Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:17, 19 lut 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Świetne widoki Super to wygląda!
Ogrodowe przygody 22:15, 19 lut 2015

Do góry
Na allegro u miododajnych zakupiłam candlelight i magical
ciekawe co przyjdzie i co z tego wyrośnie
Makowo na Kociewiu 21:56, 19 lut 2015

Do góry
Kochani już pisałam w odpowiedziach ale jeszcze raz powtórzę dzisiejszy dzień był pierwszym suuperogrodowym dniem (popołudniem) w tym sezonie!!! Posadziłam kwitnące szafirki, narcyzy i żółte bratki w doniczki na zewnątrz. Zdjęłam stroisz z róż, wrzosów i traw. I co najważniejsze, że mogłam pracować w ogrodzie do 17:30!!! Hura !!!!
Nie mam zdjęć bo jak skończyłam było już ciemno ale czuję się fantastycznie
ściskam Was mocno
Ps kwitnie u mnie 1 przebiśnieg cała reszta ostro w górę
Ten obrazek jeszcze z wiosny 2014 ale już za momencik !!!

Kosolkowa Pasja 21:38, 19 lut 2015

Do góry
Dla dziewczyn - pokazuję jednoroczną ostróżkę

Ogrodowe love story 21:29, 19 lut 2015

Do góry
Oczywiście nie obyło się bez nadzoru - kociego nadzoru
trzeba było sprawdzić, czy pan równo kładzie cegły

później czy podsypkę wyrównał jak trzeba:

na końcu obydwa kotecki, siedzą sobie na zrobionym w pocie czoła tarasie

Ogrodowe love story 21:24, 19 lut 2015

Do góry
Miało się to dziać miesiąc - góra, a działo do jesieni
ja chciałam cegły, a eM chciał gabiony

wszystko oprócz położenia płyt robił eM, płyty położyła firma na koniec sezonu

i tak to w końcu wyszło - tam gdzie zielony stylowy stół ma stanąć ogromny narożnik, donice mają zasłaniać grill-a, a ławki będą pomalowane na szaro:

jesienią posadziłam kilka drzewek ale nie jestem pewna czy na wiosnę nie będzie tutaj przesadzania taras ma być zatopiony w zieleni
W cieniu - zacieniona 21:24, 19 lut 2015

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:20, 19 lut 2015

Do góry
Wieloszka - plan powstał już jesienią jak wracałyśmy z Wojsławic, i że mus tam wrócić Ekipa ustalona, termin z grubsza też Jak wyrobimy czasowo to bardzo chętnie byśmy zwiedziły mały ogród Wielkiej Ogrodniczki Zaproszenie przyjmuję w imieniu całej ekipy.... tylko nie obiecuję, że się uda.... ale marzyć można Oczywiście zaproszenie w drugą stronę odwzajemniam.

Mariusz - dlaczego w dzieciństwie?? Na narty zawsze jest pora. Popatrz na Anę Art.. w tym roku zaczęła się uczyć, a znam ludzi po 60-tce co zaczęli. Masz w Przemyślu górkę z wyciągiem, do Arłamowa też blisko. Problemem nie jest wiek, a .. kasa Teraz ponownie stają się modne skitury.. czyli narty i foki.. czyli wszytko na własnych nogach.

Agania - żałuj bo taka pogoda i warunki nie często się zdarzają Ale znów czmychniesz w Dolomity i będę Ci zazdrościć .

Jola - z naprawa gorzej.. miało być dziś przełożyli na jutro... łapie się na weekend, bo w soboty nie puszczają do domu.... pokręcone to wszytko...

Zielona - z werbeną to zawsze jest zagadka nie do odkrycia.. raz po tygodniu a innym razem po 2 miesiącach. Z tych samych nasion potrafi zachowywać się różnie. Na pewno musi być dobrze przechłodzona.. bo inaczej nie zastartuje szybko. Swoją trzymałam 3 tygodnie w lodówce w dolnej szufladzie, temp. ok 0.

Irenka - storczyki nie lubią przeciągów z zimnego powietrza.. zrzucą pąki od razu.

Pies tęskni za panem .. i non stop się drze.. chyba dostanę fioła ... do poniedziałku ogłuchnę ..

Patyczakowo.... (oczywiście tylko cześć, bo reszta na innych oknach)

W kuchni królują miniaturki.. zapalniczka dla porównania wielkości
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 21:17, 19 lut 2015

Do góry
To ja jeszcze raz wstawię plan z bardzo wstępnym rozrysem rabat i proszę o wszelkie pomysły i uwagi co do poprawienia ich kształtu. Na rysynku znajdują się czerwone linie czyli granice, co do której na razie planujemy (z przodu nie ma sensu, bo będzie kładziony bruk).
Znajdują się też numerki rabat i żeby Wam przybliżyć co chcę to opiszę jak ja to wstępnie widzę. To duże kółko to basen.

Ogród w skali mikro cz.II 21:17, 19 lut 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)

Buziaki

Podkradłam na twardziela i będę "molestować" sąsiada aby mi taki zrobił ....oj podobami sie to dziękssss
Ogrodowe love story 21:16, 19 lut 2015

Do góry
Pochwalę się jeszcze dokonaniem mojego eM-a - przerobiliśmy taras na "trochę" większy - taki, aby cała rodzina i znajomi mogli zasiąść spokojnie i gadać, gadać, gadać ... eM chciał grill murowany i poszłam na kompromis - teraz pozostaje mi zakupić duże donice i go zasłonić
na wiosnę było tak:

a potem:

Ogrodowe przygody 21:09, 19 lut 2015

Do góry
Irysy syberyjskie, hosty, trawy 21:08, 19 lut 2015

Do góry
winobluszcz

rozplenica
Ogrodowe przygody 21:05, 19 lut 2015

Do góry
Moja bajka 21:05, 19 lut 2015

Do góry
No i jak nie lubić tych tanich sklepików, gdzie można kupić wszystko za... zł? Dziś dorwałam takie gliniane doniczki z podstawkami
Większa kosztowała 5zł, mniejsza 3. Chyba troszkę je zrobię po swojemu, ale teraz tez są moim zdaniem ładne

Irysy syberyjskie, hosty, trawy 21:04, 19 lut 2015

Do góry
ketmie

trytoma
Makowo na Kociewiu 21:04, 19 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
W wolnej chwili mogę prosić o fotkę Rozplenicy Perłowej Będę ja siała w sobotę

Proszę bardzo, jak znajde lepsze to dam znać

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:03, 19 lut 2015

Do góry
Motylku - no to mnie zaskoczyłaś.. bo ja już sama nie pamiętam co i gdzie

Zielona - jeżówki kwitną podobnie, różnica jest w terminie kiedy zaczynają, ale 10 dni w jedną czy drugą już nie robi różnicy, może to też zależeć od stanowiska. Termin kwitnienia jest podobny w długości. Kieruj się raczej urodą A jak chcesz na zimę ładne zaschnięte szyszki to kupuj jeżówki z tradycyjnym środkiem - jeżem. Środek jest twardy i ma koszyczek w środku twardy.. jak jeż z kolcami. Te fikuśne nie zasychają na zimę.
Na górze rozpadają się koszyczki, a na dole się trzymają całą zimę..

Bogdzia - do Wojsławic bym chciała na liliowce.. bo na różaneczniki wolę jechać do Ciebie

Zawitka - byłam taka do niczego, że pojechałam z piersiówką z nią wróciłam A teraz dziubię w pracy i co chwila podnoszę psisko... Jak się wykuruję to zapraszam z nalewką... bo piję w towarzystwie W dobrym towarzystwie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:02, 19 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Moje graby

Od dołu będę musiała je mocno podkrzesać. Muszę Marzeny podpytać na jaką wysokość ma u siebie na przedpłociu. Cieńkie są do góry i mało gałązek tam jest.

Polinka Twoje graby ciachnęłabym tylko na czubku aby nie szły do góry lecz aby się rozgałeziały. Ty własciwie jeszcze nie mas co ciać, poprzycinaj dolne gałązki, które nie mają rosnąć i na razie wiecej nie ruszaj. Utnij czubki gałazek, ktore najbardziej odstają. Wczoraj czytałam, ze luty już za pózno na ciecie....bo płaczą. Moje jeszcze tydzień temu nie płakały, ale Ty sprawdź na jednej gałązce czy nie puszczą soków po przy cieciu .
Moje graby praktycznie w pierwszym roku nie były ciete, bo niemal nie przyrastały. Dopiero rok temu latem ciełam je już pozrządnie. Zatem bez obaw jeszcze wiosną bedziesz miała czas na cięcie.

Moje fastigaty niemal identycznie wyglądały jak Twoje a dokupowany dwa lata póżniej wygladał jak Oli.

Ps do rozpinania grabów na listwach, sznurkach bardziej się nadaja graby pospolite. Fastigaty mają inny pokroj, dlatego formuję z nich prostopadlościany i stożki.
Ogrodowe przygody 20:58, 19 lut 2015

Do góry
Iwona, Anita dziękuję
złożyłam zamówienie w tych miododajnych 4 hortki magical i candlelight

zobaczymy co z tego będzie
to moje vanilki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies