Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

paniprzyroda 23:27, 17 mar 2015

Bogusiu, wiosenne kwiatuszki cieszą oko i serduszko mówisz, że posadziłaś głęboko kleome, chyba swoje jeszcze raz przepikuję, sadziłam po cztery, maja juz ciasno w doniczkach, i wyciągają się troszkę, chyba im nie zaszkodzę? Czy kleome rozsiewa się samo w gruncie?
bogumila 06:22, 18 mar 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Zrezygnowałm z kleome, i ubolewam nad tym. Nie pasowało jej u mnie i marnie kwitła. Ona chyba cięższą glebę woli.
Bogusiu, jak się nazywa ten fioletowy irysek?
Irysek to Purple Gem.Kleome szkoda...lubi żyzną ziemię.
bogumila 06:35, 18 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)
Bogusiu, wiosenne kwiatuszki cieszą oko i serduszko mówisz, że posadziłaś głęboko kleome, chyba swoje jeszcze raz przepikuję, sadziłam po cztery, maja juz ciasno w doniczkach, i wyciągają się troszkę, chyba im nie zaszkodzę? Czy kleome rozsiewa się samo w gruncie?
Kleome też zaczęła się wyciągać...i dlatego posadziłam głębiej.Sadzę pojedyńczo do pojemników po dużym jogurcie.Lepiej rosną w większej ilości ziemi,mają mocny system korzeniowy i wykształca się grubsza łodyga.U mnie są wiatry i dlatego zależy mi na mocnej roślinie.Nie wiem,czy się rozsiewa...uprawiam dopiero drugi rok...u mnie wszystko później rusza i być może zdążę wyplewić,zanim ujrzy światło.W tym roku zostawiłam sporo innych roślin do wysiania...może coś się pokaże...Kleome lubi żyzną ziemię,mam dużo kompostu zmieszanego z końskim nawozem i wsadzam sadzonki do ziemi w taką mieszankę.
iwonadm 07:07, 18 mar 2015

Bogusiu ty masz złotą rękę do tych roślinek
piękne okazy
Mirka 10:09, 18 mar 2015

Zasiewy jak marzenie W przyszłym roku spróbuję wysiać Kleome.Bogusiu kiedy zaczynasz zasilać po pikowaniu roślinki i czym zasilasz
bogumila 10:32, 18 mar 2015

iwonadm napisał(a)
Bogusiu ty masz złotą rękę do tych roślinek
piękne okazy
...na razie tylko jedną...lewa powraca do zdrowia...Pozdrawiam.
bogumila 10:34, 18 mar 2015

Mirka napisał(a)
Zasiewy jak marzenie W przyszłym roku spróbuję wysiać Kleome.Bogusiu kiedy zaczynasz zasilać po pikowaniu roślinki i czym zasilasz
Nie zasilam...staram się wsadzać do dobrej ziemi...jak zrobi się cieplej to hartuję,żeby nie wybiegały.
bogumila 10:36, 18 mar 2015

Wiosenny widok na jezioro...na pniu clematis Warszawska Nike.
Robertop 18:17, 18 mar 2015

Pozdrawiam Mistrzynię siewek. Ja w tym roku nic nie siałem, bo marne miałem wyniki w poprzednich latach. Jak oglądam Twoje zdjęcia, to trochę mi żal, ze odpuściłem.
Kasya 18:21, 18 mar 2015

Tez podziwiam jak pieknie ci wszystkie roslinki z nasionek wyrastają
ja nie mam do tego dobrej ręki