Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wizytówka - Historia ogrodu z rowem, który ma być strumykiem.... 23:32, 05 sty 2015

Do góry
Jesień

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:26, 05 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aldono, dopytam o ten dzban w ogrodzie. Czyje to dzieło? Bardzo duży.

Dzban kupiony w Auchan kilka lat temu. Nie jest tak duży, jak w podziwianych przez nas ogrodach, ale z braku laku...

Mam też większy, ale ten angielski lazur nie bardzo u mnie pasuje. Wycyganiłam go od koleżanki za słoik miodu. Stał u niej w klasie z zakurzonymi badylami, a znalazł go jej mąż na śmietniku...

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 23:24, 05 sty 2015

Do góry
Witajcie
Ale nam miło, tyle ciepłych słów Co tu dużo mówić chyba w każdym z nas jest odrobina próżności a nasza właśnie została połechtana.
Trema była(największa tuż przed emisją), ale na szczęście tragedii nie było. Cieszymy się, że doceniacie nasz wysiłek, który wkładamy w ten ogród (choć czynimy to zresztą z niekłamaną przyjemnością). Jeżeli nasz ogród daje radość innym ludziom, inspiruje i zachwyca czujemy się spełnieni.

Jesienią w ogrodzie pojawiła się nowa ławka - tym razem w kolorze karminowej czerwieni

Kasia i Tomek
Ogród pod starym modrzewiem 23:22, 05 sty 2015

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny Zdjęć nie było, bo nie było czego pokazywać
Teraz przyszła zima (w zasadzie już sobie poszła, widocznie wpadła tylko złożyć życzenia, więc to dobry moment i okazja do pokazania mojego ulubionego bukszpanu - śnieg na szczeście zakrył jego mało atrakcyjne sąsiedztwo

W zimowej czapeczce. Jeszcze kilka lat temu był zwykłym nieformowanym krzakiem...

Sosna dorabia sobie w przebraniu za choinkę Dostała nawet bombki

Najpiękniej wygląda jak już zgasną latarnie... Ale niestety nie mam siły zarywać nocy

Rozchodniki tez w czapeczkach

I aby tradycji stało się zadość - wianek... z sówką

Ogródek Iwony 23:17, 05 sty 2015

Do góry
obiecana fotka FP
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:15, 05 sty 2015

Do góry
Jakie plany na 2015...
- dokończyć 2 rabaty zaczęte jesienią
- oczywiście zmienić linie jednej rabaty, żeby czasem nie zapomnieć jak się kostke układa
- najważniejsze to wczesną wiosną rozłożyć linie kroplującą na większości rabat bo zbyt dużo czasu zajmuje podlewanie, automatyka może kiedyś zawita, na pewno nie w najbliższych 2 latach
- zmiany w przedogródku
- budowa wędzarni... ehh tego nawet nie komentuje, ale niestety nie ja rządze
- najważniejsza sprawa na ten rok: nowa i największa rabata w całym ogrodzie na samym końcu działki. Najważniejszym jej elementem będą drzewa (nie mam pojęcia jakie), które chyba wiadomo co mają zasłonić
Rabata będzie w kształcie litery L ( taki falisty jęzor ) 8x6 metrów. Oczywiście cały bałagan zniknie, łącznie z siatką zarośniętą trawą

- sporo kosmetycznych zmian na kilku rabatach.
- będzie też wielka rozróba spowodowana podłączeniem do budowanej kanalizacji
- jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem będe zakładał ogród wg mojego projektu u siostry.
Oczywiście projekt nie gotowy i nadal nie jestem niczego pewien
(wersja mało aktualna)

Chociaż jest miejsce z ławeczką przy altanie, którego jestem pewien na 100% i chciałbym je stworzyć już w tym roku najpierw jednak, brukowanie, nawożenie ziemi, równanie, nawadnianie, elewacja i jak posadzę jakieś rośliny to będzie sukces
Wilcza Góra 23:14, 05 sty 2015

Do góry
Wilczyco z ogromną przyjemnością pospacerowałam ulicami Warszawy, spoglądając twoimi oczami. Tym bardziej, że ja rodowita warszawianka i dopiero za ślubnym wyniosłam się ze stolicy. I choć przyznam szczerze nie wiem czy jeszcze umiałabym w mieście żyć, to z sentymentem oglądałam fotki. Zwłaszcza Stare Miasto i Łazienki. Wszak człek znał każdy kamień, każdą alejkę.....

Wspaniałe są takie powroty do przeszłości. Wiele wspomnień odżyło.
Cudowny album. Dziękuję.
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:13, 05 sty 2015

Do góry
mira napisał(a)
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Te kaliny też u mnie tak miały a na dodatek angielska nie chciała do grudnia spuścić liści. Chyba znów kupię ognika bo 2 mi wymarzły ale jak zimy będą lekkie to może warto.

pozdraiam

Tego ognika zasadził tato jeszcze przed moją przeprowadzką na wieś. Jednej zimy przemarzł, ale odbił od ziemi. Najbardziej podobał się mojej mamie ze wszystkich krzewów jesienią. Uważam, że warto go mieć. Ten kosik siedzi na nim bez przerwy i pożera wszystkie owoce. Jak mu jeszcze nie obrzydły? Nie zwraca nawet uwagi na mojego kota. Pozdrawiam

Do raju daleko - u Ewy 23:13, 05 sty 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ewa dodatkowo jeszcze pływanie w tym jeziorze mnie kręci oczywiście nie dzisiaj

Jezioro cudne A pływasz wpław, czy żeglujesz?
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:12, 05 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Iwonadm, Kasya - mam ochotę zrobić przerwę od forum... a tu takie wpisy... i znów zanudzam...

Storczyki wszelkiej maści i koloru.. najwięcej białych.. nawet ich nie focę. A szczyt kwitnienia przypada chyba w lutym.. wtedy kiedy zimy już mamy po kokardki

Dziś pasł się bażant, a na płocie tradycyjnie rezydował krogulec.. ale nie chciało mi się iść po aparat ..

Piękne "potwory" a jak w pełni rozkwitną to będzie raj
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:10, 05 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Betka - przeczytałam Piękna bezimienna

Karola, Kasiek - niestety naukowcy twierdzą, ze zapamiętywanie snów mają ludzie niezrównoważeni emocjonalnie Inni twierdzą , że tylko Ci co śpią snem lekkim i łatwo się budzą z byle powodu. Zakładam, że należę do tej drugiej hipotezy Budzi mnie byle co ... a do zaśnięcia muszę mieć idealną ciszę.. nawet przewracana kartka książki mnie obudzi. Dlatego nie lubię spać w nowych miejscach.

Madżen - piwonie na all najczęściej zakwitną po długim czasie Ja się zraziłam do zakupów piwonii na all.. cena nie adekwatna do jakości

Gosia - podarki takie jak Tobie to sama przyjemność oglądania ich w nowej odsłonie.. dzięki Tobie inni maja też te podarki u siebie To ty mnie zmusiłaś do wysłania takich lichotek ... i jak brzydkie kaczątka zamieniły się w łabędzie Nigdy nie sądziłam, że takie piździułki się przyjmą Dzięki Tobie jużwiem, że to realne, wiec wysyłam innym.

Kindzia - masz trąbić głośno o Marcelince Też styczniowa panienka...

Madżen mówiła pokaż storczyki, keiki się nie sfociły.. nieostre
Sfociłam część z wielkiego okna.. po moczeniu... taki bałagan z nimi

Problem z upychaniem na parapetach.. za małe parapety
Upchnięte.. jak zakwitną to będzie problem

piękne i ten mały różowy też śliczny
Wizytówka - Historia ogrodu z rowem, który ma być strumykiem.... 23:09, 05 sty 2015

Do góry
Lato

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:08, 05 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Warto warto masz śnieg ? ja nie bee trudno Spokojnej nocki Aniu

Ano wieczorkiem sporo popadało "czapy" na samochodach leżąwzajemnie spokojnej
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:03, 05 sty 2015

Do góry
Iwonadm, Kasya - mam ochotę zrobić przerwę od forum... a tu takie wpisy... i znów zanudzam...

Storczyki wszelkiej maści i koloru.. najwięcej białych.. nawet ich nie focę. A szczyt kwitnienia przypada chyba w lutym.. wtedy kiedy zimy już mamy po kokardki

Dziś pasł się bażant, a na płocie tradycyjnie rezydował krogulec.. ale nie chciało mi się iść po aparat ..
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:00, 05 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aldonko.. jedna zaleta, że dopiero teraz pokazujesz fotki, że coś nowego do obejrzenia Brakuje nam teraz kolorów......
Niedługo wpadnę oglądać foty z Angielskich ogrodów, mam nadzieję, że też tam wstawiłaś swoje fotki Zostawiłam sobie oglądanie na zmęczenie zimowe....

Spróbuję zrobić przegląd ogrodu od wiosny - kolorów nie brakuje w moim jarmarku. Co do angielskich ogrodów zamieściłam parę fotek. A to asterek od Ciebie. Już rozrośnięty więc chyba mogę podziękować

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:57, 05 sty 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
piękna kolekcja Aniu masz do nich łapkę

Zapyziałe te moje patyczaki.. traktowane po macoszemu Ale jakoś rosną Na razie zawiązują pąki.... i co podlewanie to kilka patyków ułamię Próbuję je prostować bo takie rozczochrane nie mieszczą się na parapecie i zawsze coś zniszczę

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 05 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka - w konewce też można w kosmos Przecież w snach nas nic nie ogranicza

Bogdzia - ja jak budzi dudzi ukradnę tę bombkę Gabrysi

Kondzio - szkoda, ale ja nie wyrabiam u siebie i tylko na jednym forum... poza tym jestem wierna, na Ogrodowisko się załąpałam, tu mam przyjaciół i wrażeń nie będę szukać gdzie indziej Tu mi dobrze

Sebek - rura była w zębach

Aneta - fotka będzie. jak tylko się wyprawię w ten kosmos Przecież fotografuję już wszytko Wielkiego Brata nie trzeba.. sama siebie szpieguję i upubliczniam

Eda - jestem niekulturalna, bo nawet herbatki nie podałam Ale był zapitol z tymi fotami

Tesiu - zmiany nie takie wielkie, były większe Ale już placu na rewolucje brak

Ewa Agent 007 - troszkę mnie poniosło

I storczyki, lubię tego różowego o pstrokatych liściach , kwitnie co chwila, kwiatki ma malutkie, ale kwitnie bardzo obficie.. i często

Widać jakie ma małe kwiatki do zwykłych felków. Ale kawtostan wcale nie mniejszy.. czyli ten badyl z kwiatami

Lek na całe zło czyli mój ogród 22:50, 05 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Witam sie miło sliczne fotki jesiennego ogrodu i to co bardzo lubie a co do kwitniecia pozna jesienia to tez jestem zaskoczona i przerazona ...to moj pierwszy sezon zimowy i panikuje jak cos sie pojawia

Miałas piekne ozdoby swiateczne a kocica cudna to chyba kocur jednak ;

Ogród masz cudny róze tulipany oj a to moj hicior ciemiernik odkryłam go dopiero na ogrodowisku i juz sie bie moge doczekac az go zasadze

Witaj, to kocica Cynamonka. Tu w zimowej szacie

Ciemierniki warto mieć. Obficie się wysiewają, więc po kilku latach można nimi obsadzić cały ogród. Pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:49, 05 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
To super fajnie teraz podziwiać gdy tak ponuro Mój Biały chyba później wystartuje ale różowe już pączki się zakolorowały

Jutro i ja wdepnę do ogrodu zobaczę co tam piszczy w śniegu
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:48, 05 sty 2015

Do góry
To super fajnie teraz podziwiać gdy tak ponuro Mój Biały chyba później wystartuje ale różowe już pączki się zakolorowały

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies