Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 13:14, 05 gru 2014

Mariusz napisał(a)
Super gdzie woda to godzinami mógłbym się wpatrywać. Rybki okazałe, u mnie zanim podrosną czapla wyłapie, a w stawie wydra, dlatego kojaków nawet już nie sprowadzam. Położenie stawów jest piękne, ale coś za coś, a karaski kolorowe mnożą się na potęgę, czapla razem z wydra nie nadąża.
Fajnie ujęte oczko na pierwszej fotce.

Ja tylko miewam przelotem kaczki A do zmniejszenia populacji karasi.. wrzuciłam złote orfy..
Dowód że kaczki czasem mam

Mala_Mi 13:25, 05 gru 2014

monteverde napisał(a)

ale fajne zdjęcia a na rybki takie śliczne miło popatrzeć zwłaszcza teraz część kompostu co go przesiałam wcześniej musiałam rozmrozić i dokupiłam 2 worki uniwersalnej i mieszałam , no i pozakrywałam różepozdrówka Aniu i nie szalej ze sprzątaniem atmosfera świąteczna ważniejsza

Aniu ja nigdy nie szaleję ze sprzątaniem i to z żadnej okazji.. mam zdrowe podejście do tematu. I mam głęboko w poważaniu co sobie ktoś na ten temat myśli.. Lubię porządek.. ale głowy nie urywam jak go brak..
Uruchomiłam dyskusję głupim wpisem, że teraz zaczął sie mało ciekawy okres na forum (z mego punktu wiedzenia), bo każdy sprząta, piecze i robi dekoracje świateczne. Potem przez tydzień z hakiem będą same życzenia.. czyli tematy z mojego punktu widzenia mało ciekawe. Ciekawe dla kogoś kto jest "domatorem".. a ja nim nie jestem.. więc marudzę... ale już sie nie odzywam w tej materii...
Moje zdanie jest jedno.. każdy robi co lubi... byle nie urażać drugiego człowieka.

Ja lubię ryć w ziemi, inni lubią latać ze ścierką, inni gotować a inni nic nie lubią robić.. i mi nic do tego

Uciekam, b i tak zagrandziłam na forum.. dlatego nei mogę zaglądać, bo czas za szybko tu ucieka.
Mala_Mi 13:26, 05 gru 2014

Anita1978 napisał(a)
Byłam
P.s.u mnie też firanek niet. Okna brudne

Brudne jest pojęciem względnym.. kiedyś jedna kropka powodowała ze okno było brudne.. a teraz ...... światopogląd się zmienił.. życia za krótkie by zostać niewolnikiem szmaty
malkul 13:30, 05 gru 2014

Spóźniona jestem z deczka
Ale dotarła z gratulacjami i pochwałami za piękny ogród i cunych ludzi których oglądałam w TV jednej niedzieli CMOK Aniu.
hanka_andrus 13:35, 05 gru 2014

Anuś, i tego sie trzymajmy, Nikt w niebie nie zarzuca człowiekowi że nie latał z flanelką, tylko czy żył godnie i był dobrym człowiekiem.
Dom jest dla mnie, a nie ja dla domu.
roma2 14:48, 05 gru 2014

Aniu, nie mam wątku, więc "mędzę" u Ciebie. Werbena w doniczce, zimnym i jasnym. Zaczyna wypuszczać nowe listki. Ciachać bezlitośnie? Bo Twój "przepis" nie kuchenny lecz werbenowy przed świętami zaprząta mi głowę.

A poza tym u mnie rękawice kuchenne od ponad roku zielone z choinką i napisem
"Merry Christmas" wiszą i przydają się w kuchni. Mój przyszły zięć w Wielkanoc zauważył (!). W Boże Narodzenie zobaczy te same
Margarete 15:21, 05 gru 2014

Moja werbena też wypuszcza.....ale może ona ma za ciepło....ale do wyboru miałam zimny garaż pod domem z tym że bez dziennego światła, albo cieplejsze nie uzywane ale jednak lekko ogrzewane poddasze ale za to z dziennym swiatłem...wybrałam poddasze i nie wiem czy dobrze.....bo datury przeżywały zawsze zimę u mnie w donicy w garażu mimo braku swiatła ( nikt nie miał siły targać ich na góre)......najlepiej by było jak bym co tydzien latała z tymi doniczkami z werbeną może w dół i w góre....troche światła i ciepła a potem ciamnica i chłód.....miałyby w ten sposób co tydzien inna pore roku
Buziam !

Ja tez w miare upływu czasu dojrzałam do zdrowszego podejscia do porządków....mam w nosie co kto o mnie myśli, jak mam czas i ochote i uważam że jest brudno to sprzątam a jak nie mam czasu albo ochoty to nie, ale to przyszło do mnie z wiekiem,kiedyś zarywałam nawet noce żeby wszystko było perfekcyjnie....
Margarete 15:21, 05 gru 2014

Fotki kałuzy świetne
Rench 16:44, 05 gru 2014

Teraz już będę wiedziała,kiedy mnie znowu ktoś zapyta gdzie chowasz ryby na zimę
Bo wcześniej nazmyślałam
Pszczelarnia 17:03, 05 gru 2014

Masz już złote rybki .... . Za drzewa dziękuję.