Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

paniprzyroda 22:20, 15 mar 2015

A ja z innej beczki. Dostałam wczoraj od znajomej dużą sadzonkę róży, podobno rosła w ogrodzie jej prababki, niestety nie zna nazwy, przebarwia się na różowo, fioletowo, malinowo, nawet do pomarańczu, rozrasta się rozłogami. Ciekawa jestem co to za cudo będzie, na pewno do rozpoznania, na razie posadziłam w dużej donicy i zadołowałam w ziemi. Pozdrawiam Aniu, pogoda ma być ładna, ale nie szalej
Robertop 00:37, 16 mar 2015

monteverde napisał(a)

Miło, że wpadłeś Robert

Do Ciebie zawsze z wielka przyjemnością
alinak 00:39, 16 mar 2015

Ania no własnie ostatnio nie sieje kompostu bo ręce odmawiają posłuszeństwa ...
iwonadm 08:12, 16 mar 2015

Ania zajrzyj do mnie i podpowiedz czy można to popikować do doniczek to zacznę hodować
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3928-ogrodowe-przygody?page=218
Kasik 08:31, 16 mar 2015

Aniu- mam pytanie.
Zasilam moje rośliny kompostem - takim dwuletnim. Ale zawsze po takim zasilaniu mam masę zielska do plewienia. Moja mam twierdzi, że kompost powinno sie dawać do wewnątrz, bo nidgy sie nie uniknie tego, by na komposcie nie było nasion hwastów. Może ten kompost jest za świerzy, moze trzeba poczekać więcej niz dwa lata?

I jeszcze jedno W tamtym roku piękne krzaki piwonii zaczęły czernieć i zasychać, nawet łodygi z pąkami- co to może być? Czy w tym roku czeka ich to samo? Moze trzeba czymś je potraktowac?

Pozdrawiam
Pszczelarnia 10:31, 16 mar 2015

monteverde napisał(a)

I to bardzo Jolu śnieżyczek u mnie dostatek pozdrówka i również milego weekendu

Aniu, dla mnie to przedwiośnie jeszcze mogłoby troszkę potrwać. Ze względu na te śnieżyczki. I na moje ogrodowe zaniedbania. U ciebie już miskanty ścięte!
agatanowa 17:13, 16 mar 2015

monteverde napisał(a)

Reine des Violettes

w tamtym roku rosla jak chciala ale w tym musialam ja powiązać żeby lepiej kwitla

Aniu, pokaż jeszcze kwiaty, bo chyba ona też mi się podobawszy
agatanowa 17:21, 16 mar 2015

monteverde napisał(a)

Ja swojej jeszcze nie cięłam ona nie jest wysoka jakieś 80 cmzalicza się ja do rabatówek a rabatówki się tnie nad 5 oczkiem zewnętrznym Heritage nie mam francuzeczka to Lugdunum Orarda, a druga to Stephanie Baronin zu Guttenberg Tantaua

Aniu! Francuzeczka kosztuje ponad 50 zł! Będziesz miała sztobry?
Napia 15:12, 17 mar 2015

monteverde napisał(a)

Tulipany jeszcze nie Cały ogród posyp azofoską nie zaszkodzi roślinom tylko nie przesadź, clematisy sadzi się na wiosnę aby system korzeniowy dobrze się ukorzenił, spróbuj teraz przesadzić a jakie to są?

Azofoska i wszelkie inne prace ogrodowe muszą poczekać, bo dopadła mnie kolejna infekcja. Dzisiaj dotarły zamówione powojniki Maria Skłodowska Curie i Etoile Violette, a do przesadzenia mam jackamnii, kupione w ubiegłym roku za parę złotych w B.
Napia 15:17, 17 mar 2015

Pędraki, o których czytam, podobno zwalcza się za pomocą nicieni. Czy polecasz ten sposób? Pytam, bo u mnie też zdarzają się paskudy.