Reniu dziś przeszłam po ogrodzie czosnki wychyliły noski i żonkile oraz tulipany
U nie też nie ma śniegu tylko jakieś małe minusy lub słońce jak dziś
Mirello chodzi mi o takie na których nie trzeba nic robić ciężko prowadzi się rozrastające się byliny i trawy. Trzeba się przy tym tego ciągle naprzerzucać.
A takie hortki i thuje danica to sobie spokojnie rosną
Jola, lubię obserwować ptaki, są bywalcami mojego ogrodu i cieszy mnie ich widok, już nie są takie płochliwe Kasia, te ptasie przepychanki przy stołówce są fajne Karol, lawenda jest połamana, ale tym się nie martwię bo i tak na wiosnę będzie przycinana
ogólne widoki z ogrodu.
Miłych??? W moim przypadku to frasobliwych! Miałam wysadzić swoje agapanty w tym roku do ziemi, ale widzę, że niekoniecznie to zrobię. 21 kwiatów? Póki co, poza moim zasięgiem. 7 to tak, Mira, podkręciłaś nieźle!
Bardziej mnie martwi zaplanowanie terenu, czy zrobić szopkę z altaną na całą szerkość działki zasłaniając widok na śmietnik, czy postawić szopkę na około 3m i pozostałe 3m zagospodarować dla córki, z piaskownicą i huśtswką, oraz wysokim ogrodzeniem.
Ewa, coś wymyślę jeśli chodzi o ochronę buksika
budka lęgowa już zamocowana, tylko czy się spodoba przyszłym lokatorom ? Ewa, u mnie też przesiadują pod sosną ,
obok widać lawinisko przy buksiku, lawenda która rośnie między buksami też dostała po czuprynie.