Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mała Eleczka 22:31, 30 gru 2014

Do góry
Jesień

-kompletna demolka
-doszły cisy za 5 złoty szt. Nie zapomne o tym do końca życia

Mała Eleczka 22:20, 30 gru 2014

Do góry
-atak nornicowej cholery
-werbena od Małej Mi pięknie kwitła, dziękuję bardzo za paczuszkę
-hortensje są piękne ale chyba zmienią wiosną miejsce
-przybyło u mnie dużo traw w tym roku
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:19, 30 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mira obiecane fotki róży. W tym roku ja ciachnęłam na króciutko, prawie do ziemi. Może z gałązek by się ukorzeniła.
Kwiatów ma dużo ale takie malutkie, z żółtymi pylnikami. Kupiłam taką sadzonkę w doniczce 10x10cm.
Blisko bliżej najbliżej ..

Byłam w Puławach na Kiczerze.

BIENENWEIDE ROT® (TANTAU, 2013) to chyba ta z róż okrywowych - to jest jedna sadzonka? taka podobna
za Rymanowem tam cudnie jest w Rymanowie byłam ale służbowo, pamiętam drogę chwilę się jedzie
Mała Eleczka 22:15, 30 gru 2014

Do góry
lato:

- męczyłam Was czosnkiem rodzynkiem
- widziałam 4 opuchlaki (3 zabite 1 uciekł )
- rozkoszowałam się widokiem lawendy z prawej strony ostatni raz
Mała Eleczka 22:08, 30 gru 2014

Do góry
-eksperyment z warzywami w plastikowych butelkach uważam za nieudany. Nie polacam.
-doszły szmaragdy

Choinka 22:03, 30 gru 2014

Do góry
A oto niektóre z moich ulubionych bombek, może komuś przypomni się dzieciństwo

Mała Eleczka 22:02, 30 gru 2014

Do góry
wiosna:

-oznaki życia hortensji 06.01 !!!
-krokusy wyszły 14.02
-dowiedziałam się jak wyglądają smardze
-tulipków było zdecydowanie za mało
Mała Eleczka 21:53, 30 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Moi igloo poszli robić, ale po 15 min. się poddali. Nie bardzo się chciał śnieg kleić. Chrust mniam

Haha, a my w 2 minuty mini bałwana zrobiliśmy

edit:

Choinka 21:41, 30 gru 2014

Do góry
Margot napisał(a)
U nas tradycyjnie, kolorowo - wszystkie kolory tęczy:

Margot, przepiękna, uwielbiam takie choinki! Nasza "duża" choinka wygląda dokładnie tak samo- tradycyjnie, radośnie. Jest na niej całe mnóstwo różnych bombek, w tym wiekowych, które kocham najbardziej.
Ogród w budowie - nieustającej 21:21, 30 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Pora na moje tegoroczne "hendmejdy".

Najpierw na zewnątrz. Niestety, z powodu upiornych wiatrów od paru dni, musiałam zminimalizować ozdobniki, jodła broni się sama.

Całe wejście, z dzwonkiem będącym kopią zeszłorocznego, ale bez zbliżeń, bo wietrzysko cały czas nim kręci.

A na tarasie srebrzyście i zielono, na szczęście tu jest zaciszniej, więc tarasowy stolik dał się ubrać.

Pracowita Dziewczyna jesteś.
Wszystkie "hendmejdy" podobają mi się. No i doniczusie śliczne w czerwieni.
I jeszcze chcę dopytać gdzie wypatrzyłaś taką bombkę??

Gabriela napisał(a)

Bombki w stare obrazki, ale to nie jest dekupage:

Ogród w budowie - nieustającej 21:21, 30 gru 2014

Do góry
Monteverde, Mathidlas, Kasya, Bogdzia, Urszulla, lojalna_, Monika, Grembosia

nie macie pojęcia, jak cieszą mnie Wasze posty aprobujące, bardzo dziękuję.

Właśnie dojrzał mi masowo kumwkat, mimo że stracił niemal wszystkie liście (ale on tak ma co roku), więc zapraszam.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:04, 30 gru 2014

Do góry
mira napisał(a)
a tymmczasem moje ulubione paskowe - to bajka ok 10 marca

Przepiękne i termin 10 marca bardzo optymistyczny
I dziękuję za podpowiedź ze sposobu sortowania zdjęć Od momentu jak założyłam wątek zdjęcia się mnożą, trzeba to ogarnąć.
Wiesz, że ja też nigdy nie robię postanowień noworocznych
Najlepszego w Nowym Roku
Zakątek z fioletową ławeczką 20:52, 30 gru 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Dzisiaj było u mnie tyle ptaszków tak jest codziennie

A tu się kolejka ustawiła do jedzonka.
Super widok Doniu, ptaszków u Ciebie mnóstwo bo i stołówka zaopatrzona jak się patrzy.
Ściskam Doniu
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:38, 30 gru 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Joasiu, u Ciebie jak w krainie śniegupięknie. U mnie nadal śniegu nie ma

Może dziś w nocy do Ciebie dotrze Doniu
U mnie w tym roku mało śniegu, ja lubię jak są śniegowe zaspy
Te zdjęcia z lutego 2014.

Buziolki Doniu
Wilcza Góra 20:35, 30 gru 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

miałam dziś gościa w ogrodzie...a raczej gościówę ... mam nadzieję, że jak zwykle zostanie na dłużej...

oszaleję, no nie to jest super ach,
kryształki też mnie wzruszyły i szadź w okolicy u mnie takiego zjawiska w tym roku jeszcze nie było

jak patrzę na Twoje fotki to spozieram z niechęcią na mój aparat ale zaraz mi się przypomina że kiepskiej baletnicy..... no

no i raz jeszcze powrót do hortensji spod brzóz - dumam o 1 pod brzozę do przedogródka i teraz nie wiem Anabel czy Pinky - nie może być bardzo wysoka, myślałam o różowej Anabel - siedzi mi ta w głowie

pozdrawiam

nie będę punktować bo to relaks a nie robota jednak przyzwyczajenie uff
Postawić trawkę nad i... 20:28, 30 gru 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...na razie zapraszam na gorącą czekoladę...

Ale pychotka Sama ją robisz? daj przepis...pliss
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:27, 30 gru 2014

Do góry
mira napisał(a)
Jeszcze raz się przypatrzyłam na tą jesienną różę miniaturową - ma rewelacyjny kolor, masz więcej zdjęć no i czy pamiętasz nazwę,
zdumiona jestem, że czosnki tak się dobrze jeszcze trzymały, no i wogóle jesień cudna u Ciebie choć jeszcze przed liftingiem

pozdrawiam

ps. moja też paluchem macha i nie tylko sobie
radocha z takimi

Mira obiecane fotki róży. W tym roku ja ciachnęłam na króciutko, prawie do ziemi. Może z gałązek by się ukorzeniła.
Kwiatów ma dużo ale takie malutkie, z żółtymi pylnikami. Kupiłam taką sadzonkę w doniczce 10x10cm.
Blisko bliżej najbliżej ..

Byłam w Puławach na Kiczerze.

Początki w Kruklandii 20:18, 30 gru 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Juziek ja sobie nakleiłam na lodówke to ....działa

Kobiety ... Czy Wy naprawdę kcecie cobym ja się dzień przed sylwkiem udusiła ze śmiechu ???

Aaa....a na co to niby działa ??

Buziole
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:15, 30 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bardzo bym chciała żeby w tym roku było podobnie , głównie z datą. Miłego Sylwestra.

Ja nawet nie myślę że będzie inaczej - te krokusy to botaniczne to dlatego tak wcześnie - potem przyszedł mróz i śnieg i kiepsko było - ja uwielbiam te wielkokwiatowe

a mimo to chyba niechcący kupiłam 50 szt beauty spring - te chyba botaniczne no ale czekam i tak na nie z radością jak na każdą nowość w ogrodzie

a tymmczasem moje ulubione paskowe - to bajka ok 10 marca

Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:12, 30 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To żebym się nie pogubił
1. Twoja nowa wersja bardzo mi się podoba jeżeli chodzi o całość, ale przyczepiłbym się do jednej rzecz w szczególności. Chodnik o szerokości dwóch i pół metra to stanowczo za dużo, tyle o ile dobrze pamiętam powinna mieć ścieżka rowerowa z ruchem pieszym Jak dla mnie to zdecydowanie za dużo i nie będzie to dobrze wyglądać.
2. Jeżeli już chodzi o dopasowanie szerokości rabat nie jet to specjalnie konieczne bo rabat przy schodach jest stosunkowo malutka w porównaniu do rabaty miedzy podjazdem i chodnikiem i raczej nie musi być jej przedłużeniem. Nawet chyba gdzieś pisałaś, że chciałaś z niej całkowicie zrezygnować
3.Dwa samochody na moich wersjach z poszerzonym podjazdem zmieszczą się bez problemu, nawet dwa szerokie Lamborghini się zmieści Trzeba jednak sprawdzić jaka jest odległość miedzy bramą garażową a prawą krawędzią domu, aby wjeżdżając do garażu samochód stojący po prawej nie przeszkadzał w wjeżdżaniu.
Mierzyłem to, ale lepiej się upewnić, a najlepiej zmierz i podaj ten wymiar
4. no i co najważniejsze Twoja wersja nie wymaga dużych zmian i nakładów pracy co wiadomo wiąże się z kosztami

OK, dzięki Łukasz za wyjaśnienia. Ta szerokość chodnika faktycznie (w mojej głowie) była problematyczna (że taka szeroka). Po prostu zbyt mocno chciałam dopasować wszystko, żeby pasowało do siebie (te rabaty).

Zastanawiam się jeszcze nad zakończeniem chodnika po lewej stronie, w Twojej wersji jest fajnie, ale jakby za dużo dla mnie ???, a w mojej jest źle bo tak gwałtownie zakończony Może coś takiego???, ale to już szczegół. Ogólny koncept mi się podoba i to najważniejsze.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies