniałą nie tylko nazwę, kolor mnie urzekł również
Bogdziu, nowej ziemi nie ma i nie będzie
Vivo, stipy warto siać, długo zdobią ogród, nowy jeszcze w budowie, ale cieszę się z tego, że nie wszystkie miejsca mam zagospodarowane, będę mogła jeszcze poszaleć nie spodziewałam się, że kiedyś tak napiszę, bo jeszcze nie tak dawno ubolewałam, że pusto jest
Karolina, może jeszcze skuszę się na jakieś różyczki, ale miniaturowe
Gabrysiu, tegoroczne ozdoby świąteczne jeszcze siedzą w mojej głowie dotychczas nie miałam czasu się za nie zabrać, robiłam ostatnio dużą dekorację/scenografię i chyba mam przesyt ozdoby zrobię jak zawsze na ostatnią chwilę, najpierw muszę ogarnąć dom
Twoje zamówione bombki na pewno będą ładne, z różami mam jakieś, ale jeszcze w pudłach
Ewo, konewki lepiej schować, lód zniszczył mi parę rzeczy
a penstemonem sprawisz mi ogromną przyjemność
ewsyg - pozdrawiam
Bogdziu, bombki z ubiegłego roku w pudełkach, nowe się robią w pracy i na potrzeby tejże
Yoku Gabrysiu, dziękuję za przypomnienie moich fotek jak zrobię nowe bombki to oczywiście pokażę
Aniu Monte, penstemonów nie mam żadnych, to była miła propozycja Ewy

Dzisiejsze fotki, chociaż nie był to prywatny wyjazd

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:37, 10 gru 2014

Do góry
Madżen - gratki I podziękowanie za udostępnienie miejsca na super klubokawiarnię
I spraw sobie taki karmnik.. super desing.. i praktyczny A ptaki będą cie kochać dozgonnie i już sie od śmieciuchów nie opędzisz ..

Kolorowy ogród na piasku 23:27, 10 gru 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ostrózki własnej hodowli powaliły mnie na kolana!

Ach, widzisz jakie spryciary, tak się wyhodowały
Ja nic dla nich nie robię, troszkę kompostu pod korzeń, tyle.

Tutaj rozpoczynają kwitnienie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:20, 10 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Aniu, już kiedyś tak sobie myślałam, że Twoja to chyba nie jest Watanabe, ona z pokroju wydaje mi się inna. Może to Cascade ?
Ja mam Watanbe i kwitnie cały sezon, ostatnie kwiatki zmroził w październiku przymrozek. Nie jest to taki szał kwitnienia jak u Ciebie ale myślę sobie, że coś za coś.
Powalająca ilość i jakość kwiatów na Twoich rabatach

Viva.. dziś pół popołudnia spędziłam robiąc doktorat z kalin...
Masz chyba rację.. moja kwitnie krótko, nie ma owoców jesienią i kwiaty ma bardziej pełne niż Watanabe.
Cascade też wykluczyłam... wszytko sie zgadza, ale moja nie ma owoców.. a Cascade ma.
Wynalazłam kalinę bardo podobna do mojej i nie owocuje.. nazywa się Kalina japońska Lanarth. Tu pokazana jest fajnie i w prywatnym ogrodzie.. wypisz wymaluj pasuje do mojej... http://ogrodoweforum.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=10 To tłumaczy, że jest też dość duża i dość szybko rośnie. Watanabe to jednak nie jest....
Twoja jest zupełnie inna.
Kolorowy ogród na piasku 23:14, 10 gru 2014

Do góry
MARIA napisał(a)

Viva jestem u Ciebie po raz pierwszy , a przyszłam śladem watanabe.
Te kilka stron , które tu zobaczyłam są ... no nawet nie wiem jak to określić
pięknie po prostu pięknie
ja jestem dopiero na początku tej drogi , dopiero przekroczyłam próg
będę do Ciebie zaglądać
fajnie ,że pokazujesz tak dużo słonecznych, kolorowych obrazków
teraz jest to potrzebne aby dotrwać do wiosny
pozdrawiam

Mario, witam i dziękuję za czułe słówka
Zapraszam byle do wiosny
Witając

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:12, 10 gru 2014

Do góry
Agnieszko, Kasiu, Jolu, Bożenko miło Was gościć. W tym rejwachu człowiek nie pamięta, że żyje.
Już dawno przestałam się przejmować drobiazgami, i nie wszystko musi być wysprzątane. Pewnie, śmieci po kątach nie chcę mieć, ale też nic się nie zawali jeżeli podłogę przetrę raz w tygodniu i kurze przy okazji ogarnę.

Bierzcie odrobinę oddechu, i niektóre rzeczy już teraz uszykujcie bez pośpiechu, barszcz już chyba zakisiłyście i bigos już się u Was gotuje?
Potem gotowiec tylko na patelnię albo do garnka i gotowe. Nikt nie zapyta ile czasu straciła gospodyni przy garach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies