Choroba i do nas się przywlokła. Wnuczek już drugi dzień w domu. Mnie jakieś gluty w gardle, ale bez bolesności. Na razie sokiem z kwiatów bzu się kurujemy i kaszlu nie słyszę,ani w swoim pokoju, ani w jego. Może się uda.
Wstrzymałam się z wyjściem do ogrodu.
Ale z psem mus iść.
Tobie na 4 seteczki szybkiej ciepłej wiosny.
O takiej!
Aga, czy to kwitnące na fioletowo to liriope? Kupiłam zeszłej jesieni w Wojsławicach, ale na razie nie zachwyca.
Pamiętam o fotce seslerii przed cięciem dla Ciebie
Tu masz widok na kostkę pojedynczą i podwójną. Osobiście wolę podwójną, ale zabrała by za dużo miejsca, więc postanowiliśmy obrzeża domu zrobić z 1 kostki. Żałuję tylko, że ta przecinająca ogród nie jest z 2 kostek, bo jest przez to mało widoczna.
Te szersze linie są wygodniejsze przy koszeniu trawnika!
Dołek był kopany na szerokość i długość szpadla. Wsypywany był piach potem cement w takich proporcjach
resztę napiszę wieczorem
wieczorne edit:
potem piasek i cement był mieszany i wbijana była kostka (czyli emek nie ubijał drążkiem tak jak jest napisane w przepisie na chudy beton).
Ostatnią czynnością było zlanie kostki dużą ilością wody.
Witam.
Jestem tu nowy i witam wszystkich.
Porzrebuje pomocy w zaprojektowaniu rabaty, moze ktos bylby w stanie mi udzielic takiej pomocy poniewaz sam nie mam zadnego pomyslu.
Poniezj wklejam szkic obszaru jaki bylby do zagospodarowani
Dzieki za kazdy pomysl https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/78/784866/thumb_original.jpg
aaaa tak mi tęskno za zielenią,że zrobiłam dziś użytek z farby i pomalowałam moje drewniane "wycinanki"
a mój synciu zakochany w działce zażyczył sobie kreta ale tylko w swoim pokoju więc jest
Pękam z dumy jako matka gdy widzę 5 latka rysującego swój projekt ogrodu Muszę odnaleźć te projekty w gąszczu innych rysunków.Plan na ten sezon to posadzenie jabłoni,której już wybrał imię
No i cieszy się z odejścia zimy bo będzie mógł realizować swoje plany heheh
Bielunie
W nogach bieluni werbeny z zeszłego roku nadal w stanie spoczynku, pewnie je wykopię i zaniosę w cieplejsze klimaty.
Agawom zdjęć nie robiłam a 4 wielkie zimują u mnie. One piękne i takie same przez cały rok