Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilcza Góra 23:25, 16 gru 2014

Do góry

Takie klimaty uwielbiam

Kondziowy ogrod cz II 23:18, 16 gru 2014

Do góry
No to Tobie swojego minimalistycznego wstawię, żeby nie było,że nie masz akcentu. I dołożę garść życzeń zdrowia dla Ciebie i Twych bliskich i przyjaciół.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:13, 16 gru 2014

Do góry
Miłomi, ze ktoś specjalnie dla moich wpisów na wątek wpada.
Spokój u mnie, bo już wyciszona w życiu. A, że nie byłam trzpiotką, tylko taką molicą książkową, to mi trudno dostosować się do rozgardiaszu,jaki tu czasem panuje.

Co nie znacy, że poczucia humoru nie mam.

W tym roku święta na wyjeździe, czas rewizyty składać dopóki możność jest.
Z każdym rokiem odległości dla mnie co raz dłuższe.

Wianków nie robiłam, stroik już jest.Choinka /mała/na dniach.

Ogródek Anity 23:11, 16 gru 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Na dobranoc
Polarstern

Mmm..........mniam - to co tygryski lubia najbardzej
Śliczna
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:05, 16 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To mamy podobne fryzury ... . Tylko mi jeszcze troszkę brakuje do tego wsiowego looku (kalosze, perły i warkocz).

Dawno Cię nie widziałam masz warkocz?
uwielbiam wszystko co wiejskie
wspomnienie z wakacji też wiejskie w tym roku

zresztą w trakcie urlopu tam na wsi powstała nowa rabata, ale o tym potem.
Ogródek Anity 23:00, 16 gru 2014

Do góry
Na dobranoc
Polarstern
Moja bajka 22:19, 16 gru 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

No kochana przy takim menu to te synogarlice z Twojego ogrodu nigdy nie odlecą
Słoninka nie kusi kotów? Powiesiłam na drzewie i zniknęła po kilku godzinach.
Ogród w budowie - nieustającej 22:11, 16 gru 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piękne różyczkowe bombeczki! Może zwierzęta czują nadchodzące zimno i najadają się póki można?

Czekam na Twój wianek drzwiowy.

Mrozy zapowiadają u mnie na południu dopiero po świętach, ciekawe czy się sprawdzi. Nie wiem, czy ptaki które u nas zimują, najadają się na zapas? Niczego innego nie ogłociły, widocznie winogrona i ognik są najsmaczniejsze.
Wianek na pewno pokażę, a Ty nie wijesz? Byłam u Ciebie i nie widziałam.
Tymczasem kawałek wianka z ognikiem sprzed 3 lat, dzisiaj znalazłam w zdjęciach. Wtedy była ta okropna, mroźna zima bez śniegu i jak widać ptaki nie robiły zapasów na ciężkie czasy. Ech, to jak wróżenie z fusów.

Ogródek Iwony 22:10, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Eda, też buziam.

Właśnie M przesłał mi fotkę karmnika - jeszcze gorącą, prosto z warsztatu. malować, czy zostawić surowy? Gdzieś czytałam, ze ptaszki nie lubią zapachu tych wszystkich dodatków

edit: Zapomniałam dodać, ze nawet karmnikowi M zrobił taki sam niesymetryczny układ dachu, jak na domu, hi, hi

Super super zdolna bestia cała rodzinka zdolna
U mnie ptaki na razie nieśmiałe chyba kotów się boją
spokojnej nocki
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 22:10, 16 gru 2014

Do góry
Witaj Sylwia.

Przejrzałam cały Twój wątek i troszkę poczytałam. Wykonałaś ogrom pracy i masz już czym oczy nacieszyć. Roślinki ładnie u Ciebie rosną. Super rabatka przed ogrodzeniem Za niedługo będziesz miała już 100 stronek, więc ode mnie kwiatuch z tej okazji

Pozdrawiam Ewa

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:07, 16 gru 2014

Do góry
Pozdrawiam serdecznie spokojnej nocki Buziaki Hanusia poklep pieska ode mnie wiernego spacerowicza

Ogródek Iwony 22:01, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
I jeszcze bombki zrobiłam na choinkę. Białe. Miała być próba z kaszy, już miałam wszystko przygotowane i zaczęłam owijać kulkę wstążką. Spodobało mi się i oto efekt - inny, niż początkowe założenie Kupiłam też świeczki małe. Spodobał mi się Łukasza ostatni prostokątny stroik, jutro M ma dowieźć mi sklejkę, może coś wymodzę jeszcze

Iwonka te bombki sa przepiekne! chyba trzeba cierpliwosci do nich
W cieniu - zacieniona 21:54, 16 gru 2014

Do góry
Rabatki zasypane liśćmi...będą czekać do wiosny...

...doniczkowy zakątek,składam tam różne roślinki,które czekają na wysadzenie...
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:50, 16 gru 2014

Do góry
kolorek do snu -rutewka.

Ogród średniowieczny i nie tylko 21:49, 16 gru 2014

Do góry
Ogrodowe przygody 21:45, 16 gru 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)

Zdjęcie obłędnie piękne - jak i Twoje róże
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:42, 16 gru 2014

Do góry
Myślę co dałoby radę. Może juki, lawendę bym zostawił, ale jest to biała lawenda, kocimiętka mnie denerwuje bo strasznie się pokłada, może jakieś sucholubne trawy, rdest pośredni bo tam gdzie go mam to prawie nie kwitnie no i lny trwałe bo mam ich mnóstwo? i chyba już nie tak geometrycznie coś muszę wymyślić. A to zdjęcia z lata. Okazuje się że prawie nie fotografuję tego miejsca bo ciężko mi foto znaleźć.
Ogródek Iwony 21:38, 16 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Eda, też buziam.

Właśnie M przesłał mi fotkę karmnika - jeszcze gorącą, prosto z warsztatu. malować, czy zostawić surowy? Gdzieś czytałam, ze ptaszki nie lubią zapachu tych wszystkich dodatków

edit: Zapomniałam dodać, ze nawet karmnikowi M zrobił taki sam niesymetryczny układ dachu, jak na domu, hi, hi

Nie maluj tylko posmaruj olejem , wystarczająco zabezpieczy drewno. Zdolny Twój M.
Kolorowy ogród na piasku 21:35, 16 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Allium Nigrum i Ornithogalum Magnum
Spodobały mi się i jesienią jeszcze dokupiłam

Zaskoczona jestem kwiatostanem Allium Nigrum, bardzo podobny do Ornithogalum Saundersiae.
Ogród w duszy mi gra... 21:34, 16 gru 2014

Do góry
No to wklejam. Dziwnie to wygląda z przodu prrzekopane a z tyłu kora ale chcialam okryć trochę tujki jakby przyszły mrozy

Tutaj w trakcie próchnica gazety i na to kora ktorą od razu udeptywalam. Gazety były mokre dlatego pewnie mi kory nie wywialo.
No i szersze spojrzenie nie wiem czy to dobrze widać bo okopki zostawione w ostrej skibie zasłaniają

za wieszak również przepraszam ale nie byłam go w stanie wyciągnąć z betonu mimo że silna jestem. Nie wiem co z nim się stało chyba przymarzl czy co
Więcej zdjęć pokazujących cokolwiek więcej nie mam mam jedno na którym widać niedopieta siatke to nie będę wklejać może jutro coś cykne
ostatnia wichura to był chrzest bojowy dla siatki przypietej tylko od góry i do słupków ale dała rade. Odczucie wiatru na tyłach bardzo się zmieniło na korzyść.

Monika u nas też cieplusio. Ja na razie nie wyglądam wiosny. Przyznam się ze sie po tym sezonie muszę zresetować ogrodowo bo mi to wszystko w kość dało już mi się nawet nie chce obmyslac tej rabaty a to chyba zły znak Sylwester będzie zimny to trzeba będzie się dobrze zaopatrzyć w domku swietujesz czy balujesz? U nas dzieciowo i już 4 lata nigdzie nie byliśmy a potańczyć by się chciało...

Witaj Ewo u mnie, zapraszam czesciej! Słuszna uwaga, póki co widzę tylko krety ale były norki ale zniknęły więc ciężko mi powiedzieć czy są czy nie. Raz mi się wydawało ze nornica bo było widać tunel jak idzie pod powierzchnią a nie umiałam sobie poradzić ze stworzonkiem. Rozkopalam tunel wsadzilam łapkę taką rurkowa i złapałam dorodnego kreta więc cóż chyba póki co nie mam nornic. Muszę w wolnej chwili zajrzeć do Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies